Panevėžietė mokytoja klasėje turi ypatingą nuotrauką: joje – svarbus žmogus

Pamokos miške, muziejuose, parke. Per pamokas – naujausios technologijos. Visa tai, kas sudomintų šiuolaikinį vaiką. Taip sako inovatyviausia šalyje pradinio ugdymo mokytoja. Panevėžyje dirbanti moteris tikina, kad darbas mokykloje – kasdienis iššūkis.

Šiemet A.Sakalienė tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.
Šiemet A.Sakalienė tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.
Šiemet A.Sakalienė (viduryje) tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.<br> D.Umbraso nuotr. 
Šiemet A.Sakalienė (viduryje) tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.<br> D.Umbraso nuotr. 
 Šiemet A.Sakalienė tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.
 Šiemet A.Sakalienė tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 9:38 PM, atnaujinta Dec 19, 2018, 9:45 PM

Lrytas.lt skelbia straipsnių ciklą apie įdomius mokytojus. Istorijos apie šaunuolius pedagogus – rubrikoje „Aš esu mokytojas“.

Kasdien vis kitokios pamokos. Taip pradinukus moko inovatyviausia Lietuvoje pradinių klasių mokytoja iš Panevėžio „Vilties“ progimnazijos Asta Sakalienė.

„Man darbas yra ir darbas, ir pramoga, ir laisvalaikis, ir pomėgis, viskas kartu“, – sakė pedagogė.

42 metų panevėžietė mokytojauja jau 21–us metus. Šiuo metu jos auklėtiniai yra trečiokai.

„Kiekviena diena yra iššūkis todėl, kad nežinai, kokios nuotaikos vaikai ateis į mokyklą, kaip jie pasiruošę, nusiteikę bus, o ruoštis visada reikia pamokoms, kad įdomiau vaikams būtų, kūrybiškiau, veikla turi būti nemonotoniška, kad čia ir dabar pamatytų rezultatą, kas ypač aktualu šiuolaikiniams vaikams.

Tų iššūkių būna visokių – ir mokymosi, ir elgesio, ir bendravimo“, – pasakojo mokytoja.

Panevėžietė sakė kasdien į darbą skubanti su džiaugsmu nuo pat pirmosios darbo dienos mokykloje. Moteris tikino nuo vaikystės svajojusi būti mokytoja.

„Senelis buvo mokytojas, klasėje turiu nuotrauką su juo, mama ir tetos, ir sesė, žodžiu, mokytojų dinastija, man atrodo, kad mes dirbame iš pašaukimo, tai nėra darbas, pareiga, o tiesiog gyvenimas“, – atviravo pedagogė.

Panevėžietė turėjo puikų pavyzdį, koks turi būti mokytojas.

„Turėjau pavyzdį, mama man yra pavyzdys. Nuo mažens lėlytės mano mokiniai buvo, mažesnės sesės mano mokinės buvo, tikrai savo keliu neabejojau, visada norėjau būti pradinių klasių mokytoja“, – pasakojo A.Sakalienė.

Pradinių klasių mokytoja tikino, kad svarbu ne tik mokyti vaikus to, kas priklauso pagal programą. Reikia kartu mokyti tiesiog gyventi.

„Vaikai nustemba po šešių pamokų: jau namo? Kai padėkoja išeidami, apsikabina, sako „ačiū“ už šiandien, tos akimirkos žaviausios.

Vaikams labai patinka pamokos netradicinėse erdvėse, mes tikrai daug keliaujame, pamokos vyksta visur – ir miške, ir parke, ir muziejuose, ir mokyklos kiemelyje“, – dalijosi savo kasdienybe A.Sakalienė.

42 metų mokytojos kasdienybė parodyti jaunam žmogui vis kažką naujo. Tai esą nesunku, nes pati to trokšta.

„Aš pati noriu noriu noriu išbandyti, pati išbandau, man patinka, noriu išbandyti su vaikais, jei patinka vaikams, pasiteisina, rezultatai matyti, aš ir naudoju savo darbe. Jei matau, kad netinka, ieškau kažko naujo, ir taip esu vis ieškojimų kelyje“, – apie savo darbą pasakojo pedagogė.

O viso to kelio įvertinimas – pelnytas šalies mokytojo vardas, Panevėžio metų mokytojos titulas, šiemet A.Sakalienė tapo inovatyviausia pradinių klasių mokytoja Lietuvoje.

„Tai yra spyris, kad negali sustoti, turi toliau dirbti, judėti ir įrodyti, kad tikrai tokia esi“, – apie garbingą titulą sakė A.Sakalienė.

Aktyvi mokytoja sau turi dar vieną užduotį – patobulinti anglų kalbos žinias.

Tavo mokytojas – šaunuolis, apie kurį būtina visiems papasakoti? Rašyk aida.murauskaite@lrytas.lt

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.