Verslą provincijoje įsukusi moteris meluodavo, kodėl naktimis jos salone dega šviesa

„Kartais ypatingi dalykai yra visai paprasti ir šalia“, – sako individualios įmonės „Dalera“ vadovė Dalė Širvinskienė. Prieš 20 metų Anykščiuose, Valančiaus gatvėje, ji atidarė užuolaidų saloną, kuriame, kaip teigia, tiesiog mėgaujasi mylimu darbu.

Verslininkei patinka Vilniaus klientai – jie jauni, modernūs.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Verslininkei patinka Vilniaus klientai – jie jauni, modernūs.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pašnekovė juokavo, kad pirmaisiais savo veiklos metais dirbdavo tiek daug, kad žmonės jai net užduodavę nepatogius klausimus.<br>R.Aleksiejūno nuotr.
Pašnekovė juokavo, kad pirmaisiais savo veiklos metais dirbdavo tiek daug, kad žmonės jai net užduodavę nepatogius klausimus.<br>R.Aleksiejūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Robertas Aleksiejūnas, anyksta.lt

2020-03-22 21:49

Prieš atidarydama užuolaidų saloną, D.Širvinskienė buvusiame „buitiniame“ dirbo drabužių modeliuotoja. Jam iširus, siuvimo technologės išsilavinimą turinti moteris ryžosi atidaryti savo įmonę.

Pašnekovė prisiminė, kad prieš žengdama pirmuosius savo verslo žingsnius, dėl įvairiausių formalumų lankėsi Anykščių rajono savivaldybėje. Pokalbis su tuometiniu rajono meru Sauliumi Nefu, pasak D.Širvinskienės, ją įkvėpė sėkmingam verslui.

„Niekada nesitikėjau kažko gauti iš valdžios. Kai lūkesčių neturėjau, neturėjau ir nusivylimų. Pamenu užėjau į mero S.Nefo kabinetą, jis pasakė gerą žodį, paskatino, pasidžiaugė. Buvau tokia pakylėta, kad mano siekius pradėti savo verslą palaiko net pats meras“, – prisiminimais dalijosi užuolaidų salono savininkė.

Prieš atidarymą užuolaidų saloną, jos savininkė D.Širvinskienė pasakojo daug keliavusi po Lietuvą, kad pasisemtų žinių.

„Važiavau į Vilnių, Kauną, Panevėžį, Klaipėdą aiškintis būsimo verslo subtilybių. Derinti užuolaidų pasiuvimą ir pardavimą sugalvojau pati pirma, nes, kur nuvažiuodavau, dažniausiai pardavinėdavo tik audinius“, – pastebėjo D.Širvinskienė pridurdama, kad visai nepažįstami žmonės su ja mielai dalijosi patarimais.

Keliauti tenka ir dabar, nes užuolaidų salonui audiniai įsigijami užsienyje.

„Mūsų „atlaidai“ – kasmetinės mugės Frankfurte (Vokietija). Iš viso pasaulio suvažiuoja gamintojai ir siūlo savo audinius“, – pasakojo D.Širvinskienė.

Pašnekovė juokavo, kad pirmaisiais savo veiklos metais dirbdavo tiek daug, kad žmonės jai net užduodavę nepatogius klausimus.

„Žmonės teiraudavosi, kodėl vidurnaktį pas mane užuolaidų salone šviesos šviečia? Sakydavau, kad pamiršau išjungti elektrą, slėpdavau, kad tiek daug laiko skiriu savo darbui“, – šypsojosi D.Širvinskienė.

Šiuo metu užuolaidų salone dirba trys darbuotojai – pati D.Širvinskienė, dizainerė bei siuvėja.

D.Širvinskienė perprato, kad kiekvieniems namams reikalingi skirtingi technologiniai sprendimai, audinių spalvos. „Vienodų užuolaidų niekada nebūna. Neįmanoma pasiūlyti jau iš anksto pasiūtų užuolaidų“, – tikino pašnekovė.

Anykščiuose veikiantis užuolaidų salonas šiandien, anot D.Širvinskienės, klientų sulaukia iš visos Lietuvos.

„Dirbu Vilniuje, Druskininkuose, Nidoje... Man labai patinka Vilniaus klientai. Jie jauni, modernūs, suvokia viso pasaulio kontekstą“, – pasakojo D.Širvinskienė.

Pašnekovė prisipažino „dirbanti už pinigus, bet ne dėl pinigų“, niekada niekur nereklamavusi užuolaidų salono, tačiau į jį užsuka jau pirmųjų klientų vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024