Albumo apžvalga. „Muse“ „The 2nd Law“ (video)

Britų stadionų roko monstrai „Muse“ šį albumą iš anksto vadinu labiausiai eksperimentiniu savo karjeroje, todėl gerbėjai jo laukė kiek neramiai. Tarp jų tikriausiai ir tie, kurie gruodį keliaus į koncertą Rygoje - į Lietuvą grupė vėl nesiteiks užsukti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 7, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:22 AM

Ar iš alternatyvios publikos numylėtinių tikromis roko superžvaigždėmis per keletą metų pavirtusi trijulė tikrai pasuko visai nauja kryptimi? Ne visai taip. Ypač - jei aiškiai susidėliosi esminius „Muse“ muzikos elementus. Kone liguistas didingumo siekis, kai kas antra daina skamba, lyg būtų parašyta šimtą milijonų dolerių kainavusio trilerio scenai - tai išliko. Vokalisto Matto Bellamy klykimas, pakraipytas garso efektais - išliko. Tekstai apie „trenktas“ sąmokslo teorijas ir mokslinę fantastiką - išliko. Pretenzijos į simfoninį skambesį - tai irgi nedingo.

Tiesa, šį tą „Muse“ vis dėlto pakeitė. Dalykas, kuriuos labiausiai akcentuoja, džiaugiasi ar dėl jo keikiasi stažą turintys gerbėjai - muzikoje padaugėjo sintetikos. Taip, „Follow Me“, jei išmestume vokalą, skamba vos ne kaip „Pet Shop Boys“ daina, o „Madness“ pasigirsta dabstepas - stilius, kuris kai kam kertasi su „Muse“ idėjomis, bet įsigilinus neatrodo taip jau nutolęs nuo ankstesnio grupės skambesio.

Bene didžiausia staigmena - tai, kad „elektropop“ baladėje „Save Me“ ir tipiškoje „Muse“ dramoje „Liquid State“ vokalistas M. Bellamy mikrofoną užleido bosininkui Chrisui Wolstenholme'ui (beje, turinčiam tikrai neblogą balsą). Bet tai normalu - abi šios dainos parašytos apie pastarojo kovą su alkoholizmu. Leido žmogui išlieti širdį.

Juokingiausia, kad pompastikos kupinas „Survival“, sukurta Londono olimpinėms žaidynėms, yra bene silpniausias albumo kūrinys - įspūdingumu jį visiškai nurungia diską pradedanti „Supremacy“, taip kelianti į debesis, kad filmų apie Džeimsą Bondą kūrėjai turėtų graužtis nagus. Viską baigiantis dviejų kūrinių ciklas „The 2nd Law“ - gal ir iš tiesų lazdą perlenkiantis pasižaidimas elektronika, bet „Muse“ kiekviename albume iškrėsdavo vieną kitą nesąmonę, tad nėra ko stebėtis.

Pripratinus ausį prie šių naujovių, belieka skelbti, kad „Muse“ ir toliau yra viena efektingiausių ir originaliausiai mąstančių pasaulio grupių. O į koncertą važiuoti galima drąsiai - net jei ir nepatiks naujas albumas, muzikantai juo visu žiūrovų tikrai nekankins.

Įvertinimas - 9 iš 10.

„Muse“ vaizdo klipas „Madness“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.