Į Lady Gagos koncertą bilietų nepirkę gerbėjai šturmavo tvorą

Trys šimtai apsaugos darbuotojų Vilniaus Vingio parke prižiūrėjo atlikėjos Lady Gagos koncertą ir užtikrino viešąją tvarką renginio teritorijoje. „Ekskomisarų biuro“ viceprezidentas Arvidas Januška patikino, kad jų biuras Vingio parke pirmą kartą turėjo sutelkti tokį būrį apsaugos darbuotojų.

Tie, kurie bandė eiti aplinkeliais ir taip patekti į koncertą, irgi liko nieko nepešę. Supratę, kad papulti arčiau scenos nepavyks, apsiramino ir koncerto klausėsi už tvoros.<br>R. Žalgevičius
Tie, kurie bandė eiti aplinkeliais ir taip patekti į koncertą, irgi liko nieko nepešę. Supratę, kad papulti arčiau scenos nepavyks, apsiramino ir koncerto klausėsi už tvoros.<br>R. Žalgevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2012-08-23 12:43, atnaujinta 2018-03-17 05:13

„Ekskomisarų biuro“ darbuotojai saugojo visą renginį: pradedant koncertine įranga prieš ir po pasirodymo, baigiant užkulisių ir riboto patekimo zonų apsauga.

„Saugojome pačią renginio teritoriją, kuri buvo aptverta nuo nesankcionuotų bandymų patekti į koncertą, vykdėme draudžiamų įsinešti daiktų kontrolę“, – kalbėjo A. Januška. Bendrovės viceprezidentas pridūrė, kad prieš tai jų darbuotojai saugojo atlikėjų Bjork ir Eltono Johno koncertus, tačiau pirmą kartą prireikė net trijų šimtų apsaugos darbuotojų. Visi pageidavimai apsaugos klausimais buvo derinami su Lady Gagos atstovais per tarpininkus.

A. Januška portalui lrytas.lt sakė, kad apsaugos darbuotojai koncertų metu darbo turi užtektinai, tačiau antradienio vakarą vykusį pasirodymą apsaugos darbuotojai vadino ramiu. A. Januškos žiniomis, nebuvo sulaikyta nė vieno pažeidėjo, nebuvo kilęs nė vienas didelis incidentas: „Koncerto metu pasimetė vaikas, kuris buvo pristatytas į vaikų priežiūros centrą, o vienas asmuo patyrė kojos traumą. Keletas žmonių sulaikyti už viešosios tvarkos pažeidimus Vingio parke, tačiau už renginio ribų. Mes stengėmės, kad apsaugos būtų tiek, kad žmonės nesijaustų suvaržyti ir būtų užtikrinta tinkama kontrolė“.

Paklaustas, ar nenustebino Lady Gagos komandos įnoriai, apsaugos bendrovės viceprezidentas sakė, kad garsenybės pageidavimai nelabai kuo skyrėsi nuo kitų jos scenos kolegų. Tiesa, dainininkės atstovai pranešė, kad Lady Gaga griežtai pareiškė, kad apsaugos darbuotojai neprašytų su ja fotografuotis ar jos autografo, kai tuo tarpu kitos pasaulinio lygio scenos žvaigždės mielai tai padaro atsidėkodamos už gerą darbą.

A. Januška pasakojo, kad Lady Gagos koncertas išsiskyrė dar ir tuo, kad per jį, kaip niekada anksčiau, buvo sulaikyta daug bandančių patekti į renginį neleistinai: perlipti per tvorą, surasti landą ar miško takeliais nepastebimai įsliūkinti į renginio teritoriją.

„Kada renginys vyksta atviroje erdvėje, atsiranda gudruolių, kurie mano, jog taip yra paprasčiau patekti į koncertą be bilieto. Šį kartą tokių atsirado išties nemažai. Vienoje vietoje penki asmenys vienu metu bandė šturmuoti tvorą. Tačiau laiku buvo sureaguota ir jiems nepavyko to padaryti“, – teigė A. Januška.

Tie, kurie bandė eiti aplinkeliais ir taip patekti į koncertą, irgi liko nieko nepešę. Supratę, kad papulti arčiau scenos nepavyks, apsiramino ir koncerto klausėsi už tvoros.

Dujų balionėliai, dujiniai pistoletai ir netinkamoje taroje laikomi gėrimai – pagrindiniai daiktai, kuriuos tenka atimti iš žmonių ateinančių į koncertus. Lady Gagos pasirodymas ne išimtis.

Tačiau buvo ir tokių dainininkės gerbėjų, kurie į koncerto teritoriją bandė neleistinai įvažiuoti dviračiu ar įsinešti metalinę kėdę. „Daug ko tekę matyti, bet kad kas nors su dviračiu brautųsi į koncertą – niekada“, – šypsojoi A. Januška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?