Muzikos albumą išleisiantis Seimo narys L. Dinius: „Nemanau, kad taip galima ką nors papirkti“ (audio)

Seimo narys Laimontas Dinius nusprendė apie save priminti melomanams. Po kelių savaičių parduotuvėse pasirodys politiko albumas „Širdis“, kuriame - klausytojams jau žinomos ir naujos buvusio grupės „Rondo“ solisto dainos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jul 19, 2012, 7:59 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:52 AM

Į aštuoniolikos kūrinių rinkinį 50-metis L. Dinius įtraukė praeityje populiarius kūrinius „Tau“, „Dervišas“, „Atsiprašau“ ir daugelį kitų. Prieš ketvirtį amžiaus „Rondo“ gretose išpopuliarėjęs atlikėjas daugumą senų kūrinių aranžavo naujai. „Tai tokia retrospektyva, mano patirtų dalykų atvirutė, gražus paveikslas, kuris visada turi vertę“, - kalbėjo politikas, patikinęs, kad šiuo leidiniu nesiekia rinkėjų palankumo prieš artėjančias naujas varžybas dėl Seimo kėdžių.

Muzika - ne agitacija?

Seimo nario plokštelė, pasirodanti prieš rinkimus - tai iš tiesų gali sukelti įvairių minčių. Ar tai nėra rinkimų kampanijos dalis? „Tikrai neketinu rinkėjams dalyti diskų - nemanau, kad tai labai veiksminga. Nemanau, kad taip galima ką nors papirkti. Jei kas bandys dėl šio albumo prikibti - padėkosiu už reklamą.

Jei politikoje dalyvauja architektas, jis turėtų nustoti kurti namus, jei chirurgas - operuodamas jis būtinai kažką nužudys. O jei politikoje dalyvauja Algimantas Salamakinas - jis turi piktintis tuo, ką daro kiti, nes pats nedaro nieko.

Nors gal iš tiesų dalis tiesos yra. Viešai matomas žmogus pateikia savo kūrybą, galima tai įvairiai vertinti“, - svarstė L.Dinius.

Seni kūriniai sukeltų skandalą

Solinio albumo jis nėra išleidęs jau daugiau nei dešimtmetį.

L.Dinius žada, kad albume bus galima rasti dainą, įrašytą net 1985-aisiais - kai jis dainavo grupėje „Testas“. Titulinis albumo kūrinys tuomet sulaukė populiarumo ir sudomino grupės „Rondo“ lyderius Alvidą ir Gintautą Tautkus, kurie pakvietė prisijungti. „Tuo metu grojome progresyvų, sudėtingą roką, nes pačiam keista prisiminti. „Širdis“ buvo naivi daina, bet ji daug kam patiko, tarp studentų buvo populiari. 1986-aisiais ji buvo gerai įvertinta diskotekininkų festivalyje, kur grojo „Rondo“, „Antis“, „Kardiofonas“, tuo metu mažai kam žinomi „Foje“.

Su „Testu“ dar turėjome šalutinį projektą, kurį pavadinome „Donaldu“. Į tokį lygmenį jau niekada nebenueisiu. Tai buvo pankiška muzika su Gintaro Patacko tekstų parodijomis. Jei dabar padainuočiau tas dainas, kiltų šioks toks skandalėlis. Jei būčiau Andrius Šedžius, taip ir padaryčiau“, - kvatojosi L.Dinius.

Atnaujino senas melodijas

Albume skambančias dainas politikas vadina „intelektualia, romantiška popmuzika“. Didžiąją albumo dalį sudaro į naują rūbą įvilkti seni kūriniai. „Yra daug priežasčių - tų dainų skambesys buvo morališkai pasenęs, norėjosi eksperimentų. Dabar - geresnės techninės galimybės.

Gal pasigirsiu - kitaip nei dabar vyraujančioje popmuzikoje, mano dainose tekstai neužima paskutinės vietos. Stengiausi, kad ir skambesys būtų atitinkamas. Buvo įdomu į senas dainas pažiūrėti kitaip.

Savaip perdariau „Hiperbolės“ dainą „Rugiuose“ ir sulaukiau šios grupės gitaristo Igorio Berino komplimentų. Įdėjau kūrinį iš roko operos „Mėlynosios ugnies paukštė“, kur suvaidinau baltų dievą Patrimpą.

Yra ir senų, bet iki šiol niekur neišleistų dainų. Arba tokių, kurios pripažinimo sulaukia tik dabar. Pavyzdžiui, „Aš ateisiu“, kurią su „Rondo“ atlikdavome koncertuose, ji tais senais laikais nebuvo labai populiari, o dabar ją mėgsta radijo klausytojai“, - aiškino Seimo narys.

Trumpam sugrįš į „Rondo“

Gal muzikinio įkvėpimo pliūpsniu klausytojus nustebinti besiruošiantis parlamentaras ketina surengti ir albumo pristatymo gastroles?

Anot L.Diniaus, toks dalykas tikrai neplanuojamas - bent jau iki rinkimų. O po jų galbūt įvyks keli koncertai, kuriuose jis pasirodys su buvusiais bendražygiais iš „Rondo“. „Kalbėjomės su vyrais apie tai. Tos idėjos neatsisakau, bet privengiu jos painiojimo su politika.

Padainuoti vieną ar kitą dainą partiečių stovykloje ar susitikime su žmonėmis nebijau. Nes nemanau, kad tai yra papirkimas. Muzika ir dainos - yra nuoširdūs dalykai“, - dėstė L.Dinius.

Kurti įkvepia ir posėdžiai

Uždirbti iš albumo jis nesitiki - atvirkščiai, nors rado rėmėjų leidybai, tikina turėsiantis pridėti pinigų iš savo kišenės. „To visai nesigailiu ir net didžiuojuosi. Komercine prasme - tai beprasmiškas reikalas. Aš nė nesinervinu, leisiu daugelį kūrinių nemokamai parsisiųsti internetu. Bet albumas gražiai atrodys, dizaineriai padirbėjo. Man tai - širdžiai mielas dalykas“, - kalbėjo politikas.

Ar Seimo nariu tapęs dainininkas neišmainė posėdžių į darbą įrašų studijoje? L.Dinius teigė, kad visus su albumu susijusius darbus nuveikė laisvalaikiu. „Jei būčiau tai daręs vietoj posėdžių, albumą būčiau paruošęs per pusmetį.

Bet prisipažinsiu, sėdėdamas kai kuriuose Seimo posėdžiuose, kurie virsdavo absurdo spektakliais, pamąstydavau - reikėtų čia turėti kompiuterį, pabandyti pagauti tą farso nuotaiką ir čia pat sukurti dainą.

Tarp kitko, tos minties neatsisakiau, ji - visai nebloga. Tik per šią kadenciją jau nespėsiu. Gal sukursiu dainą naujam albumui, kuris bus kitokio, griežtesnio roko skambesio.

Juokingiausia, kad tas įrašytas kūrinys turėtų daug didesnę vertę nei toks posėdis“, - atviravo Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.