Nepamirštamos atostogos Kipre: kurį kurortą pasirinkti?

Kalnai, vešlūs miškai, šilta turkio spalvos jūra, neįkainojamas istorinis ir kultūrinis palikimas. Toks yra Kipras. Šalis – kurią drąsiai galime įvardinti kaip vieną iš unikaliausių Viduržemio jūros perlų. Pasak legendos, šioje saloje iš jūros putos gimė meilės ir grožio deivė Afroditė, kuri ir apdovanojo Kiprą beveik visus metus šviečiančia saule, nepaprastu kraštovaizdžiu. Jei vis dar svarstote, kur norėtumėte atostogauti šią vasarą arba ateinantį rudenį, rekomenduojame Kiprą. O tam, jog išsirinktumėte kurortą, kuris atitiks jūsų poreikius, sudarėme trumpą apžvalgą, kurioje paminėsime populiariausių šalies kurortų bruožus. 

Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 24, 2017, 9:43 AM


Pafosas


Pafosas – pajūrio miestas pietvakarių Kipre, kuris turtingas savo istorija ir kultūra. Jei savo atostogų metu norite ne tik mėgautis poilsiu paplūdimyje, tačiau ir pasivaikščioti unikaliomis senamiesčio gatvelėmis, esame tikri, jog Pafosas jus sužavės. 


Viešint Pafose rekomenduojame aplankyti Karalių kapus – tai iš vientisos uolos išskaptuotos katakombos, esančios po žeme. Jos mena net 4-ą amžių prieš mūsų erą, todėl yra įtrauktos į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Taip pat, būtinai aplankykite Pafoso tvirtovę, kuri pastatyta 16-ame amžiuje. Verta nukeliauti į Odeoną – klasikinį graikų amfiteatrą, kuriame dažnai vyksta įvairūs spektakliai ir koncertai. Na, o jei atostogauti vyksite su vaikais – nepamirškite apsilankyti Pafoso zoologijos sode. Ir žinoma, būtinai pasimėgaukite paplūdimiais! Jie tikrai verti dėmesio. 


Visiškai priešingas nei Pafosas yra kitas Kipro kurortas – Agia Napa. Šis miestelis sužavės tuos, kurie dienomis nori mėgautis puikiais paplūdimiais, o naktimis – pašėlusiomis linksmybėmis iki pat paryčių! Gyvenimas čia verda visą parą, todėl neretai šis kurortas lyginamas su vakarėlių sostine – Ibisa. 


Visgi, Agia Napa gali pasigirti ne tik vakarėliais, tačiau ir keliomis įžymybėmis. Viena jų – Cape Greco kyšulys, esantis šiek tiek už pačio miestelio. Kyšulį puošia baltų uolų atodangos, o jį supa smaragdo spalvos jūra. Pasak legendos, kadaise ši nepaprasto grožio vieta buvo jūrų pabaisos namai. Ši, nekentė žvejų, todėl jiems trukdė traukti tinklus su žuvimis. 


Jei atostogausite Agia Napoje, rekomenduojame nuvykti apžiūrėti šio miestelio vienuolyną, kuris pastatytas 15-ame amžiuje. Taip pat apsilankykite garsiajame Agia Napos vandens parke, kuris sukurtas pagal Senovės Graikijos mitologinius siužetus. Esame tikri, šių atostogų jūs ilgai nepamiršite! 


Larnaka


Jei svajojate apie ilgus ir romantiškus pasivaikščiojimus mėnulio šviesoje, rekomenduojame keliauti į Larnaką. Šis Kipro kurortas gali pasigirti nuostabaus grožio pakrantės promenada, kuri dar vadinama Palmių alėja. Nuostabus įlankos vaizdas, galybė jaukių restoranų ir kavinukių. Šis miestas jus tikrai sužavės! 


Jei atostogausite Larnakoje, rekomenduojame apžiūrėti 17 a. akveduką, o taip pat Hala Sultan Tekke mečetę, kuri pastatyta Mohamedo tetos garbei. Poilsiaudami šiame mieste jūs tikrai  mėgausitės aukštos klasės aptarnavimu bei puikiais smėlio paplūdimiais! Beje, labai nenustebkite, jei viešėdami Larnakoje pamatysite flamingą. Šie egzotiniai paukščiai migruoja pro Larnaką ir užsuka į netoliese tyvuliuojantį druskos ežerą. 


Jei ketinate atostogauti su šeima ir norite ramaus kurorto, rekomenduojame rinktis Protarą. Neabejojame, jog gražūs smėlio paplūdimiai ir uolėtos įlankos jus tikrai sužavės. Šiame mieste yra puikių šiuolaikiškų viešbučių, todėl nesunkiai atrasite tą, kuris atitinka jūsų poreikius. Nors miestelis gana tylus, čia nestinga restoranų, kavinių, parduotuvių. Taip pat yra dainuojantis fontanas ir šiuolaikiškas akvariumas. 


Nors ir norite ramybės, nerimaujate, jog tylusis Protaras gali atsibosti? Skubame jus nuraminti. Linksmybių kupinas Agia Napos miestelis visai netoliese, tad jei nuspręstumėte kurį nors vakarą pašėlti, jums tereikės sėsti į autobusą ar taksi ir neužilgo atsidursite vakarėlio sūkuryje. 


Beveik dvidešimt kilometrų besitęsianti jūros pakrantė, kuri pasižymi išskirtinai švariais paplūdimiais, aukštos klasės viešbučių gausa, galybe restoranų, kavinių, tavernų, įvairiausiomis pramogomis. Toks yra Limasolis – antras pagal dydį  Kipro miestas. Turistus jis vilioja ne tik puikia paslaugų kokybe, tačiau taip pat ir muziejų gausa. Taip pat netoliese įsikūręs vandens pramogų parkas, kuris, neabejojame, sužavės jūsų mažuosius. Na, o aplink Limasolį daug gilią istoriją menančių vietų: Viduramžių tvirtovė Kolossi, Antikinis Kuriono miestas ir kt.  


Limasolis – labai universalus kurortas, kuris patiks tiek šeimoms su vaikais, tiek porelėmis, tiek jaunimui, tiek vyresniems keliautojams.


Poilsinių kelionių į Kiprą specialistai – kelioniuakademija.lt 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.