15-metė atlikėja Nota nusimetė paslapties kaukę (video)

Prieš keletą mėnesių mįslingai debiutavusi dainininkė Nota (15 m.) pamažu praskleidžia uždangą. Tikrąjį vardą slėpusi mergina dėstė, kad taip jai patogiau. Dainininkė Nota – vienas įdomesnių šių metų popmuzikos debiutų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Stilius")

Sep 7, 2012, 10:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:33 PM

Puikiai nufilmuoti du vaizdo klipai, radijo eteryje skambančios popdainos su ryškiais priedainiais, spalvingas makiažas, ausiai malonus balsas ir kiek keista istorija apie mergaitę, kuriai patinka lipdyti lėles.

Dar – keistai su muzika nederantis kiek šiurkštus slapyvardis Nota – ir atsisakymas atskleisti, kas už jo slepiasi.

Taip pavasarį pristatyta jauna dainininkė šiandien slapstosi jau mažiau, nors fotografuotis kasdienėje aplinkoje nenori. Prie arbatos puodelio moksleivė pasakojo apie save, ryškią karjeros pradžią, dalykus, kurie ją erzina ir džiugina.

Notos tikrasis vardas – Gintarė. Pavardės jos prašymu kol kas neminime, nors ją išsiaiškinti nėra sudėtinga. Ji gyvena Vilniuje, bendrauja kukliai, o be ryškaus vaizdo klipams skirto grimo iš tiesų neatrodo lengvai atpažįstama.

Ką reiškia Nota? „Pareiškimą. Noriu duoti ką nors kitokio mūsų popscenai. Ką nors nekasdieniško, nes tokios muzikos, kokia pas mus dominuoja, nesiklausau”, – šyptelėjo mergina.

Kaip jos atliekamos dainos atsidūrė eteryje, neakcentuojama, tačiau pramogų pasaulyje nebėra paslaptis, kad Nota rūpinasi žinomi prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai.

Televizijos eteryje paskelbę talentų atranką, jie sulaukė per 100 dalyvių. Tarp jų buvo ir mergina iš Vilniaus, neturinti jokio muzikinio išsilavinimo.

"Mama parodė skelbimą apie atranką seseriai, ji už mane užpildė anketą. Atrankai pasirinkau Adele ir Bruno Marso dainas.

Žiauriai bijojau, tekstą pamiršau. Klausinėjo kažko, atsakiau, kas į galvą šovė. Bet padainavus visa baimė kažkur išgaravo. Buvau labai laiminga, kad mane pasirinko", - prisipažino mergina.

Akcentas, jog tikrasis jos vardas yra neatskleidžiamas, galėjo pasirodyti dviprasmiškas - ne vienas Lietuvos atlikėjas buvo reklamuojamas tokiu būdu, bet mažoje šalyje išlaikyti paslaptį neįmanoma.

"Apie tai aš nė negalvojau, kad tai gali atrodyti juokingai ar panašiai. Mano visi klasiokai tikrai žino, kad čia aš dainuoju. Tarp pažįstamų gal ir yra tokių, kurie neatkreipė dėmesio. Nuo nieko nesislapstau, tiesiog taip patogiau. Turiu asmeninę anketą "Facebook" tikruoju vardu, ten nėra nė žodžio apie Notą. Nėra jokių atsitiktinių pažinčių, laiškų nuo nepažįstamų žmonių", - juokėsi mergina.

To, kad į sceną eina, padedama patyrusių prodiuserių, ji nesureikšmina.

"Sakys, kad esu nulipdyta, sukonstruota atlikėja? Aš apie tai nė negalvoju. Tiesiog stengiuosi muzikai atiduoti visą save, ir tiek. Galima skintis kelią be niekieno pagalbos, bet visi keliai siekti savo svajonės yra geri", - svarstė atlikėja.

Notai patinka klausytis Whitney Houston, Rihannos, Beyonce balsų, Jazzu ir Alinos Orlovos muzikos, bet didžiausias autoritetas jai - Andrius Mamontovas. "Visuose jo dainų tekstuose randu prasmę", - prisipažino kylanti žvaigždutė.

Daug Andriaus dainų - melancholiškos, ar ji pati - irgi tokia? Veide - šypsena: "Aš nežinau šio žodžio reikšmės".

Pusvalandžio pokalbis neišdavė jokio dainininkės jaudulio ar į dėmesio centrą įmesto paauglio sutrikimo. Nota pasakojo, jog visiškai nesiklauso radijo, rugsėjį pradės lankyti vokalo pamokas, svajoja išmokti groti gitara ir rašyti savo dainas. Scenoje nori atrodyti paprastai - su gyvai grojančia grupe, be jokių šokėjų ar ryškių dekoracijų.

"Aš žinau, ko noriu. Jau išbrokavau vieną dainą, kurią gavau iš kompozitorių. Mane turi "kabinti" melodija. Dievinu, kai dainoje skamba fortepijonas ir smuikas, man šių instrumentų derinys labai patinka. Nenoriu dainuoti to, kas nepatinka, ir to nedarysiu", - kalbėjo mergina.

"Neskaityk komentarų internete", - ją iškart įspėjo prodiuseriai. Nota, žinoma, paskaitė, bet nenuliūdo.

"Buvo blogų komentarų, jų nenoriu prisiminti. Bet buvo ir daug tokių žmonių, kurie sakė, kad jei jau klausytis lietuviškos muzikos, tai tik tokios. Nežinau, kas iš viso to išeis, bet esu tikra, kad nesigailėsiu dėl tokios patirties", - susimąstė mergina.

Šį rudenį ji eis į devintą klasę (labiausiai nemėgsta chemijos pamokų, nes ten "jungiasi atomai ir tai per sudėtinga"), skaitys knygas ("Bado žaidynės" paliko didesnį įspūdį nei pagal šį literatūros kūrinį sukurtas milžiniško populiarumo filmas), važinės repetuoti ir įrašinėti dainų į Klaipėdą (paauglė mano, kad mokslams tai nepakenks) ir patyliukais toliau plės repertuarą.

Vasarį jai sukaks 16 - teoriškai galbūt jau šįmet būtų galima dalyvauti "Eurovizijos" atrankoje, bet Nota purto galvą: "Ne, pirmiausia, dar neturiu pakankamai patirties, man dar tiek reikia tobulėti. Apskritai nesu tikra, ar mano vieta - tame konkurse".

Vyresnioji dainininkės sesuo jau dvylika metų groja klarnetu ir, anot Notos, ketina "visą gyvenimą paskirti muzikai". Kokį kelią rinksis ji pati, Nota kol kas nežino - vaikystėje norėjo būti pradinių klasių mokytoja, vėliau - verslininke, galiausiai - dainininke, o kur stos mokytis, dar nekvaršina sau galvos.

Kol kas tiesiog nori dainuoti - kūrinius, kurie, anot jos, tikriausiai nebus įdomūs 50-mečiams, tačiau gali surasti vietą jaunimo širdyse.

"Dainuodavau nuo mažens - atvažiuodavo pusseserė, ruošdavome kažkokius koncertėlius giminės pasisėdėjimuose. Nors giminėje muzikantų lyg ir nebuvo. Kadaise labai norėjau išgarsėti. Dabar, kai tai pamažu pradeda pildytis, suprantu, kad nebežinau, ko iš to laukti. Kai išgirdo mano įrašytą dainą, sesuo pasakė, kad manimi labai didžiuojasi. Tai man - svarbiausias įvertinimas", - prisipažino Nota.

Notos vaizdo klipas "Mano dainoje":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.