„Romengo“ – dovana G. Bregovičiaus ir „Gogol Bordello“ gerbėjams

Pirmojo Lietuvoje world music festivalio „Pasaulio muzika gyvai ’12“ metu Vilniaus ir Kauno muzikos mylėtojai turės unikalią galimybę pajusti ugningos čigoniškos muzikos dvasią iš Rytų Europos. „GM Gyvai“ džiaugiasi Lietuvos publikai pristatydami temperamentingą bei gerai žinomą romų grupę „Romengo“, kurios nariai jau daugybę metų dega meile tradicinei muzikai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2012, 11:27 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:02 AM

Grupės vokalistė Monika Lakatos yra viena įtakingiausių, jausmingiausių Vengrijos dainininkių, savo kūryboje siekianti atskleisti romų muzikos autentiškumą. „Romengo“ pasirodymų metu ji atlieka ne tik savo kūrinius, bet ir dainuoja iš kartos į kartą Olah romų šeimos perduodamas tradicines dainas.

Unikalų skambesį grupei suteikia archajiniai ritmo „instrumentai“ – skardiniai bidonai ir mediniai šaukštai. Ugningos dainos, atliekamos akompanuojant gitarai, kontrabosui bei smuikui, išlaiko autentiškumą ir kartu naujai atskleidžia romų švenčių, susibūrimų dvasią bei užkrečia neįtikėtina energija.

„Romengo“ Vilniuje apšildys Lietuvoje tikrą Balkanų, klezmerių bei čigoniškos muzikos madą pradėjęs DJ kolektyvas Baltic Balkan. Šiandien jie gali didžiuotis savo pasirodymus surengę daugelyje Europos miestų. Baltic Balkan žada gerą koncerto pradžią, o po koncerto bendrą jamsession su svečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.