Uteniškių sėkmės istorija: modernizavę įmonę susigrąžins 30 tūkst. Eur palūkanų

Įmonės „Baltijos filtrai“ vadovas Raimundas Sukarevičius džiaugiasi vienu šūviu nušovęs tris zuikius: modernizavo įmonę, galės įgyvendinti visus klientų užsakymus ir susigrąžins 95 proc. nuo sumokėtų paskolos palūkanų. Pokyčius metalo gaminius ir konstrukcijas gaminančioje Utenos įmonėje paskatino gausėjantis užsakymų skaičius ir galimybė sutaupyti ateityje.

Įmonės „Baltijos filtrai“ vadovas Raimundas Sukarevičius.<br>Raimundo Sukarevičiaus asmeninio archyvo nuotr.
Įmonės „Baltijos filtrai“ vadovas Raimundas Sukarevičius.<br>Raimundo Sukarevičiaus asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 4:12 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:19 AM

1993 m. įkurta įmonė „Baltijos filtrai“ gamina geoterminio šildymo įrenginių komponentus, šilumokaičius, aptvėrimo sistemas ir pan. įrangą. Net apie 95 proc. įmonės produkcijos eksportuojama, daugiausia į Skandinavijos šalis: Daniją, Norvegiją, Švediją.

– Technikos atnaujinimui ir įmonės modernizavimui nusprendėte pasinaudoti paskola. Kas jus paskatino šiam žingsniui?

– Klientų užsakymų daugėjo, o jų įgyvendinti nebespėjome. Nusprendėme įsigyti unikalų, vienintelį Baltijos šalyse esantį lazerį, skirtą metalo pjaustymui, didelių matmenų vamzdžių ir lakštų apdorojimui. Šis žingsnis buvo būtinas sėkmingam tolimesniam įmonės augimui. Pasinaudoti paskola įmonę taip pat paskatino galimybė ateityje susigrąžinti dalį už paskolą sumokėtų palūkanų.

– Kodėl nusprendėte įsigyti lazerį?

– Lazerinės technologijos šiuo metu yra vienos iš naujausių, pažangiausių būdų metalo apdorojimui. Lazeriu galima pjaustyti greitai, tiksliai. Su šiuo įrenginiu net dvylika kartų paspartinome produkcijos gamybą. Transportavimo atstumai į Skandinaviją dideli, todėl užsakovams apsimoka viską gauti iš vienų rankų. Stengiamės patenkinti visus klientų pageidavimus ir gaminti visą produkcijos gamą – tą taip pat leidžia naujasis lazeris.

– Minėjote, kad ateityje ketinate susigrąžinti sumokėtas paskolos palūkanas. Iš kur sužinojote apie šią galimybę?

– Apie priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“ sužinojau apsilankęs UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) puslapyje, taip pat apie priemonę informavo banko, iš kurio pasiėmėme paskolą, darbuotojai. Esame verslininkai ir mums visada rūpi kuo mažesnėmis sąnaudomis gauti kuo didesnę naudą. Per trejus metus, pasinaudoję šia priemone, atgausime 95 proc. sumokėtų metinių palūkanų – iš viso daugiau nei 30 tūkst. Eur.

Esame naudojęsi ir kitomis finansinėmis priemonėmis. Jomis domimės nuolat, nes tobulėti yra būtina. Ieškome galimybės papildomai įsigyti progresyvių įrenginių, todėl galimybė gauti finansavimą mus domins ir ateityje.

Apie priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“

„Dalinis palūkanų kompensavimas“ – jungtinė, iš trijų dalių sudaryta, Ūkio ministerijos administruojama priemonė. Ji skirta smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) verslumui didinti, labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) produktyvumui gerinti, pramonės įmonių energetiniam efektyvumui didinti. Šios trys priemonės tarpusavyje skiriasi kompensavimo dydžiu ir finansavimo gavimo sąlygomis. Pagal SVV verslumo skatinimui skirtą priemonę įmonėms planuojama kompensuoti nuo 50 iki 95 proc. per 36 mėnesius finansų įstaigoms sumokėtų palūkanų.

Paraiškas iš dalies kompensuoti palūkanas įmonės gali teikti „Invegai“ iki 2020 m. spalio 31 d., o palūkanas numatoma kompensuoti iki 2023 m. rugsėjo 30 d. Ūkio ministerijos administruojamai priemonei skirta 21,7 mln. Eur. Europos Sąjungos investicijų.

Ši priemonė įgyvendinama atsižvelgiant į 2007–2013 metų laikotarpio dalinio palūkanų kompensavimo priemonės sėkmę. 2009–2015 m. buvo priimti 5027 sprendimai kompensuoti palūkanas SVV subjektams, iš viso minėtu laikotarpiu jiems išmokėta 17,67 mln. eurų.

Daugiau informacijos apie priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“ galima rasti Ūkio ministerijos, bendrovės Invega arba ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.