Lietuvių restoranui Amerikoje – maisto kritikės liaupsės

Amerikietiško stiliaus mėsainių restoranas „Drama Burger“ 2013 metais atsidarė Lietuvoje, vėliau jis sėkmingai plėtėsi. Šių metų vasarį Simas Slabačiauskas ir jo partneriai atidarė restoraną ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ir taip prasidėjo lietuvių invazija, rašo tampabay.com maisto kritikė Laura Reiley.

„Drama Burger“ atidarymo akimirkos Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Drama Burger“ atidarymo akimirkos Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Drama Burger“ atidarymo akimirkos Lietuvoje. Restorano įkūrėjas Simas Slabačiauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Drama Burger“ atidarymo akimirkos Lietuvoje. Restorano įkūrėjas Simas Slabačiauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Drama Burger“ atidarymo akimirkos Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Drama Burger“ atidarymo akimirkos Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuvių mėsainių restoranas „Drama Burger“.<br>Bendrovės nuotr.
Lietuvių mėsainių restoranas „Drama Burger“.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:04 PM

„Aš priėmiau juos išskėstomis rankomis, nepaisant to, kad žadėjau mažinti dramų savo gyvenime“, – sakė ji.

Pasak straipsnio autorės, „Drama burger“ – madinga vieta su įnoringais Davido Schiesserio piešiniais. Ant stalų – mažos krištolo vazos, o vynas patiekiamas labai aukštose krištolinėse taurėse. Didelis dėmesys skiriamas muzikai – kiekviena daina geresnė už prieš tai buvusią. Tačiau programėlė „Shazam“ nepadės tų dainų atrasti, kadangi jos nėra žinomos, o dar ir lietuviškos.

Kritikė giria ir patiekiamo alaus sąrašą, jame – nuo mėgstamų vietinių JAV gėrimų iki europietiško kultinio alaus. Tačiau svarbiausia – maistas. Geriausias sumuštinis – visai ne mėsainis. Tai – plonai supjaustyta mėsa, dedama į minkštą bandelę su stipraus skonio garstyčių ir majonezo padažu, raudonaisiais svogūnais bei skoningais marinuotų agurkėlių grežinėliais. Mėsa pati savaime puiki, ji švelni, bet traški. Ji ruošiama maždaug vieną savaitę: tiek laiko ji marinuojama, rūkoma, švelniai verdama kelias dienas tam, kad tekstūra būtų puiki.

„Galėčiau tęsti apie mėsainius. Vieni – su egzotiškais gruziniškais prieskoniais, kiti – su skoninga mėsa. Jie įsimintini dėl švelniai apkeptų pomidorų, svogūnų ir avokado“, – rašo L.Reiley.

Bulvytės ir kiti patiekalai taip pat verti pagyrimo.

Buvo išragautos visos siūlomos bulvyčių rūšys – plonosios saldžiųjų bulvių, didesnės, dvigubai apkeptos belgiškos ir kaimiškai paskrudintos plonosios bulvytės. Visos jos – puikios ir patiekiamos su naminiu kečupu ir majonezu, kurių skonis toks stiprus ir išsiskiriantis, kad galima netgi sekundėlei įsivaizduoti, ką reiškia gyventi Vilniuje.

Autorės teigimu, didžiausias minusas – mašinų stovėjimo aikštelė. Jame – tik apie keliolika vietų.

Parengė Kristina Rancaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.