Lenktynės su laiku: į kelionę lėktuvu – su automobiliu

Bent akimirką įsivaizduokite save milijonieriumi. Raudonu „Ferrari“ privažiuojate prie lėktuvo, skraidinančio jus į Dubajų, durų. Elegantiškais kostiumėliais pasidabinusios stiuardesės grakščiais judesiais ir išraiškinga povyza pasitinka jus, laimės apkerėtąjį, lipantį į vieno prabangiausių pasaulyje orlaivių saloną...

Lėktuvai dabar gali gabenti ir automobilius, ir meno vertybes.
Lėktuvai dabar gali gabenti ir automobilius, ir meno vertybes.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Oct 27, 2018, 1:12 PM

Skamba lyg sapnas? Pasirodo, tokie lėktuvai iš tiesų egzistuoja. Na, o jei jau esate milijonierius, šioje istorijoje nelieka nieko fantastiško. Nebent Dubajus jums jau seniai pabodęs.

Etihad Airways“ oro linijų bendrovė nutarė palengvinti dalią keleiviams, drauge į keliones pasiimantiems ne vaikus ar katinus, o plieninius žaisliukus. Mat nauja „FlightValet“ paslauga siūlo ne tik komfortą viešbučiuose primenančius patogumus, bet ir specialius įrenginius, skirtus automobiliams gabenti.

Sukurti tokią paslaugą paskatino rinkos poreikiai. Jungtiniai Arabų Emyratai, siūlantys šią paslaugą, imponuoja ne tik kaip viena turtingiausių valstybių.

Kiekvienais metais pinigų smėlynais garsėjančioje šalyje organizuojamos „Abu Dhabi Grand Prix“ lenktynės – dar vienas svarbus veiksnys, skatinantis transportuoti išskirtinius automobilius.

Juk varžybose dalyvauti siekiantys šeichai bei kiti asmenys, žemesnio luomo atstovai, susiduria su rimta problema: gabendami bolidus laivais jie rizikuoja pralaimėti dukart – dar ir lenktynes su laiku, kuriose paguodos prizas – dalyvavimas „Abu Dhabi Grand Prix“ – tiesiog neįmanomas.

Vis dėlto jeigu toks automobilių transportavimas jums primena pinigų mėtymą į orą, „Etihad Airways“ kompanija turi kuo atsikirsti. Be automobilių, jie užsiima ir meno dirbinių skraidinimu.

„FlyCulture“ paslauga – tai būdas neįkainojamus paveikslus, skulptūras ir kitus kūrinius į muziejus ar privačių kolekcininkų namus atgabenti ne tik greitai, bet ir neįtikėtinai saugiai.

Juk nieko geresnio, norint kultūros paveldą padaryti prieinamesnį, nė nebūtų įmanoma įsivaizduoti, tiesa?

A. Mačiulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.