Lietuviškos kosmetikos gamintojai sukūrė trispalvę ir siūlo išbučiuoti Lietuvą

Trispalvių rankų darbo lūpų balzamų, kurių spalvos ir sudėtis – 100 proc. natūrali, pagaminta vos šimtas vienetų. Visi skirtingi bei sunumeruoti, kad perkantysis būtų tikras – kito tokio niekas neturi. Taip pasveikinti Lietuvą su 100 metų gimtadieniu sugalvoję natūralios kosmetikos gamintojai nesitikėjo, kad šventinė idėja gerokai sutrikdys darniai sustyguotą kosmetikos gamybą, nes unikaliems balzamams prireiks dvigubai daugiau laiko ir trigubai daugiau kruopštumo nei įprastai.

„Pati esu latvė, bet Lietuva man labai brangi, juk čia gyvenu jau beveik 10 metų“, – sakė „Uoga uoga“ įkūrėja L.Sokolovska. <br> Asmeninio albumo nuotr. 
„Pati esu latvė, bet Lietuva man labai brangi, juk čia gyvenu jau beveik 10 metų“, – sakė „Uoga uoga“ įkūrėja L.Sokolovska. <br> Asmeninio albumo nuotr. 
„Uoga uoga“ Lietuvos valstybingumo sukakčiai siūlo trispalvį lūpų balzamą. <br> Asmeninio albumo nuotr. 
„Uoga uoga“ Lietuvos valstybingumo sukakčiai siūlo trispalvį lūpų balzamą. <br> Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 5:05 PM

„Dviejų vienodų balzamų tarp šio šimto nėra, jie visi – unikalūs, nes spalvos sluoksniuotos rankomis, ne mašinomis. Gimus idėjai, sukome galvą, kaip padaryti balzamus identiškai lygius, nes techniškai beveik neįmanoma atmatuoti spalvų po lygiai bei lygiomis linijomis sustingdyti balzamo.

Bet apžiūrinėdami pirmuosius bandymus supratome, kad jie tuo ir gražūs, kad skirtingi ir nelygūs, juk ir kelias į laisvę mums nebuvo lygus“, – pasakojo „Uoga Uoga“ įkūrėja Lena Sokolovska.

Natūralios kosmetikos kūrėja prisipažįsta, kad padaryti tokias priemones su sintetinėmis spalvomis būtų vienas juokas, bet siekiant išgauti jas natūraliomis priemonėmis, ir tokias, kad būtų saugu tepti ant lūpų, – reikia žinių ir patirties.

Trispalviuose balzamuose geltonai spalvai išgauti naudotas šaltalankis, kurį lūpų balzamų gamybai kompanija naudoja jau seniai vien todėl, kad jis nepamainomas lūpoms. Švelniai žalia – iš kokybiško ekologiško avokadų aliejaus, o raudona – iš natūralių trintų mineralų, naudojamų natūraliems lūpų dažams gaminti.

Natūralios kosmetikos kūrėja pasakoja, kad savo gaminamiems produktams stengiasi kaip įmanoma daugiau naudoti vietos regionui būdingų sudėtinių dalių, pavyzdžiui, dekoratyvinei linijai – gintarą ir uogų ekstraktus, plaukų priežiūros priemonėms – vietinių žolių ekstraktus, veido kaukėms – trintas uogas ar jų sultis ir pan.

„Galvodami apie Lietuvos gimtadienį, fantazavome apie skirtingus produktus, bet lūpų balzamas atrodė labiausiai simboliška ir asmeniška, juk per gimtadienius vieni kitiems visada pakštelime į žandą arba lūpas.

Tiesa, tada dar nežinojome, kad juos pagaminti daug sudėtingiau, nei atrodo. Įprastai per valandą vienspalvių panašių lūpų balzamų galime padaryti dvigubai daugiau.

Gaminant šiuos kiekvieną spalvą reikėjo pilti atskirai, tiksliai ir susikaupus, nes balzamo bazė greitai stingsta, jei lėtai suksies, turėsi tris atskirus balzamus, o ne vieną trispalvį, bet per daug skubėti irgi negali. Ištraukti balzamus iš formos ne mažesnis laimės dalykas, vieni nulūžta, kiti neišsitraukia. Per valandą sėkmės atveju mums pavykdavo pagaminti apie septynis trispalvius, o tai labai lėtas tempas.

Įgyvendinti šią idėją buvo svarbu visam kolektyvui. Pati esu latvė, bet Lietuva man labai brangi, juk čia gyvenu jau beveik 10 metų, čia pradėjau verslą, mano kolegos ir klientai – didžiąja dalimi lietuviai, pati kalbu ir rašau lietuviškai, mano sūnus lanko lietuvišką mokyklą“, – sakė natūralios kosmetikos kūrėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.