Palangos publiką rugpjūtį šokdins islandų elektroninės muzikos meistrai „GusGus“

Vienas didžiausių šių metų festivalių pajūryje skelbia gerą žinią elektroninės muzikos gerbėjams. Į rugpjūčio 14 d. Palangoje vyksiantį „Pildyk draugų festivalį“ atvyksta jau ne kartą Lietuvoje koncertavusi islandų šokių muzikos grupė „GusGus“. „Tai – oficialu. Vasarą sulauksime garsiųjų islandų pasirodymo“, – sakė festivalio organizatoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-07-15 18:12, atnaujinta 2018-03-18 03:21

Ne sykį Vilniuje ir Kaune viešėję muzikantai šįkart linksmins ir Palangos publiką. Įvairius muzikos stilius tarpusavyje jungiantys jungiantys atlikėjai taps viena iš kelių laukiamiausių festivalio žvaigždžių.

Prieš septyniolika metų susibūrusios grupės sudėtis nuolat keitėsi – tai prisijungdavo nauji nariai, tai pabėgdavo seni. Šiandien scenoje dažniausiai klausytojų kojas kilnoti verčia ištikimasis penketukas: grupės „tėvais“ vadinai senbūviai Biggi Veira bei President Bongo, įstabaus balso savininkas Hogni Egilssonas, ekstravagantiškoji vokalistė Earth ir „GusGus“ siela – charizmatiškasis Danielis Agustas Haraldssonas.

Užburiančius pasirodymus rengiantis grupės penketukas scenoje maišo šokių muziką su elektronika, hiphopą su techno, franką su soul. Nuolat eksperimentuojanti grupė per savo ilgametę patirtį scenoje subūrė minias kokybiškos muzikos gerbėjų tiek Lietuvoje, tie visame pasaulyje.

Pastaruoju metu islandų muzikos dievukai Lietuvoje lankosi itin dažnai. Įprastai „GusGus“ atvykdavo kas kelerius metus – tuomet, kai išleisdavo naują albumą. Tačiau po to, kai 2011 metų pavasarį pasirodė jų paskutinis albumas „Arabian Horse“, atlikėjai svečiuosis jau trečiąjį kartą.

Pernai rugsėjo mėnesio pradžioje islandams teko surengti išskirtinį pasirodymą Vilniuje. „Sostinės dienų“ proga muzikantai vilniečiams ir miesto svečiams Katedros aikštėje padovanojo nemokamą koncertą. Praėjus penkiems mėnesiams jie jau drebino „Teatro areną“.

Atlikėjai yra ne kartą yra sakę, kad jiems visuomet smagu sugrįžti į Lietuvą, todėl organizatoriai tikisi, kad ir koncertas pajūryje jiems paliks didžiulį įspūdį.

„Gus Gus“ savo biografijoje turi 10 albumų, 19 singlų, jie sukūrė itin didelio populiarumo sulaukusias Bjork, „Depeche Mode“, „Moloko“, „Sigur Ros“ kūrinių šokių versijas. Kartu su Bjork ir „Sigur Ros“ ši grupė patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trijulę.

Apie atvyksiančią grupę jau skelbiama ir koncerto organizatoriaus „Medusa Koncert“ bei bilietų pardavimo vietose. Tiesa, kol kas patys atlikėjai savo oficialiame puslapyje šios datos nenurodo, tačiau kitą savaitę turėtų pasirodyti reklaminis klipas, kuriame bus skelbiama apie netikėtai prie festivalio prisijungusius atlikėjus.

„Pildyk draugų festivalyje“ taip pat koncertuos antrą kartą Lietuvoje viešintis elektroninės muzikos duetas iš Anglijos „Hurts“, „G&G Sindikatas”, Mantas, parodijų grupė „Čiulpuonėliai“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.