Lrytas.lt projektas „Verslo genas“: kviečiame išrinkti sėkmingiausią jauno verslo istoriją

Vasarą startavęs ir jau ketvirtus metus vykstantis „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės projektas „Verslo genas“ – finišo tiesiojoje. Atnaujintas projekto formatas šiemet suteikė galimybę ir patiems jauno verslo atstovams kandidatuoti rinkimuose bei papasakoti apie vykdomą veiklą.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-11-05 18:58, atnaujinta 2020-11-17 17:08

„Labai džiaugiamės, kad projektas „Verslo genas“ tapo savotiška portalo lrytas.lt vizitine kortele – kasmet sulaukiame vis didesnio skaitytojų susidomėjimo, taip pat jaučiame verslo bendruomenės aktyvumą bei norą dalyvauti šiame konkurse.

Jis įgauna vis didesnį svorį ir pasisekimą – mums tai pats didžiausias įvertinimas“, – sako lrytas.lt redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Per keturis šių metų mėnesius žurnalistai pakalbino ir pristatė net pusšimtį jaunų verslų, kurių atstovai savo veiklą plėtoja nuo vienerių iki dešimties metų.

„Tai – tikros sėkmės istorijos mūsų šalyje. Viešojoje erdvėje neretai pasigirsta nuogąstavimų, kad žiniasklaidoje vyrauja neigiamos naujienos ir trūksta pozityvių. Tad šįkart turite galimybę paskaityti daugybę šviesių istorijų.

Šie jaunieji verslininkai stengiasi išlaikyti kiekvieną klientą ir darbo vietas net ir šiuo sunkiu koronaviruso pandemijos metu. Labai tikimės, kad mūsų skaitytojai išgirs visas šias istorijas ir išsirinks savo favoritus“ – sako naujienų portalo lrytas.lt verslo skyriaus redaktorius Vytenis Radžiūnas.

Šiemet geriausieji bus pagerbti ir apdovanoti penkiose nominacijose: „Už drąsą rizikuoti“, „Už mokslo ir žinių įgyvendinimą versle“, „Metų atradimas“, „Šeimos verslas“, „Lrytas.lt skaitytojų favoritas“.

Pastaroji nominacija yra išskirtinė ir atspindinti visuomenės vertinimą, kuris itin svarbus jaunam verslui. „Skaitytojo favorito“ laimėtoju bus išrinktas daugiausiai naujienų portalo lrytas.lt skaitytojų balsų surinkęs jaunas verslas. Už šią nominaciją kviečiame balsuoti specialiame „Verslo genas“ polapyje.

Kitose nominacijose nugalėtojus rinks patyrusi komisija, kurią sudaro Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas, „Verslios Lietuvos“ Verslumo departamento vadovė Inga Juozapavičienė, Lrytas.lt verslo redaktorius Vytenis Radžiūnas, Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė, „Šiaulių banko“ paslaugų vystymo tarnybos vadovas Mindaugas Rudys, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadovų magistrantūros Strateginio valdymo modulio vadovas Benas Adomavičius.

„Verslo gyvavimo cikle, nesvarbu kuriame etape verslas bebūtų, labai svarbus palaikymas, paskatinimas ir pergalių šventimas. Tai skatina verslą įvertinti nueitą kelią, leidžia pasidžiaugti sėkme, užfiksuoti sėkmės faktorius ir nepaleisti teisingos krypties.

Verslo apdovanojimų konkurso „Verslo genas“ vertinimo komisijoje dalyvaujame jau ne pirmus metus ir siekiame pastebėti bei įvertinti tuos verslus, kurie sėkmingai veikia maksimaliai išnaudodami rinkos galimybes, apčiuopia naujas nišas, nebijo eiti nepramintais keliais, drąsiai prisiima visas rizikas ir todėl yra laimėtojai.

Šiemet verslas veikia ypač išskirtinėmis ir ekstremaliomis pandemijos sąlygomis, susiduria su daugybe iššūkių ir sėkmingas jų įveikimas jau yra laimėjimas. Pandemija pažėrė ir naujų galimybių – vieniems tai buvo postūmis keistis, inovuoti savo verslo modelius, kitiems atvėrė naujas nišas ir naujas verslo galimybes.

Verslai, kurie kuriasi iš galimybių ir potencialo matymo, yra verslios visuomenės variklis ir, žinoma, visada turi didesnį sėkmės potencialą bei kuria didesnę pridėtinę vertę. Tokių sėkmės istorijų Lietuvoje netrūksta net šiuo metu“, – teigia „Verslios Lietuvos“ Verslumo departamento vadovė Inga Juozapavičienė.

Pagrindiniai projekto „Verslo genas“ rėmėjai yra „Šiaulių bankas“ ir „INTER RAO Lietuva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.