Atskleistos populiariausios vasaros atostogų kryptys

Lietuviai jau šluoja vasaros keliones. Kelionių organizatoriai pabrėžia, jog esame keliaujanti tauta, kuriai svarbi atostogų kokybė, o mūsų poilsio kultūra užsienyje neretai prilyginama skandinavams ir vokiečiams.

 Daiva Breivė.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
 Daiva Breivė.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Populiariausia vasaros atostogų kryptimi išlieka Turkija.<br>G.Šiuparys
Populiariausia vasaros atostogų kryptimi išlieka Turkija.<br>G.Šiuparys
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-02 12:38, atnaujinta 2018-04-04 14:28

Kelionių centro „Megaturas“ vadovė Daiva Breivė tvirtino, kad šaltuoju sezonu vieni lietuviai skrido šildytis į egzotiškas šalis, daugiausia Tailandą, Jungtinius Arabų Emyratus, Egiptą, kiti rinkosi snieguotus kraštus Europoje, kur mėgavosi žiemos pramogomis.

Pastaruoju metu prasidėjo atostogų krypčių virsmas. Žmonės jau galvoja apie pavasario ir vasaros atostogas.

„Pakankamai vėsūs ir lietingi lietuviški orai net vasaros poilsiui skatina ieškoti šiltesnių ir saulėtų kraštų. Iš Lietuvos ilsėtis svetur gena ir vietos kurortuose smarkiai šoktelėjusios apgyvendinimo, maisto bei pramogų kainos“, – kalbėjo D.Breivė.

– Apie kokias atostogas svajoja lietuviai?

– Vis daugiau žmonių trokšta, kad jų atostogos būtų nepamirštamos ir be rūpesčių. Daugelis nori ilsėtis gerame viešbutyje, skaniai valgyti, grožėtis įstabiu kraštovaizdžiu, mėgautis saule ir jūra, būti kokybiškai aptarnauti.

Žmonėms taip pat svarbu, kad viešbutyje būtų paslaugų ir pramogų pasiūla – restoranai, SPA centrai, teniso kortai, golfo laukai, vandens zona, vyktų šou programos.

Šeimos su vaikais pageidauja atostogauti viešbučiuose, kur įrengti vaikų klubai, žaidimų kambariai, rodomos animatorių programos.

Vykstantys medaus mėnesio atostogų nori mėgautis buvimu dviese. Jiems siūlomas poilsis poroms skirtuose romantiškuose viešbučiuose su bent keliais restoranais, SPA centrais su masažais.

– Kokios vasaros poilsio kryptys šįmet populiarios?

– Didžiausias keliautojų srautas – į Turkijos kurortus. Žmonės šią  šalį renkasi ne tik dėl įspūdingos gamtos ir gero oro, bet ir dėl  puikių viešbučių, svetingo priėmimo, pramogų gausos.

Šįmet daug išankstinių kelionių sutarčių esame sudarę su norinčiais ilsėtis įvairiose Graikijos salose: Kretoje, Korfu, Rode. Keliautojus vilioja Ispanija, Italija, Bulgarija.

Vasarą lietuvių traukos objektu tampa ir Jungtines Amerikos Valstijos. Patraukli savaitės pažintis su Niujorku, į kurį šiuo metu galima rasti lėktuvų bilietų labai geromis kainomis. Užsisakant iš anksto pavyksta nemažai sutaupyti.

– Ar žmonės dar domisi kelionėmis, ypač poilsinėmis, autobusu? Ar tai pamažu tampa atgyvena?

– Yra daug žingeidžių žmonių, kurie siekia pažinti svečias šalis. dalyvauti ekskursijose. Tokie keliautojai sugeba paįvairinti poilsį paplūdimyje su pažintine programa.

Taip pat daugėja lietuvių, kurie keliauja po Europą ne tik autobusais, bet ir nuosavais automobiliais. Kad kelionė nebūtų varginanti, žmonės įsigyja įsigyja kelto bilietus iš Klaipėdos į Kylį ir vyksta automobiliu.

– Ar tiesa, jog pastaruoju metu daugėja keliautojų, kuriems nėra svarbu, į kokią šalį vykti? Jie pageidauja gero oro ir viešbučio, šiltos jūros, kokybiško aptarnavimo.

– Esame keliautojų tauta. Daugelis žmonių jau apkeliavo nemažai pasaulio, todėl kartą ar du per metus jiems reikia tiesiog gerai pailsėti, sustiprinti tarpusavio ryšį su antrąja puse, pasimėgauti buvimu su šeima, vaikais. Jie nesirenka konkrečios šalies ar kurorto. Svarbiausia, kad būtų kainos ir kokybės santykį atitinkantis viešbutis.

– Ar jaučiamas augantis poreikis vykti atostogų su gyvūnais?

– Atostogauti su augintiniu nėra pigus malonumas. Viešbučiai, kurie priima augintinius, dažniausiai siūlo papildomų paslaugų, patiekia keturkojams ėdalą. Tačiau pastebime, kad vis didesnei daliai keliautojų tai nėra problema. Atostogaudami kartu su augintiniais žmonės patiria mažesnį stresą, labiau atsipalaiduoja.

– Kokios kryptys viliojo žiemą ir ankstyvą pavasarį?

– Pastebėjome didelį susidomėjimą pažintinėmis–poilsinėmis kelionėmis į Tailandą. Dviejų savaičių trukmės kelionės metu keliautojai turi galimybę išvysti daugybę šios šalies objektų ir pasilepinti poilsiu prie vandenyno išskirtinio grožio paplūdimiuose.

Džiaugėsi ir mėgstantys nardyti. Atnaujinus skrydžius į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą lietuviams atsirado galimybė patekti į Raudonosios jūros nardytojų rojų. Keliautojų maršrutai driekėsi ir Kanarų salas bei Jungtinius Arabų Emyratus.

– Kaip užsienio turizmo paslaugų sektoriaus atstovai apibūdina lietuvius? Ar esame laikomi kultūringais ir laukiamais keliautojais?

– Į Lietuvos keliautojų rinką užsieniečiai žiūri gana palankiai. Šiuo metu lietuviai tikrai laikomi išprususiais ir kultūringais keliautojais. Todėl viešbučiai, į kuriuos vyksta mūsų šalies poilsiautojai, mielai laukia svečių iš Lietuvos. Mūsų poilsio kultūra dažnai prilyginama skandinavams ir vokiečiams.

– Smalsu, ar dabartinių technologijų amžiuje žmonės įsigyti kelionių ateina į biurą?  O gal jau užsako tik interneto erdvėje?

– Net ir atėjus technologijų amžiui didžiausia vertybe išlieka žmonės ir bendravimas. Paslaugų srityje – tai esminis raktas į sėkmę. Darbuotojas įprastai būna apkeliavę daugybę artimų ir tolimų kraštų, savo akimis pamatęs jų kurortus ir viešbučius, todėl negaili patarimų trokštantiems, kad atostogos būtų įspūdingos, nekeltų papildomų rūpesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.