Turkų kompanija, kuriai Rusija netaiko ir netaikys sankcijų

„Mes nesusidorojame su užsakymais“

„Gülüm Bebe“ savo produkciją, o pirkiausia krikštynoms skirtus rankšluosčius, į Rusiją tiekė be pertrūkio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Gülüm Bebe“ savo produkciją, o pirkiausia krikštynoms skirtus rankšluosčius, į Rusiją tiekė be pertrūkio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Gülüm Bebe“ savo produkciją, o pirkiausia krikštynoms skirtus rankšluosčius, į Rusiją tiekė be pertrūkio.<br>Gamintojo nuotr.
„Gülüm Bebe“ savo produkciją, o pirkiausia krikštynoms skirtus rankšluosčius, į Rusiją tiekė be pertrūkio.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2016, 3:56 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:40 PM

„Mes nesusidorojame su užsakymais“

E.Koruko žodžiais, firma specializuojasi vaikiškų rankšluosčių ir vonios rinkinių gamyboje. Jis atkreipė dėmesį, kad būtent pagal Rusijos klientų prašymus kompanija įprastinius rankšluosčius pradėjo gaminti su angelų paveikslais.

„Vaikiškų rankšluosčių, skirtų krikštynų apeigoms, poreikis nepaprastai išaugo. Neretai mums būna sunku susidoroti su visais užsakymais“, – sakė įmonės vadovas.

Krizė Rusijoje poveikio neturi

E.Korukas teigė, kad visa tai, kas dabar vyksta tarp Rusijos ir Turkijos, firmos nepalietė. Priešingai, ji pradėjo gauti papildomų užsakymų.

„Turkijos tekstilės produkcija yra labai populiari Rusijoje,“ – sako E.Korukas. Pirkdami tekstilės produkciją, rusai specialiai ieško turkų gamintojo etiketės.

Parduodami krikštui skirti rankšluosčiai

Per ketvertą metų „Gülüm Bebe“ savo produkciją, o pirmiausia krikštynoms skirtus rankšluosčius, į Rusiją tiekė be pertrūkio.

„Rusijos sankcijos mūsų beveik nepalietė, mes ir toliau gauname užsakymus ir siunčiame savo produkciją“, – pasakojo E.Korukas.

Vienok, praėjusiais metais kompanijai kilo šiokių tokių problemų dėl paaštrėjusių Rusijos ir Ukrainos santykių.

„Tačiau jos greitai pasibaigė, – pasakojo E.Korukas. – Eksportas ir užsakymai nenutrūko. Šiais metais kilo įtampa tarp Rusijos ir Turkijos. Rusija nusprendė įvesti sankcijas turkiškoms prekėms. Iš pradžių mums buvo šiek tiek neramu.

Mes nusprendėme kurį laiką palaukti. Pasakėme sau: „Verčiau mūsų pelnas sumažės, bet bus išsaugota gamyba. Ir tai buvo geras sprendimas. Dabar, ačiū Dievui, mums ir vėl gerai sekasi.“

Teko atsisakyti parodos

E.Korukas teigė, kad dėl didelių darbo apimčių kompanija negalėjo dalyvauti sausio 13-17 dienomis Bursoje vykusioje parodoje „Vaikiški drabužiai ir pirmos būtinybės prekės vaikams“. Dabar visos įmonės pastangos sutelktos tam, kad suspėtų išpildyti visus užsakymus. 

Toliau musulmonų tikėjimą išpažįstančių turkų mėgstamo leidinio straipsnyje aiškinama, ką reiškia krikštas ir kokio tikėjimo žmonės šias apeigas atlieka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.