Atostogos su draugėmis: kryptys, kurios patiks merginų kompanijoms

Su draugėmis vis pasvarstote, jog būtų smagu drauge išvykti atostogauti, tačiau šio savo tikslo taip ir neįgyvendinate? „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai jums sudarė dešimties atostogų krypčių sąrašą, kurios tikrai patiks merginų kompanijoms. Nusiųskite šį sąrašą draugėms, kartu pasvarstykite, norite pažintinės ar poilsinės kelionės, svajojate aplankyti egzotiškus kraštus ar Europos kampelius, ir susiorganizuokite kelionę. Tegul šis sąrašas būna paskata įgyvendinti planus.

Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 1:40 PM

Ibisa, Ispanija

Jeigu savo atostogų su draugėmis neįsivaizduojate be pramogų ir vakarėlių, rekomenduojame jums vykti į Ibisą. Ši Ispanijos sala dažnai įvardijama kaip Europos linksmybių sostinė. Ir tikrai ne be reikalo. Čia iš tiesų gausu naktinių klubų, kurie, sezono metu, organizuoja aukščiausio lygio vakarėlius: į Ibisą vyksta garsiausi pasaulio DJ, kurių pasirodymai pritraukia tūkstančius saloje viešinčių turistų. Sakome užtikrinai – Ibisos klubai tikrai nenusileidžia garsiausiems Londono, Berlyno ar Paryžiaus klubams.

Beje, Ibisa gali pasigirti ne tik linksmybėmis, tačiau ir pasakiško grožio gamta. Krištolo skaidrumo Viduržemio jūros vanduo, smėlio paplūdimiai, skardžiai, kalnai – tikrai atima žadą. Į Ibisą rekomenduojame vykti gegužės-spalio mėnesiais.

Dubajus, JAE

Pilkas rudens dangus ir nesibaigiantis lietus jums jau įkyrėjo? Mąstote, jog būtų smagu bent trumpam išvykti iš Lietuvos ir pasidžiaugti saule bei šiluma? Jei taip, kodėl kartu su draugėmis nenuvykus į Jungtinių Arabų Emyratų sostinę – Dubajų? Vidutinė lapkričio temperatūra čia +25 laipsniai šilumos. Gruodžio – +21. Tik nesakykite, jog nevilioja.

Dubajus – labai šiuolaikiškas miestas. Čia galėsite mėgautis ne tik poilsiu paplūdimyje, tačiau ir puikiai išvystyta infrastruktūra, aukščiausios kokybės paslaugomis, pramogų gausa. Jei nuvyksite į Dubajų, būtinai apžiūrėkite Dubajaus dainuojančius fontanus, miesto simboliu tapusį Burdž al Arabo viešbutį bei Burdž Chalifa dangoraižį. Gerų jums atostogų Dubajuje!

Niujorkas, JAV

Ar atsimenate serialą „Seksas ir miestas“? Ten pasakojama apie keturias geriausias drauges, gyvenančias Niujorke, kurios tiesiog įsimylėjusios šį miestą: įspūdingiausi pasaulio muziejai, galerijos, galybė visokiausių parduotuvių, restoranų, klubų, barų. Veiklų čia atras kiekvienas. Mieste, kuriame tiek daug žmonių, geriausia būti su draugėmis, kurios – tarytum ramstis bet kokiose gyvenimo situacijose. Apžiūrėkite garsiąją Laisvės statulą, būtinai nuvykite į Metropoliteno muziejų, modernaus meno muziejų, užkilkite į „Empire State Building“ dangoraižį, susiorganizuokite pikniką Centriniame parke, apsipirkite „Times“ aikštėje esančiose parduotuvėse ir būtinai pasilinksminkite Niujorko vakarėliuose! Įspūdžiai visam gyvenimui.

Milanas, Italija

Svajojate apie įsimintiną savaitgalį? Jei taip, kodėl nenuvykus į Milaną. Šis miestas ne be reikalo įvardijamas kaip Europos madų sostinė – čia gausu dizainerių parduotuvių, nedidelių butikų. Tad jeigu jūs ir jūsų draugės domitės mada, Milanas – atostogų kryptis „numeris vienas“.

Viešint Milane būtų nuodėmė neaplankyti garsiosios Duomo katedros. Tai – tikras gotikinis šedevras. Būtinai nuvykite apžiūrėti Leonardo da Vinčio „Paskutinės vakarienės“. Šio paveikslo originalą galima išvysti Šv. Marijos Maloningosios bažnyčioje. Galime jus užtikrinti, jog įdomybių Milane tikrai nestinga, juk tai vienas iš kultūrinių Italijos centrų.

Tokijas, Japonija

Japonijos sostinė Tokijas – labai išskirtinis miestas, kuriame gausu kontrastų. Senoji japonų kultūra ir tradicijos čia susipina su vakarietiško pasaulio atributais. Rezultatas iš tiesų unikalus.

Jeigu nuspręstumėte vykti į Tokiją, rekomenduojame tą padaryti pavasarį – sakurų žydėjimo metu. Net neabejojame, jog kartu su draugėmis pasidarysite tikrai ne vieną fotosesiją. Pasivaikščiokite po miesto parkus, aplankykite senąsias šventyklas, įsiliekite į miesto gatvių sūkurį, būtinai paragaukite tradicinio maisto, užsukite į vietines parduotuves. Tokijuje gyvenimas visiškai kitoks nei įprasta mums. Be galo įdomi patirtis.

Paryžius, Prancūzija

Paryžius – tai meilės miestas, todėl, galvojate, jog geriausia į jį vykti su antrąja puse? O mes manome, jog tikrai ne būtinai! Iš ryto, kartu su draugėmis, užsukite į vietinę kavinukę ir paragaukite šviežių kruasanų. Vėliau, visos kartu, užsimaukšlinusios skirtingų spalvų beretes, vaikštinėkite miesto gatvėmis. Būtinai apsilankykite garsiausiuose muziejuose, užsukite į kelis antikvariatus, knygynėlius. Vakare pasipuoškite ir keliaukite į elegantišką restoraną: būtinai paragaukite varlių kojelių! Ir nepamirškite pasigrožėkite Eifelio bokštu naktį! Esame tikri – šią kelionę prisiminsite dar ilgai.

Santorinio sala, Graikija

Dar viena puiki atostogų kryptis, keliaujant kartu su draugėmis, – Graikijos vizitine kortele vadinama Santorinio sala. Vulkaninis kraštovaizdis, išraižytos uolos, laukinės gamtos pėdsakai, gražūs paplūdimiai ir, žinoma, žavūs balti nameliai su mėlynais stogais. Tai sala, kuri nepalieka abejingų.

Atvykus į šią salą vaizdai tiesiog pakeri, todėl nepamirškite savo fotoaparatų. Fotosesija Santorinio saloje kartu su draugėmis – puikaus laiko garantas, tiesa?

Balis, Indonezija

Tankūs atogrąžų miškai, egzotiški paplūdimiai, šimtmečius menančios hinduistų šventyklos, unikalios ryžių terasos, kalnai, šurmuliuojantys miestai – toks yra Balis. Tai labai kontrastinga sala, todėl esame tikri, kad ji tikrai sužavės jūsų kompaniją.

Jeigu svajojate susipažinti su Balio kultūra, rekomenduojame aplankyti bent kelias šventyklas. Pavyzdžiui, garsiąją Tanah Lot, kuri pastatyta ant uolos, Balio simboliu tapusią Ulun Danu ar ant skardžio stūksančią Uluwatu. Jeigu jus domina egzotiška Balio gamta, pakeliaukite salos viduryje – džiunglės jus tikrai sužavės. Beje, aktyvų gyvenimo būdą mėgstantiems keliautojams siūlomos ekskursijos dviračiais, plaustais ar keturračiais. Juk tokiu būdu pažinti salą kur kas įdomiau! Na, o jeigu svajojate apie poilsį paplūdimiuose, Balio saloje jie tikrai egzotiški. Auksinis smėlis bei šiltas smaragdo spalvos vanduo. Kas gali būti geriau, tiesa?

Londonas, Didžioji Britanija

Galvojate apie trumpą savaitgalio kelionę? Kodėl jums nenuvykus į Londoną? Tai miestas, kuriame veiklų nestinga. Čia gausu tikrai puikių muziejų ir galerijų, kasdien vyksta daug įvairiausių renginių: koncertų, spektaklių, parodų atidarymų ir pan. O kur dar galybė parduotuvių, restoranų, kavinukių ir barų.

Jeigu Londone dar nesate buvusios, rekomenduojame aplankyti Britų muziejų, Nacionalinę galeriją, Gamtos istorijos muziejų, Mokslo muziejų. Taip pat nuvykite į Madam Tiuso – vaškinių figūrų muziejų, kuriame eksponuojamos iš vaško padarytos žymių žmonių kopijos. Pasivaikščiokite po Londono parkus, pažvelkite į miestą iš naujos perspektyvos Londono akyje, apsilankykite Vestminsterio abatijoje – jau nuo XI a. ši bažnyčia yra Anglijos karališkos šeimos ceremonijų (karūnavimo, vestuvių, laidojimo) vieta. Na, o vakare, būtinai pasilinksminkite. Londone pramogų tikrai nestinga.

Bankokas, Tailandas

Tailando sostinė Bankokas – šurmuliuojantis, spalvingas ir labai kontrastingas miestas. Čia gausu šiuolaikiškų dangoraižių, įspūdingo grožio budistų šventyklų, gatvės maisto mugių, įvairiausių restoranų, barų, kavinių, įvairiaspalvių turgaviečių. Pietryčių Azijos kultūra Bankoke persipina su Vakarietiško pasaulio atributais ir tai iš tiesų labai įdomi patirtis.

Jei viešėsite Bankoke, būtinai aplankykite tajų architektūrinį šedevrą – Karalių rūmus. Jie priblokš jus savo prabanga. Na, o vakare užkilkite į aukščiausia Bankoko pastatą – Baiyoke Sky. Nuo jo atsiveria įspūdinga miesto panorama. Bankokas – tai miestas, kuriame įdomybių tikrai nestinga. Aplankykite jį drauge su savo geriausiomis draugėmis!

Kelionių akademija – ieškantiems pažintinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.