Juvelyro kėdę iškeitė į masažisto stalą

Trijų vaikų mama Džuljeta neseniai ryžosi gyvenimo pokyčiui. Nemažai metų dirbusi juvelyre, dabar ji mokosi masažo paslapčių. „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojė sako, kad nebuvo labai paprasta pasiryžti pokyčiams. „Visi bijo keisti viską iš pagrindų, to ir aš bijojau. Bet pagalvojau, kad vieną kartą gyvenu – reikia viską išbandyti. Dabar man labai patinka tai, ką darau“, – sako masažo pameistrė Džuljeta Dvorkinienė.

Filmavimo akimirka.<br>Laidos stop kadras.
Filmavimo akimirka.<br>Laidos stop kadras.
Filmavimo akimirka.<br>Laidos stop kadras.
Filmavimo akimirka.<br>Laidos stop kadras.
Masažo pameistrė Džuljeta Dvorkinienė.<br>Laidos stop kadras.
Masažo pameistrė Džuljeta Dvorkinienė.<br>Laidos stop kadras.
Linutė Radvilavičienė, profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ pietų Lietuvos filialo vyr. profesijos mokytoja.<br>Laidos stop kadras.
Linutė Radvilavičienė, profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ pietų Lietuvos filialo vyr. profesijos mokytoja.<br>Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 18, 2023, 8:20 AM, atnaujinta Mar 22, 2023, 9:37 AM

Mokyklos laikais Džuljeta svajojo studijuoti kokią nors meno kryptį. Taip gyvenimas nuvedė į juvelyriką. Džuljeta gamino ir vienetinius rankų darbo papuošalus, ir dirbo masinėje gamyboje.

„Kai jau supratau, kad einu į darbą ne su malonumu, o tik todėl, kad reikia, mečiau darbą ir pradėjau ieškoti naujų galimybių“, – sako Džuljeta. Moteris pabrėžia, kad juvelyrika liks jos pomėgiu bei laisvalaikio užsiėmimu. Šioje srityje ji jaučiasi pasiekusi nematomas lubas, kur daugiau nėra iššūkių. Jau antrus metus Džuljeta mokosi profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ pietų Lietuvos filiale Druskininkuose. „Pirmi metai buvo labai sunkūs, nežinojau nei žmogaus anatomijos, nei fiziologijos. Tačiau, kai jau prasidėjo praktika, pajutau, kad man ši veikla labai patinka,“ – masažuotojos profesinio kelio pradžią prisimena pameistrė Džuljeta.

„Norint tapti masažuotoju, reikia išmokti labai nemažai profesinių dalykų. Masažuotojas privalo suprasti ne tik anatomiją ir fiziologiją, bet ir anatominius pokyčius, įvertinti žmogaus emocinę būklę. Taip pat mokomasi profesinės etikos, psichologijos, nes masažuotojui reikia bendrauti ir bendradarbiauti ne tik su klientu, bet ir su savo srities specialistais“, – sako profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ pietų Lietuvos filialo vyr. profesijos mokytoja Linutė Radvilavičienė.

Kaip ir daugelyje profesinio mokymo centrų, mokiniams labiausiai patinka praktiniai užsiėmimai, kuomet jie gali išbandyti įgytas žinias. Tai ir klasikinio, ir gydomojo, ir sportinio masažo atlikimas, netradicinio masažo ir kūno puoselėjimo procedūrų atlikimas. Centre mokosi įvairaus amžiaus ir įvairų išsilavinimą turintys asmenys. Ne retas atvejis, kuomet masažuotojo profesijos mokytis ateina ir turintys aukštąjį išsilavinimą.

Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ pietų Lietuvos filiale Druskininkuose ir Veisiejuose mokosi virš 600 mokinių. Nemažai pasirenka pameistrystės mokymosi formą. Pameistrystės mokymosi forma vis labiau populiarėja šalies profesinio mokymo centruose. Šios mokymosi formos pradininkas Vytautas Petkūnas sako, kad pameistrystė naudinga visoms pusėms: besimokančiajam, mokymo įstaigai ir, žinoma, darbdaviui.

Antrus metus masažo besimokanti Džuljeta, jau išbandė save viename Druskininkų spa. Ten ji mokėsi pagal pameistrystės programą. Iki to laiko apie pameistrystės mokymosi būdą Džuljeta nebuvo girdėjusi. Trylika metų juvelyre dirbusi Džuljeta kasdien vis labiau žavisi savo naująja profesija – jai patinka būti masažuotoja. Ji labai džiaugiasi ir mokymo centro atmosfera, čia dėstančiais mokytojais. Juk Druskininkai – tai miestas, kuriame, tikriausiai, dirba daugiausiai masažo specialistų. Šiame mieste gausu sanatorijų ir SPA centrų. Tad pameistrė jau dabar įsitikinusi, kad darbo tikrai netruks.

Džuljeta sako, kad ji, baigusi mokslus, norėtų sudalyvauti masažuotojams rengiamuose konkursuose. Ten ji tikisi pasisemti dar daugiau žinių, patikrinti save ir tuo pačiu, kaip ji sako, pakelti savo kartelę. Visą Džuljetos istoriją žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ 17 val. šeštadienį per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.