Iš emigracijos grįžusios seserys išpildė šeimos svajonę – atidarė kavinę

Kai labai nori, ilgai svajoji ir tiki tuo, ką darai – visos durys atsiveria savaime. Dvi seserys – 24 metų Liucija ir 28 metų Greta – po kelerių Londone praleistų metų grįžo į gimtąjį miestą ir įgyvendino ilgai brandintą bei iki smulkmenų apgalvotą šeimos svajonę. Alytiškės atidarė kavinę „Lulu Grill“, kurioje ruošiami grilio patiekalai, galima paragauti ir užsienio šalių virtuvių patiekalų.

 Iš kairės: Liucija ir Greta.<br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Iš kairės: Liucija ir Greta.<br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. <br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. <br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. <br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. <br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. <br> AlytusPlius.lt nuotr.
 Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. <br> AlytusPlius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Eglė Indrelytė, alytusplius.lt

2018-12-25 12:15

„Lulu Grill“ duris atvėrė alytiškiams gerai žinomoje vietoje – buvusios „Meda“ kavinės patalpose, Vilniaus g. 11. Vos tik įėjus visus klientus pasitinka itin spalvingas interjeras ir nuolat besišypsančios, su kiekvienu klientu lyg su draugu bendraujančios ir pozityvios nuotaikos nestokojančios Liucija ir Greta.

„Mums rūpi, ar klientas pas mus jaučiasi gerai, ar maistas jam skanus, ar nieko netrūksta. Norime, kad kiekvienas jaustųsi, kaip namuose, bendrautų laisvai ir pasitikėtų. Labai daug investuojame tiek žmogiškųjų resursų, tiek laiko, kad patiekiamas maistas būtų kokybiškas.

Bet net ir skaniausias maistas nepaskatins žmogaus sugrįžti antrą kartą, jeigu jis bus aptarnautas netinkamai. Todėl mes pačios visuomet esame čia, nes norime būti kartu su klientais, bendrauti, išgirsti, o jeigu reikia, ir patarti ar išklausyti pastabas“, - sakė Liucija ir Greta. Seserys neskaičiuoja kavinėje, kuri jau tapo antraisiais jų namais, praleisto laiko, viena kitą palaiko ir mėgaujasi nauja veikla bei brandina naujas idėjas.

„Lulu Grill“: ir Benedikto kiaušinis, ir jamaikietiškai marinuota vištiena

Prieš kiek mažiau nei mėnesį duris atvėrusi kavinė – kitokia nei kitos maitinimo įstaigos Alytuje. Joje galima paskanauti Benedikto (be lukšto virtas – red.) kiaušinis, aštrios vištienos, paruoštos pagal specialų Jamaikoje paplitusį receptą, įvairių, ant lavos akmenų keptų patiekalų.

„Analizuodamos, ko trūksta Alytuje, pastebėjome, kad nėra tokios kavinės, kurioje būtų gaminami tik grilio patiekalai. Labai norėjosi pasiūlyti tai, ko mieste dar nėra, atvežti kažką naujo, padaryti kitaip, kad netaptume niekuo neišsiskiriančia maitinimo įstaiga mieste. Todėl ir pasirinkome tokią kryptį, įsigijome specialios įrangos, kad maistas būtų ruošiamas ne keptuvėje, o ant atviros ugnies“, - kalbėjo seserys.

Jos pasirinko ir netradicinį darbo laiką. Į kavinę galima užsukti jau 9 val. ryto, išgerti karštos kavos, pasivaišinti desertu ar pavalgyti pusryčius. Nuo 11 val. „Lulu Grill“ kviečia atvykti papietauti, o vakarais – tiesiog smagiai pasėdėti, praleisti vakarą su draugais ar šeimos nariais, surengti žaidimų vakarą, atšvęsti gimtadienį ar seniai matytų draugų susitikimą. Tą galima padaryti ir čia pat esančioje atskiroje, uždaresnėje, daugiau privatumo turinčioje erdvėje.

Artėjant šventiniam laikotarpiui, kai laiko šventiniam stalui paruošti pritrūksta ar tiesiog nesinori pasiruošimo šventėms praleisti virtuvėje, Greta ir Liucija kviečia užsukti į „Lulu Grill“ ir užsisakyti keptą kalakutą ar kitų norimų patiekalų, kuriuos beliktų tik parsivežti ir patiekti svečiams.

Gyvenimas emigracijoje padiktavo verslo idėją

Greta Londone gyveno ketverius metus, Liucija – penkerius, o jų tėvai – vis dar ten. Seserys prisipažino, kad verslo idėja atidaryti kavinę gimtajame mieste gimė prieš dvejus metus. Būtent tiek laiko prireikė, kad ji taptų kūnu.

„Vienų atostogų metu važiavome iš oro uosto, ir pagalvojau: būtų gerai, kad mes gyventume čia Lietuvoje, kad turėtume nedidelį savo šeimos verslą, kuriame dirbtume ne tik mes su sese, bet ir tėvai. Kadangi gyvendama Londone nuolat dirbau maitinimo srityje, turėjau įgijusi daug vertingos patirties, kitokios verslo srities net neįsivaizdavau. Tik pirminė ji buvo kiek kitokia: galvojau apie nedidelę kavinukę, kurioje būtų galima įsigyti kavos, sumuštinių ar mini desertų“, - pasakojo Liucija.

Tačiau pradėjus ieškoti patalpų, tinkamų tokiai kavinei rasti nepavyko. Apsilankiusios buvusioje „Medos“ kavinėje, apžiūrėjusios jos patalpas, seserys nusprendė savo idėją praplėsti.

„Anglijoje aš labai mėgdavau vaikščioti po įvairias kavines, ragauti naujus patiekalus. Tai mane žavėjo, kilo daug idėjų, labai norėjosi jas parvežti į Lietuvą, būtent į Alytų, ir pasiūlyti žmonėms kitokį pasirinkimą“, - prisipažino Liucija, pati sukūrusi „Lulu Grill“ kavinės meniu.

Nuo patalpų nuomos sutarties pasirašymo iki kavinės atidarymo praėjo maždaug pusmetis. Pasak Gretos, per tą laiką teko susidurti su įvairiais iššūkiais, tačiau rezultatu sesės liko patenkintos ir be galo dėkingos visiems draugams, kurie padėjo ir patarimais, ir konkrečiais darbais.

„Lulu Grill“ – vieta, į kurią norisi sugrįžti

„Tai yra mūsų šeimos svajonė. Tėvai apie tai svajojo daugelį metų, labai norėjo kažką savo sukurti, kad nereikėtų dirbti Anglijoje, būti atskirai nuo šeimos. Jie, kaip ir dauguma kitų, nori grįžti namo. Mes tikime tuo, ką darome, labai stengiamės ir atiduodame viską – ir pozityvią energiją, ir laiką, ir šilumą. Ir darome tai ne todėl, kad reikia, bet todėl, kad norime“, - entuziastingai kalbėjo į gimtinę sugrįžusios seserys. 

Liucija prisiminė vieną vakarą įvykusį pokalbį su klientu, kuris pasakė, kad dar neteko matyti kavinės savininkų taip nuoširdžiai ir maloniai bendraujančių su kiekvienu klientu. „Taip, aš atiduodu savo energiją ir širdį, nes tikiu tuo, ką darau ir žinau, kad galiu tą padaryti gerai“, - sakė Liucija.

Alytiškės neabejoja, kad jų idėja patikės ir alytiškiai, jau atrandantys kelią į „Lulu Grill“, ir kavinė jiems taps ne tik vieta, kurioje galima pavalgyti, bet ir vieta, kurioje vyks įvairūs renginiai, gyvos muzikos vakarai, bus eksponuojamos jaunųjų talentų parodos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.