Metų verslininkė: „Vyras – mano pavaldinys“

Penkioliktą kartą Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos rengtuose apdovanojimuose įvertinta bei specialiu prizu apdovanota Lietuvos metų verslininkė. Šiemet šis titulas atiteko bendrovės „Baldai Jums“ pagrindinei akcininkei ir finansų vadovei Nijolei Meškauskienei.

N.Meškauskienė tapo Metų verslininke.<br>T.Bauro nuotr.
N.Meškauskienė tapo Metų verslininke.<br>T.Bauro nuotr.
N.Meškauskienė tapo Metų verslininke.<br>T.Bauro nuotr.
N.Meškauskienė tapo Metų verslininke.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė

2016-02-20 09:45, atnaujinta 2017-06-07 10:00

Jonavoje veikiančios baldų gamybos įmonės „Baldai Jums“ pagrindinė akcininkė ir finansų vadovė 59 metų N.Meškauskienė yra baigusi Kauno ekonomikos technikumą, įgijo buhalterinės apskaitos specialybę, vėliau Kauno technologijos universitete baigė gamybos vadybos specialybę.

– Atsiimdama apdovanojimą sakė, kad visa tai jums buvo netikėta. Tačiau juk kai gerai dirbi, tikiesi ir būti įvertintas?

– Man tai buvo labai netikėta. Ir kai gavau kvietimą atvykti, buvau šokiruota. Aš labai mėgstu dirbti, tačiau niekada to nedariau dėl apdovanojimų ar prizų. Darbas yra mano pomėgis.

– Kiek metų dirbate įmonėje „Baldai Jums“

– Baldų įmonėje dirbu dešimt metų. Per savo gyvenimą dirbau keturiose įmonėse. Ištekėjau jauna, tad vienu metu dirbau, mokiausi, auginau vaikus. Visas mano gyvenimas buvo kilimas karjeros laiptais.

Kai dirbi pramonės srityje, reikia išmanyti ne tik finansus, bet ir gamybos procesą. Esu dirbusi ir metalo apdirbimo įmonėje – labai vyriškoje srityje, vėliau paslaugų srityje.

Baldai, sakoma, kad taip pat nemoteriška sritis, tačiau mūsų įmonėje labai daug vadovaujamų postų užima moterys, cechams vadovauja moterys. Bent 50 proc. darbuotojų yra moterys.

– Ar esate kada susidūrusi su nepalankiu požiūriu, na, kad moterims versle, vadovaujamuose postuose ne vieta?

– Negaliu skųstis, kad man būtų kilę kokių nors trukdžių. Žmonės, kuriuos sutikau savo gyvenimo kelyje, man padėjo. Niekas nestatė barjerų, nesiekė trukdyti. Įmonės, kurioje dirbau, direktorius skatino mane toliau mokytis, sakė: „Mokykis, tai yra svarbu“.

– O vyras tuomet ir dabar palaiko jūsų siekius?

– Vyras Alfonsas visuomet labai mane palaiko. Mes dirbame kartu. Jis yra direktorius.

– Esate vyro pavaldinė?

– Ne, jis – mano pavaldinys, nes aš esu akcininkė. Mes labai aiškiai tiek darbe, tiek namie esame pasiskirstę savo veiklos sritis. Kitais metais bus 40 metų, kai mes kartu. Tad be žodžių sugebame pasidalyti darbais, darome tai, ką geriausiai suprantame.

– Vaikai pasekė jūsų pėdomis?

– Dukterys – ne verslininkės. Jos dirba reklamos srityje. Žodžiu, jos dirbdamos leidžia pinigus, o ne uždirba – padeda kitiems reklamuoti savo verslą.

– Finansus tiek darbe, tiek šeimoje tvarkote jūs?

– Taip, tik aš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.