Dešimt pasaulio kampelių, kurie žiemą atrodo įspūdingai

 Žiema jau visai ne už kalnų, todėl „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai nusprendė jums papasakoti apie dešimt pasaulio kampelių, kurie šaltuoju metų laiku atrodo iš tiesų įspūdingai. Neapsigaukite, šias vietas verta aplankyti ir vasarą. Visgi, žiemos atributai joms suteikia naujų žavesio aspektų. Susipažinkite.

Banfo nacionalinis parkas<br>Shutterstock nuotr.
Banfo nacionalinis parkas<br>Shutterstock nuotr.
Halštatas<br>Shutterstock nuotr.
Halštatas<br>Shutterstock nuotr.
3_Ladakas<br>Shutterstock nuotr.
3_Ladakas<br>Shutterstock nuotr.
Plitvicos nacionalinis parkas<br>Shutterstock nuotr.
Plitvicos nacionalinis parkas<br>Shutterstock nuotr.
Niujorkas<br>Shutterstock nuotr.
Niujorkas<br>Shutterstock nuotr.
Praha<br>Shutterstock nuotr.
Praha<br>Shutterstock nuotr.
Kvinstaunas<br>Shutterstock nuotr.
Kvinstaunas<br>Shutterstock nuotr.
Kapadokija<br>Shutterstock nuotr.
Kapadokija<br>Shutterstock nuotr.
Bledo ežeras<br>Shutterstock nuotr.
Bledo ežeras<br>Shutterstock nuotr.
Joulupukki<br>Shutterstock nuotr.
Joulupukki<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 27, 2017, 9:42 AM

1. Banfo nacionalinis parkas, Kanada Banfo

Seniausias nacionalinis parkas Kanadoje, Albertos provincijoje. Jis įkurtas dar 1885 – aisiais metais. Čia saugomi nepaprasto grožio kalnų landšaftai, spygliuočių miškai, ežerai bei daug įvairiausių gyvūnų – grizliai, pumos, lūšys, juodieji lokiai, elniai, briedžiai, kalnų ožiai, ūdros, vilkai ir kt. Kalnų viršūnės sniegu ir ledynais padengtos ištisus metus. Tačiau žiemą, kai sniegas nukloja ir Banfo miestą, ežerų pakrantes bei spygliuočius – vaizdas atrodo tarytum iš atviruko. Jei ketinate vykti į Kanadą, būtinai apsilankykite šiame nacionaliniame parke. Ir nepamirškite pasiimti fotoaparato!

2. Halštatas, Austrija

Pabuvoję tolimojoje Šiaurės Amerikoje, grįžkime į Europą. Halštatas – nedidelis miestelis, esantis vidurio Austrijoje. Norime jus patikinti – tai vienas gražiausių, seniausių ir jaukiausių miestelių visoje šalyje. Jis įsikūręs vaizdingų kalnų apsuptyje, šalia ežero, o Halštato apylinkėse yra natūralių druskos telkinių. Beje, įdomu dar ir tai, jog iš šio miestelio pavadinimo kilo ir Halštato kultūros, klestėjusios centrinėje Europoje ankstyvajame Geležies amžiuje, pavadinimas. Greta Halštato aptikta ir Geležies amžiaus radavietė.

Halštatas – be galo gražus miestelis. O žiemą, prisnigus, jis atrodo tarytum kalėdinis miestelis iš filmų. Labai rekomenduojame aplankyti! Beje, vos nepamiršome paminėti, jog šis miestelis, su kitais aplink jį esančiais objektais, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

3. Ladakas, Indija

Ladakas – istorinis Tibeto regionas, šiuo metu priklausantis Indijai. Gamta čia iš tiesų kerinti: buvusi budistų karalystė apsupta įspūdingų dantytų kalnų, vagojama sraunių upių ir besitęsiančių lygumų, o šimtmečius menantys budistų vienuolynai kraštovaizdžiui suteikia naujų spalvų. Įdomu dar ir tai, jog šis regionas – rečiausiai apgyvendintas visoje Indijoje. Nepaisant to, pastaruoju metu jį itin pamėgo turistai. O pamatyti čia tikrai yra ką – istorinis ir kultūrinis palikimas bei pasakiško grožio gamta tikrai nepalieka abejingų.

Ladako regionas ypatingai gražus žiemą: sniego paklodės, užšalę ežerai, upės ir stingstantys kriokliai atrodo iš tiesų įspūdingai. Rekomenduojame aplankyti.

4. Plitvicos nacionalinis parkas, Kroatija

Bene labiausiai turistų pamėgtas nacionalinis parkas Kroatijoje – Plitvicos krioklių nacionalinis parkas. Jis garsėja nepaprasto grožio gamta – parko teritorijoje yra 16 ežerų, kurie tarpusavyje pakopomis susijungia didžiuliais kriokliais. Įspūdį palieka ir vandens spalva, mat jis – sodriai smaragdinis. Gamta šiame parke iš tiesų nepaprasto grožio.

Visgi, manome, jog Plitvicos nacionalinį parką vertą aplankyti ne tik šiltuoju sezonu. Žiemą, kai prisninga ir vanduo užšąla, parkas tampa didžiule ledo karalyste. Ypač įstabiai atrodo kriokliai, kurie tarytum stabtelėjo pailsėti ir sustingo.

5. Niujorkas, JAV

Niujorkas – daugelio svajonių miestas. Galybė muziejų, galerijų, architektūrinių šedevrų, dangoraižių, verslo ir prekybos centrų, restoranų, klubų, kavinių, renginių – visko čia tiek daug, kad net galva sukasi! Atrodytų, žiemą, kai iškrenta sniegas, miesto ritmas turėtų kiek sulėtėti, tačiau tik vos vos... Beveik nepastebimai. Juk ne veltui sakoma, jog Niujorkas – miestas, kuris niekada nemiega.

Balta sniego skraistė Niujorkui suteikia tam tikros magijos. Kasmet Centriniame parke įrengiama didžiulė ledo arena po atviru dangumi, kavinukės siūlo užsukti paragauti karšto šokolado, o vitrinos prisipildo kalėdinių atributų. Visgi, jei norite išvengti kalėdinio šurmulio, rekomenduojame į Niujorką vykti sausio mėnesį.

6. Praha, Čekija

Čekijos sostinė Praha – viena gražiausių Europos sostinių. Čia pakeri nepaprasta architektūra: pilys, siauros senamiesčio gatvelės, tiltai, skverai, aikštės, bažnyčios. Vaikštai ir negali atsistebėti, kaip žmonės sugebėjo sukurti tiek šedevrų. Klausiate, kodėl šį miestą vertėtų aplankyti žiemą? Pirmiausia dėl to, jog sniegu padengti pastatų stogai atrodo tarytum iš pasakos, o kalėdiniu periodu, kai Praha padabinama lemputėmis, dekoracijomis bei įkuriama kalėdinė mugė, jausmas toks, lyg patekus į magijos pasaulį. Žinoma, Prahą aplankyti žiemą verta ir dėl pragmatinių sumetimų: mažiau žmonių, žemesnės kainos... Tuo labiau, kad žiema šiam miestui suteikia daug papildomo žavesio!

7. Kvinstaunas, Naujoji Zelandija

Kvinstaunas – nedidelis Naujosios Zelandijos miestelis, esantis Pietinėje saloje. Šis kurortas – labai gyvybingas, tačiau tuo pačiu ir jaukus, todėl labai pamėgtas turistų iš viso pasaulio. Jis įsikūręs kalnų apsuptyje, prie Wakatipu ežero įlankos, tad čia populiarios tokios pramogos kaip plaukiojimas plaustais, baidarėmis, kanojomis ar greitaeigiais kateriais. Taip pat, Kvinstaune besisvečiuojantys turistai noriai leidžiasi į žygius: kopia į kalnus, iš kurių atsiveria pasakiška panorama į ežero įlanką bei greta įsikūrusį miestelį.

Žiemą į šį kurortinį miestelį plūsta turistai, kurie žavisi žiemos sportu ar SPA paslaugomis. Beje, Kvinstaunas žymus dėl savo žiemos festivalio, kurio metu miestelyje vyksta galybė įvairiausių renginių. Tik nepamirškite, jog Naujojoje Zelandijoje žiema prasideda birželio mėnesį!

8. Kapadokija, Turkija

Turkija jums asocijuojasi su prabangiais viešbučiais, „viskas įskaičiuota“ maitinimu, saulės voniomis paplūdimyje ir maudynėmis baseinuose? Norime jus užtikrinti, jog tai – tik mažytė šios šalies dalis. Turkijoje įdomybių tikrai nestinga.

Kapadokija – nepaprasto grožio geologinis stebuklas, esantis centrinėje Turkijoje. Tai regionas, kuriame turininga istorija susilieja su nuostabia gamta. Čia gausu išskirtinių formų kalvų, urvų, tunelių, kurie sukuria tarytum atskirus požeminius miestus. Kadaise šie tuneliai ir buvo naudojami kaip slaptavietės nuo priešų. Juose randami šuliniai, kaminai, buvusios arklidės ir netgi kapavietės.

Šiandien, viena iš populiariausių pramogų šiame regione – skrydis oro balionu. O žiemą, kai iškrenta sniegas, vaizdas iš viršaus atrodo dar įspūdingiau. Tik nepamirškite pasiimti termoso su karšta arbata, nes viršuje šaltukas net stingdo.

9. Bledo ežeras, Slovėnija

Bledo ežeras – viena iš labiausiai turistų pamėgtų lankytinų vietų Slovėnijoje. Jis tyvuliuoja šiaurinėje šalies dalyje, o ežerą supa nepaprasto grožio kalnai ir vešlūs spygliuočių miškai. Įdomu dar ir tai, jog ežero viduryje stūkso Bledo sala – vienintelė natūraliai susidariusi sala visoje šalyje. Joje yra keletas pastatų, iš kurių svarbiausia – Marijos ėmimo į dangų bažnyčia, menanti XV amžių.

Šalia ežero įsikūręs ir nedidelis Bledo miestelis. O žiemą, iškritus sniegui, jis tampa tikra jaukumo oaze. Ramiai tyvuliuojantis ežeras, debesyse paskendusios kalnų viršūnės ir lemputėmis išdabintas nedidelis miestelis – iš tiesų nepaprasto grožio reginys.

10. Joulupukki kaimas, Suomija

Prisipažinkite, žiema jums asocijuojasi ne tik su sniegu, tačiau ir su Kalėdomis, tiesa? O kokios gi Kalėdos be Kalėdų Senelio! Joulupukki – tai nedidelis kaimelis, esantis Suomijoje, Laplandijos regione. Jis garsus dėl to, jog čia gyvena tikrasis Kalėdų Senelis.

Joulupukki kaimelyje gausu nedidelių suręstų namelių, kuriuose įsikūrusios parduotuvėlės, Kalėdų Senelio rezidencija, paštas. Šalia kaimelio įrengta čiuožykla, ledo kavinė. Tikras žiemos rojus!

Kelionių akademijaieškantiems žiemos kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.