Makaliaus patarimai planuojantiems svajonių atostogas

Trijų savaičių svajonių atostogos Filipinuose – už 1100 eurų. Būtent tiek išleido kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas-Makalius. Į šią kainą įtraukti ne tik skrydžiai į Filipinus ir atgal, bet ir skrydžiai tarp salų, keltų bilietai, nakvynė, maitinimasis ir pramogos.

Rimvydas pataria iš anksto įsigyti ne tik lėktuvų, bet ir keltų bilietus.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Rimvydas pataria iš anksto įsigyti ne tik lėktuvų, bet ir keltų bilietus.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 18, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:06 PM

Kelionių ekspertas patikino, kad pats artimiausiu metu dar tikrai neorganizuos kelionių į Filipinus, tačiau pasidalijo vertingais patarimais, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

1. Pasidomėkite internete aprašomais keliautojų įspūdžiais, skaitykite rekomendacijas. Taip bus lengviau atsirinkti, ką norite aplankyti. Iš anksto įsigykite ne tik lėktuvų, bet ir keltų bilietus.

2. Į kelionės planavimą žvelkite itin atsakingai – juk nenorite pasimesti Azijoje. Visada turėkite kelis atsarginius variantus, mat punktualumas Filipinuose yra bevertė sąvoka. Pavyzdžiui, esant idealiems orams tik 68 proc. skrydžių įvykdoma laiku. Europoje 83 proc. reisų vyksta tiksliai nustatytu laiku net esant siaubingoms meteorologinėms sąlygoms.

3. Išanalizuokite pasirinkto viešojo transporto subtilybes. Kartais net 50 kilometrų maršrutą saloje galite važiuoti keturias valandas, nes autobusas gali pakeliui užsukti į mažus miestelius. Gali būti, kad autobusas tądien išvis nevažiuos, nes nesusirinks didelė grupė žmonių.

4. Nenustebkite, jei negalėsite užsisakyti kambario viešbutyje iš anksto. Daugelis Filipinuose esančių viešbučių neturi interneto svetainių, tad kambarius dažniausiai tenka užsisakyti tik atvykus į vietą. Tai gali net apsaugoti nuo papildomų išlaidų, mat, kaip jau minėjome, transportas šioje šalyje nėra labai patikimas.

5. Turėkite grynųjų pinigų, tiksliau, Filipinų pesų. Toli gražu ne visur Filipinuose galėsite atsiskaityti kredito kortele, tad grynieji pinigai būtini.

Rimvydo įspūdžius iš atostogų Filipinuose galite perskaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.