Kai darbo interviu trunka mėnesį: nuo dantų techniko iki programuotojo

Įvairūs triukai ir netikėti klausimai, darbdaviams padedantys surasti talentingiausius darbuotojus jau seniai ne naujiena. Geidžiamiausi pasaulio darbdaviai: „Google“, „Amazon“ ar „Facebook“ darbo interviu metu klausia su profesija visiškai nesusijusių klausimų, kad išsiaiškintų kaip žmogus mąsto ir ar yra motyvuotas pradėti dirbti kartu. Nemenką išbandymą – mėnesį trukusį darbo interviu – patyrė lietuvis Dalius Šlamas, dabar dirbantis programuotoju vienoje Didžiosios Britanijos kapitalo įmonės biure Vilniuje.

 Dalius Šlamas, dabar dirbantis programuotoju vienoje Didžiosios Britanijos kapitalo įmonės biure Vilniuje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Dalius Šlamas, dabar dirbantis programuotoju vienoje Didžiosios Britanijos kapitalo įmonės biure Vilniuje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Dalius Šlamas, dabar dirbantis programuotoju vienoje Didžiosios Britanijos kapitalo įmonės biure Vilniuje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Dalius Šlamas, dabar dirbantis programuotoju vienoje Didžiosios Britanijos kapitalo įmonės biure Vilniuje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 14, 2018, 10:36 AM

„Nuo vaikystės svajojau tapti odontologu. Šiandien – džiaugiuosi, kad ši svajonė neišsipildė ir galiu veikti tai, ką noriu“, – pasakoja Dalius.

Baigęs mokyklą vaikinas mokėsi vienoje aukštųjų mokyklų perspektyvios – dantų techniko – specialybės. Studijų metais supratęs, kad vis tik pasuko ne ta linkme, vaikinas, nors ir baigęs studijas aukščiausiais balais, savo diplomo niekam nerodė – susikrovė daiktus ir išvyko į užsienį, tikėdamasis pokyčių ir asmeniniame, ir profesiniame gyvenime.

„Išvažiavau su ketinimu kažko išmokti, kažką pakeisti, patobulėti. Visuomet domėjausi programavimu, tačiau kodas man atrodė nesuvokiamas chaosas, prie kurio baisu prisiliesti. Gyvendamas Anglijoje išdrįsau – pradėjau savarankiškai mokytis, išklausiau aibę internetinių mokamų ir nemokamų kursų, susikroviau solidų žinių bagažą ir po kurio laiko pradėjau dairytis programuotojo darbo Lietuvoje“, – apie pradžią IT sferoje pasakoja Dalius.

Tuomet jo ieškojimai atvedė prie „Vilnius Coding School“ programavimo mokyklos durų, kurios vaikinui atvėrė ne tik galimybę mokytis, bet ir dirbti – iš čia Dalius išėjo tiesiai į programuotojo kėdę.

„Lietuvoje ieškojau su programavimu susijusio darbo, norėjau ir mokslų – su konkrečia įsidarbinimo galimybe po jų. Pasirinkimų nebuvo labai daug, man vienareikšmiškai naudingiausia buvo „Vilnius Coding School“ mokykla, kurioje prasidėjo labai įdomus, naujas mano profesinis kelias“, – užsimena vaikinas.

Pradėjęs kursus Dalius turėjo darbo pokalbį su dabartiniais savo darbdaviais. „Taip jau atsitiko, kad perėjau kelis etapus, o paskutinis darbo interviu etapas – techninė dalis – truko beveik mėnesį. Mano vadovas ir komandos narys būsimajame darbe buvo mano dėstytojas „Vilnius Coding School“ kursuose, tad kasdien turėjau stengtis ir demonstruoti ne tik susidomėjimą kursais, bet ir realias žinias, kad po mokymų galėčiau sėkmingai pradėti kartu dirbti“, – pasakoja Dalius.

Programavimo mokykloje jis baigė 4 savaičių trukmės intensyvius dieninius (angl. boot camp) svetainių kūrimo kursus Vilniuje, kuriuose išmoko vertingų dalykų ir, svarbiausia, sėdo tiesiai į darbuotojo kėdę.

„Šiuo metu esu labai patenkintas tuo, ką dirbu. IT sektorius yra labai dinamiškas, čia kasdien gali išmokti naujų dalykų, susipažinti su naujomis, nuolat besikeičiančiomis sistemomis. Džiaugiuosi, kad yra galimybių jau įgijus specialybę persikvalifikuoti ir, svarbiausia, po mokymosi periodo neišeiti į niekur. Mokymų organizatorių suvedimas su darbdaviais ar potencialiomis praktikos vietomis yra labai naudingas, nes, kai žinai, kad esi laukiamas ir turi tikslą, mokytis kur kas lengviau“, – reziumavo D. Šlamas.

Prieš kurį laiką vykusio „Business Woman Awards“ konkurso metu „Vilnius Coding School“ buvo apdovanota inovatyviausio ir daugiausia vertės suteikiančio verslo kategorijoje. Programavimo mokyklai buvo skirtas UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) įsteigtas prizas, kurio metu apie kuriamą verslą, jo iššūkius, sėkmės ir pamokas yra pasakojama INVEGOS kuruojamame projekte „Pradėk dirbti sau“. INVEGA – nacionalinė plėtros įstaiga, teikianti platų spektrą finansinių paslaugų, skirtų padėti plėstis, kurti ir augti verslui šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.