„Europos burėse“ išrinkti nugalėtojai: netrukus paaiškės, kurie projektai teikia didžiausią vertę žmogui ir valstybei

Lygiai po savaitės, antradienį, Vilniuje vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „ES+U“ bus apdovanoti didžiausią vertę žmogui, kraštui, valstybei kuriantys ES fondų lėšomis finansuojami projektai. Daugiau kaip 130 dalyvių projekte „Europos burės 2023“ šiemet įvertino gausi ir kompetentinga komisija, o laimėtojai bus atskleisti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje parodų centre „Litexpo“.

Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Gintarė Skaistė<br>T.Bauro nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 7:00 PM

Lapkričio 28-ąją Vilnius suburs ir trijų Baltijos šalių finansų ministrus, Europos Komisijos (EK) ekspertus, politikus, investuotojus bei verslo atstovus. Daugiau nei 35 pranešėjai iš visos Europos parodų centre „Litexpo“ tarptautinėje konferencijoje „ES+U“ dalinsis savo patirtimi, kuri padės geriau suprasti, kokie iššūkiai mūsų laukia ateityje ir kaip galima geriausiai jiems pasirengti.

Parodų centre „Litexpo“ bus diskutuojama apie ES investicijas Lietuvoje, Sanglaudos politikos ateitį. Čia bus apžvelgiamos ateities tendencijos, pristatoma investicijų nauda žmonėms, verslui, viešajam sektoriui.

Kaip teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė, ES investicijos išlieka vienu svarbiausių instrumentų, todėl kiekvieną eurą privalome investuoti apgalvotai ir tikslingai.

„Lietuva iki šiol yra tarp lyderiaujančių valstybių, efektyviai investuojanti Sanglaudos politikos lėšas, todėl neketiname tempo lėtinti ir ateityje. Įvertindami skirtingų šalių patirtis su Latvijos ir Estijos finansų ministrais ieškosime būdų, kaip dar efektyviau prisidėti prie Baltijos šalių augimo“, – pabrėžė G.Skaistė.

Rekordinis dalyvių skaičius ir išskirtinė komisija

Jubiliejinis, 15-ąjį kartą vykstantis konkursas šiemet sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – 132. Konkurse dalyvaujantys projektai suskirstyti į septynias skirtingas kategorijas: Už investicijas į inovatyvius sprendimus; Už investicijas į darnią aplinką; Už investicijas į šiuolaikinę mokyklą; Už investicijas į šiuolaikinę mediciną; Už investicijas į žmogų; Už investicijas į bendruomeniškumą; Už investicijas į inovacijas versle.

Pačiomis populiariausiomis šiais metais tapo nominacijos, skirtos investicijoms į darnios aplinkos kūrimą ir už investicijas į žmogų.

„Gyvename technologijų, informacijos prieinamumo ir nuolatinės kaitos laikais, tačiau žmogus ir bendruomenės išlieka pagrindų pagrindu. Šie projektai ir iniciatyvos rodo, kokie Lietuvos žmonės yra išradingi, kūrybiški ir atsakingi.

Gebėjimas žengti kartu su technologijomis, pasikinkyti jas žmonių gerovės labui – mūsų laimėjimas. O visuomenė yra stiprios šalies pagrindas. Todėl idėjos, keičiančios ir stiprinančios mūsų gyvenimą, stiprina ir mūsų šalį“, – teigia naujienų portalo lrytas.lt vyr. redaktorius ir direktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Patyrusią komisiją, kuri jau išrinko nugalėtojus projekte „Europos burės 2023“, šiemet sudaro mokslo, verslo, žiniasklaidos, švietimo, kultūros ir visuomenės atstovai: ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto docentė Lineta Ramonienė, Lietuvos statybos inžinierė, profesorė bei technologijos mokslų daktarė Marija Burinskienė, Finansų ministerijos Investicijų departamento vyresnioji patarėja Eglė Coppa, psichologė, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorė Ruth Reches, Nacionalinio vėžio instituto Medicinos fizikos skyriaus vedėjas, vyresnysis medicinos fizikas Jonas Venius, naujienų portalo lrytas.lt vystymo vadovė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė, naujienų portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius ir direktorius T.Mikalajūnas, laidų ir renginių vedėjas, prodiuseris Rolandas Mackevičius.

Ne mažiau svarbus komisijos narys buvo ir naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai, kurie išrinko labiausiai patikusius darbus dviejose nominacijose: Už investicijas į inovacijas versle bei Už investicijas į darnią aplinką. Išrinktas ir skaitytojų favoritas, kuris taip pat paaiškės iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu.

„Europos burės 2023“ nugalėtojus pristatys išskirtiniai renginio vedėjai Rolandas Mackevičius ir Finansų viceministrė Vaida Markevičienė.

Pagrindinis dėmesys – ateities perspektyvai

Pastarieji metai buvo dosnūs iššūkiais, kurie reikalavo reaktyvių sprendimų visose srityse. Todėl natūralu, kad šių metų „ES+U“ konferencijos vienijanti tema yra imunitetas. Tikimasi, kad tiek verslo, tiek viešasis sektoriai pasinaudos galimybe atidžiau pažvelgti į ypač dinamiškos rinkos pokyčius, ateities perspektyvas ir paversti iššūkius galimybėmis.

Įžvalgomis apie ateities tendencijas ir scenarijus technologijų, darbo rinkos ir kitose srityse dalinsis visoje Europoje ir už jos ribų žinomi futuristai bei savo srities profesionalai. Puikiai pažįstami Lietuvos ir užsienio visuomenės veikėjai papasakos apie inovacijas versle ir viešajame sektoriuje. Konferencijoje taip pat dalyvaus ir apie ateities iššūkius diskutuos EK atstovai, Baltijos šalių finansų ministrai ir kiti politikai.

Tarp pranešėjų sutiksime Ameliją Kallman, kuri buvo išrinkta „Top 25 moterimi Metavisatoje“, Saher Sidhom – inovacijų ekosistemų kūrėją, Zane Čulkstēna, kuri pasidalins įžvalgomis apie amžėjimą.

Renginys – nemokamas, tačiau dėl riboto vietų skaičiaus, registracija yra būtina. Tai galite padaryti šiuo adresu – https://esukonferencija.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.