„Skylėnų dainynas“ skambėjo Vilniaus knygų mugėje

Sekmadienį, Vilniaus knygų mugėje buvo pristatytas natų, akordų ir dainų tekstų knyga „Skylėnų dainynas“. Tai bendras Roko Radzevičiaus ir Aistės Smilgevičiūtės darbas. Leidinys skirtas grupės „Skylė“ dvidešimtmečiui.

Vilniaus knygų mugėje buvo pristatyta grupės "Skylė" dainų natų ir akordų knyga "Skylėnų dainos".<br>V.Balkūnas
Vilniaus knygų mugėje buvo pristatyta grupės "Skylė" dainų natų ir akordų knyga "Skylėnų dainos".<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2012, 10:26 PM, atnaujinta Mar 22, 2018, 12:57 PM

Nuo tos dienos, kai pankuojantis Rokas Radzevičius uždainavo pirmąją baladę ir subūręs bendraminčius įkūrė grupę „Skylė“, praėjo dvidešimt metų. Per šį laikotarpį grupė sukūrė begalę dainų, sugrojo daugybę koncertų, įrašė ir išleido arti dvidešimties albumų, tarp kurių buvo ir muzikos spektakliams, ir roko operų.

Grupė grojo didžiausiuose šalies festivaliuose, užsiaugino būrį ištikimų klausytojų, „Skylės“ internetinėje svetainėje atidarė elektroninę savo leidinių parduotuvę. Prieš keletą metų pradėjo rudens ir pavasario lygiadieniams pažymėti skirtus koncertus, kurie tapo tradicija ir šiemet perauga į dviejų dienų Lygiadienio festivalį.

Pirmasis grupės „Skylė“ veiksmas minint dvidešimtmetį buvo atliktas per praėjusias Kalėdas – skylėnai klausytojams suteikė galimybę iš savo svetainės nemokamai atsisiųsti „Skylės“ kūrybą iki 2007-ųjų.

Antras jubiliejinis žingsnis – ką tik išleista šešiasdešimties įsimintiniausių „Skylės“ dainų natų, akordų ir tekstų knyga „Skylėnų dainynas“. Dainynas iliustruotas jautriais Tado Radzevičiaus grafikos darbais.  Knyga skirta norintiems savo bei aplinkinių malonumui sugroti ką nors iš grupės kūrybos.

Šia proga Aistė ir Rokas pakvietė į Vilniaus knygų mugę prie puodelio arbatos susipažinti su šviežutėle knyga. Ją pristatydami, Aistė ir Rokas akustiškai pagrojo keletą dainų iš knygos, prisijungė ir gitaristas Jonas Krivickas, „Skylėnų dainyno“ natų dalies redaktorius.

Arbatėlės gurkšnojimui ir pabendravimui su plušusiais prie leidinio vadovavo poetas Rimvydas Stankevičius – „Jūratės ir Kastyčio“, „Jūržolių šokio“, „Brolių“ bendraautorius. Pristatyme taip pat dalyvavo dainyno piešinių autorius Tadas Radzevičius ir knygos dailininkė Agnė Dautartaitė-Krutulė.

Gupė skelbia, kad jau ruošiasi naujiems koncertuodamas. Kovo 20 ir 21 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks Pavasario lygiadienio festivalis su ypatingais svečiais iš Latvijos – grupe „Ilgi“, ir grupe „Skylė“, o šiam koncertui į sceną grįš Aistė Smilgevičiūtė.

Balandžio 14-ąją grupė planuoja ir įspūdingą dvidešimtmečio koncertą "Forum Palace" rūmuose, kuriame dalyvaus nemažai svečių – gerai žinomų Lietuvos scenos žmonių, kuriems teko įsitraukti į grupės kūrybinį gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.