Po savivaldybe įsikūrusi „Subinė“ vėl nustebino: unikalus reiškinys ne tik Dzūkijoje

„SUBinAIR“ oficialiai, o iš tiesų – visų vadinama „Subine“ yra unikalus reiškinys ne tik Dzūkijoje, bet ir visoje Lietuvoje. Turbūt nėra daugiau savivaldybės, kuri į savo rūsius būtų įsileidusi naktinį klubą, ypač tokį, kuriame leidžiama elektroninė muzika, pritraukianti neformalus iš visos Lietuvos.

 dzukijosveidas.lt nuotr.
 dzukijosveidas.lt nuotr.
dzukijosveidas.lt nuotr.
dzukijosveidas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 4:56 PM, atnaujinta Nov 10, 2023, 4:57 PM

Rūta Kavaliauskaitė-Arakėlian ir Oganesas Arakėlianas, gerai pažįstami naktiniu gyvenimu besidominčių alytiškių kaip baro „Fenix“ savininkai, įvairių alternatyvios muzikos bei renginių organizatoriai, nuo 2021 metų įveiklino apleistus rūsius Alytaus miesto centre sukurdami šią ypatingą erdvę.

Dažniausiai techno muzikos pasirodymus rengiantis klubas veikia kartą per savaitę ir duris atveria po vidurnakčio. Galioja griežtas „face control“ – neįleidžiami girti ar apsvaigę bei agresyviai nusiteikę asmenys. Tik užėjus – telefonų vaizdo kameros iš abiejų pusių užklijuojamos vaivorykštiniais lipdukais ir primenama, kad svarbu gerbti kitų žmonių privatumą.

Pirmą kartą užėjusius nustebins tai, kad erdvė, nors ir rūsyje, bet turi aukštas lubas – pasirodo, klubas įsikūrė po savivaldybės posėdžių sale, kur kas mėnesį renkasi miesto taryba.

Paskutinį rugsėjo penktadienį 2023 metų sezoną „Subinė“ pradėjo praplėtusi savo erdves – išsinuomoję papildomus 100 kv. metrų apleistų patalpų savininkai po truputį jas įrengia. Vienoje atnaujintų erdvių praėjusį savaitgalį pakvietė stebėti teatrinį performansą „Kodas“.

„Graži lyg bandutė“, „Stora karvė“, „Mažapimpis“ – kodinės frazės, kuriomis mus koduoja draugai, tėvai ir kita supanti aplinka. Skambant įžeidinėjimams ir patyčioms visi norintys galėjo atsikratyti savo kodo – užrašyti jį ant performansą atlikusios aktorės Onos Gudaitytės kūno. Žadama, kad atvėrus visas klubo erdves tokių performansų ir meninių renginių „SUBinAIR“ bus vis daugiau.

Na, o uoga ant torto – į naujas klubo erdves kol kas patekti galima tik pasilenkus, nes praeiti trukdo dar nepakeistas nuotekų vamzdis. Arakėlianams humoro netrūksta – kažkada „Dzūkijos veidui“ ironiškai pasakę, kad pavadinimas „Subinė“ iš tiesų labai tinka, nes jie ir įsikūrę savivaldybės pastato subinėje, dabar mintį pratęsė ant vamzdžio užklijavę užrašą „Lenk galvą. Valdžios šūdai“. Tiesiogine ar perkeltine prasme – tegu tai sprendžia lankytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.