„Vilnius Music Week“ užsienio svečiai žarstėsi komplimentais festivaliui

Šiemet pirmą kartą su Sostinės dienomis surengtas tarptautinis festivalis „Vilnius Music Week 2012” pranoko ir muzikantų, ir delegatų lūkesčius. Įtakingi svečiai iš Europos, Rusijos ir Azijos vienbalsiai gyrė festivalio „Vilnius Music Week 2012” logistiką, programą, dalijosi atradimų džiaugsmais ir kontaktais, o kai kurie net ir ašarą braukė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2012, 5:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:16 PM

„Mums labai liūdna išvykti. Dar norėjosi perbėgti jūsų nuostabiu senamiesčiu, - per atsisveikinimo „brančą“ nuoširdžiai dūsavo gruzinai „SvanSikh“. – Vilniaus muzikos savaitė įsimins ilgam. Labiausiai patiko žmonės.“

„SvanSikh“ koncertą prie Lukiškių aikštės stebėjęs BBC korespondentas Simonas Hawkinsas tą vietą festivalio dienomis aplankė ne kartą. Brito dėmesį patraukė ir iš smėlio vidury aikštės supilta „bitlo“ Johno Lennono skulptūra, ir kitapus gatvės veikiantis Genocido aukų muziejus. Ten delegatams buvo surengta ekskursija, ne visų ištverta iki galo, - kai kurių akyse pasirodė ašaros.

Vilnius svečių atmintyje išliks svajonių miestu. „Jeigu jūsų senamiestį su visais jo barais būtų galima perkelti į Londoną, tai būtų lankomiausia Londono vieta“, - tikino Didžiosios Britanijos kompanijos „Bolt Burdon Solicitors“ teisininkai. „Aš esu vokietis ir mėgstu tvarką. O pas jus – visai kaip Vokietijoje“, - gyrė Arminas Siebertas iš „Eastblock Music“.

Didelę įspūdį delegatams paliko ir Franko Zappos paminklas, prie kurio žurnalistas Artūras Baublys ir fotomenininkas Saulius Paukštys papasakojo apie jo atsiradimą.

„Tai nepaprasta istorija, - stebėjosi S. Hawkinsas, festivalio dienomis Vilniuje patyręs ne vieną akibrokštą. – Gatvėje mane užkalbino žmogus. Įsitraukiau į pokalbį ir netikėtai sužinojau, kad tai pats Jonathanas Ponemanas iš „Sub Pop Records“ – velniškai stambus JAV muzikos industrijos ryklys, atradęs „Nirvana“ ir „Soundgarden“. Pasirodo, viešėdamas žmonos gimtinėje Lenkijoje, jis išgirdo, kad netoliese vyksta Vilniaus muzikos savaitė ir užsuko čia pasižvalgyti!“.

Festivalyje pažintimis praturtėjo ir latvių grupė „Instrumenti“. „Nesitikėjome, kad per 4 dienas Vilniuje galima susitarti dėl savo koncertų Rusijoje, Anglijoje ir Vokietijoje“, - kalbėjo jie. Lietuvos sostinėje „Instrumenti“ taip pat susitiko su „Vilnius temperature“ kūrėjais ir susuko vaizdo klipą.

„Mane pakerėjo „Without Letters“, - teigė „I Love You Records“ vadovas Bruno Rozė. O „Gotan Project“ vadybininkė Sally Gross susižavėjo lietuviškuoju „Kamanių šileliu“. Svečiai tai pat gyrė „Garbanotą bosistą“, „The Perfect Pill“ ir kitus.

„Labai geras festivalis. Jeigu jau pirmasis toks, jūs tiesiog privalote jį tęsti ir plėsti“, - išvykdamas sakė bitų muzikos verslo legenda, buvęs „Pink Floyd“ vadybininkas Peteris Jenneris. Viešnagės metu jis su kitais delegatais apsilankė Rotušėje, Vilniaus miesto garbės vardo suteikimo Algirdui Kaušpėdui iškilmėse.

Užsienio žurnalistai ten maloniai stebino savo žiniomis apie socialines mero akcijas su tanku ar Guggenheimo muziejaus planus. „Jūs tikrai gyvenate rokenrolo mieste“, - sakė svečiai.

Vilniaus meras A. Zuokas, priėmimo metu susipažinęs su P. Jenneriu, atskleidė jam esąs didelis „Pink Floyd“ gerbėjas. Pastarasis šiltai apsikabino ir skyrė valandėlę pokalbiui.

Paskutiniai „Vilnius Music Week 2012“ akordai, sekmadienį nuskambėję Katedros aikštėje surengtame TV3 20-ojo sezono atidarymo koncerte, buvo vainikuoti pribloškiančiais fejerverkais. O jau rytojaus dieną festivalio interneto svetainėje grupės domėjosi, ar galima registruotis į kitų metų Vilniaus muzikos savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.