Anykščius drebino sunkiosios muzikos festivalis „Velnio akmuo“

Kaip ir kiekvienais metais, šiemet vidurvasarį Anykščių Dainuvos slėnį drebino ketvirtą kartą vykstantis roko ir metalo muzikos festivalis „Velnio akmuo“. Dar ketvirtadienį jaukiame Šventosios pakrantės prieglobstyje pradėjo dygti pirmosios palapinės – čia rinkosi sunkiosios muzikos gerbėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2012, 4:38 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:26 AM

„Velnio akmuo“ stengėsi įtikti kiekvienam klausytojui, todėl šiemet – metalo ir roko šiemet festivalyje veiksmas vyko dvejose scenose: roko ir metalo. Metalo sceną drebino legendiniai „Anathema“, „Aura Noir“, „Alcest“ bei „Lake of Tears“, o lengvesnės muzikos mylėtojai galėjo būriuotis prie roko scenos stebėti ne mažiau energingų „Truckfighters“, „Haken“, „Soundarcade“ pasirodymų. Išvardintos grupės – tik nedidelė dalis festivalyje pasirodžiusių kolektyvų, kurių šiemet festivalyje buvo rekordiškai daug – net 31.

Festivalyje nebuvo kada nuobodžiauti nei dieną, nei naktį. Sausakimša festivalio programa toli gražu neapsiribojo vien muzikos grupių pasirodymais. Trečiojoje festivalio scenoje, vadinamojoje „Metaloklinikoje“, buvo renkamas greičiausias būgnininkas, tradiciškai tęsis stipriausio sunkiosios muzikos vokalo paieškos „MC Growl“ kovose. Pradedantieji muzikantai galėjo išbandyti jėgas pernai didelio dėmesio susilaukusiose „Grok ir kriok“ kūrybinėse dirbtuvėse, o teorinių žinių apie instrumentų valdymą ir muzikavimą publika sėmėsi naudingose profesionalų paskaitose.

Nekoncertinė festivalio programa apėmė ir charakteringąjį naktinį kiną, triukšmingąsias rokotekas, kompiuterinius ir stalo žaidimus, protmūšį, menininkų darbų parodas ir kt. Sportiškiausieji galėjo burtis į komandas ir rungtyniauti futbolo varžybose, o velniški šokiai rokotekoje tęsėsi iki pat sekmadienio ryto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.