Atsitiktinai tapęs mokytoju, šiandien Pavelas džiaugiasi atradęs savo svajonių profesiją

Pavelas Gajevskij per gyvenimą išbandė ne vieną darbą. Baigęs mokyklą, kurioje buvo sustiprinta matematika, Pavelas stojo į pedagoginį universitetą. Vyras atvirai prisipažįsta – nei svajojo, nei galvojo, kad bus mokytoju. Tiesiog klasiokai sugundė, kad įstoti bus lengviau, nes nereikės laikyti stojamojo egzamino. Pavelas matematikos mokytoju išdirbo septynerius metus ir, kaip sako pats, darbas jam labai patiko. Tačiau, nutikus finansų krizei, vyras pasuko į statybas, o vėliau laimės ieškoti patraukė į užsienį.

Pavelas Gajevskij.
Pavelas Gajevskij.
Vytautas Petkūnas.
Vytautas Petkūnas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 3:12 PM

Į Lietuvą buvusį vyrą sugrąžino pirmagimės dukros gimimas. Jis nusprendė grįžti iš užsienio ir likti gyventi Lietuvoje. Prasidėjo darbo paieškos, teko padirbėti viskuo ir vadybininku, ir statybininku kol vieną dieną buvo pakviestas darbo pokalbiui į UAB Intersurgical.

„Kai pirmą kartą atėjau į šią įmonę pokalbiui, kai man parodė gamyklą, aš tikrai galvojau, kad nesugebėsiu čia dirbti. Kosmosas čia man viskas atrodė“, – sako Pavelas prisimindamas savo pirmąjį vizitą. Į darbą jis buvo priimtas į inžinieriaus – derintojo poziciją ir joje išdirbo du metus.

„Mūsų įmonėje dirba labai daug inžinerinio profilio žmonių, specializacijos yra įvairios pradedant nuo konstruktorių, dizainerių, formų projektuotojų liejimo, įvairių mechatroninių įrenginių projektuotojų, konstruktorių, programuotojų, pneumatikos, hidraulikos specialistų“, – įmonėje dirbančius specialistus vardijo Martynas Griežė, UAB Intersurgical gamybos inžinerijos direktorius.

Pavelo gebėjimai įmonėje buvo pastebėti, po dviejų metų jam buvo pasiūlytas naujas iššūkis – mokytis pameistrystės programoje ir įgyti mechatroniko specialybę. Pameistrystės Pavelas mokėsi Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre.

„Pati populiariausia profesija mūsų mokymo centre – mechatronika. Automatizacija, skaitmenizacija ir robotizacija telpa į šį žodį. Mechatronikas sugeba įrenginius prižiūrėti, nustatyti jų gedimus ir suprogramuoti juos vėl, kad gerai veiktų“, – pasakoja Vytautas Petkūnas, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro direktorius.

Pavelas neslepia – jis didžiuojasi savo naująja profesija ir kai jo paklausia, ką jis dirba, visuomet išdidžiai atsako – automatinių sistemų eksploatavimo mechatronikas. „Esu laimingas, realizuoju save darbe, dabar turiu tai, ko man visada trūko“, – įgijęs mechatroniko specialybę pagal pameistrystės mokymo formą džiaugiasi Pavelas.

Kodėl vyras po darbo skuba į Vilniaus priemiestį ir kaip jam sekasi pačiam statytis naujus namus žiūrėkite šeštadienį 17 val. laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.