Premjera. Operos atlikėjas kelialapio į „Euroviziją“ sieks ironiška daina „Backdoor Superman“ (audio)

Margame „Eurovizijos“ atrankos dalyvių sąraše šįmet išsiskiria dainininkas Algirdas Bagdonavičius. Al Bagdo slapyvardžiu pasivadinęs operos atlikėjas nemano, kad šio žanro artistui dalyvauti „Eurovizijoje“ yra keista. Ne tik iš operos spektaklių, bet ir iš šou „Triumfo arka“ publikai gerai pažįstamas atlikėjas atrankoje atliks dainą „Backdoor Superman“, kurią išgirsti šiandien gali ir lrytas.lt skaitytojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-10-20 13:26, atnaujinta 2018-03-15 23:42

„Operos dainininkas - „Eurovizijoje“, sakote, tai kažkas naujo? Na, taip, gal tai kiek neįprasta, bet mano kolegos „El Fuego“ puikiai parodė, kad dalyvauti atrankoje įmanoma. Nepamirškime, kad jie – operos atlikėjai. Bandau tęsti jų tradicijas“, - linksmai filosofavo A. Bagdonavičius.

Ketvirtadienį nufilmuotame pretendentų į „Euroviziją“ prisistatymo koncerte jis atliko rusišką romansą. Koncerte, kurį šeštadienio vakarą parodys LRT, visi atlikėjai dainavo ne tuos kūrinius, kuriais varžysis dėl kelialapio į kitų metų gegužę Švedijoje vyksiančią „Euroviziją“ - toks atrankos rengėjų sumanymas.

„Kodėl rusiškas romansas? Mano mama yra rusė, niekada neneigiau rusiškų tradicijų. Kita vertus, esu visiškas Lietuvos patriotas.

Manau, kad menas yra aukščiau visų politinių dalykų, nesutarimų. O šiaip tai buvo ekspromtas – tik prieš savaitę sužinojau, kad reikės kitą, ne „eurovizinę“ dainą atlikti“, - lrytas.lt pasakojo A. Bagdonavičius.

Atrankos kovose jis atliks dainą „Backdoor Superman“, kurios muziką ir tekstą parašė Vytautas Diškevičius.

Šis kūrėjas nėra naujokas „Eurovizijoje“. Jis sukūrė muziką dainai „Nomads In The Night“, kurią 2008-aisiais konkurse atliko Jeronimas Milius.

“Tai – visai kitoks atvejis. „Nomads In The Night“ rašiau specialiai Jeronimui. Šį kartą buvo kitaip. Sukūriau dainą, neturėdamas galvoje jokio konkretaus atlikėjo, o dabar tiesiog atėjo laikas ją išviešinti.

“Nomads In The Night” buvo baladė, o ši daina - intensyvesnė, energingesnė. Tai sąmoningas kiek kičinis kelių stilių mišinys – aštuoniasdešimtųjų popso, roko, retro svingo ir disko.

Pasiūliau dainą Algirdui, nors iš pradžių skeptiškai žiūrėjau į sumanymą, kad kūrinį atliktų operos atlikėjas.

Nenorėjau, kad jis uždėtų operos mokyklos antspaudą. Pasakiau Algirdui – bandyk, jei gali persilaužti ir atitolti nuo operos įvaizdžio. Įsivaizduok, kad esi ne operos atlikėjas, o koks Tomas Jonesas“, - juokėsi V. Diškevičius.

Intrigą keliantis dainos pavadinimas „Backdoor Superman“ sufleruoja, kad joje netrūksta humoro.

„Anglų kalboje „backdoor man“ reiškia meilužį, vyrą, kuris įeina pro atsargines duris, kai iš namų išeina sutuoktinis.

O šios dainos herojus - ne šiaip vyras, o supermenas“, - pasakojo V. Diškevičius.

„Daina - su šiek tiek komišku ir autoironišku prieskoniu. Dainuoju, kad gyvenu gal ne tokį gyvenimo būdą, kuris ne visiems priimtinas, kartais žmonės į tai žiūri kreivai, bet mane jis patenkina.

Gera potekstė, intriguojanti daina, jau laukiu, kada galėsiu ją atlikti“, - džiaugėsi A. Bagdonavičius.

Ar dainininkas nebijo, kad po pasirodymo „Eurovizijos“ kontekste į jį kreivai žiūrės kolegos iš operos pasaulio?

„Ne. Kiekvienam atlikėjui smagu išeiti į didelę gražią sceną. Mano įvaizdis čia bus tikrai kitoks nei operos dainininko. Tai nereiškia, kad noriu sulaužyti savo standartus, tiesiog noriu, kad į operą būtų žiūrima lanksčiau.

Einu į atranką su gera nuotaika. Beje, vyresni operos dainininkai kurių karjera jau pasiekė saulėlydį, sako - jaunime, darykit viską, ką galit, neužsisėdėkit teatre, mes visą gyvenimą čia praleidom, gal kažkokius kitus šansus praradom.

Kiti gal sakys, kad blaškausi, nerandi sau vietos. O aš dar pakankamai jaunas, gal ir kitą vietą galiu susirasti“, - šypsojosi A. Bagdonavičius.

Lrytas.lt skaitytojams siūlome pirmąją galimybę išgirsti A. Bagdonavičiaus „eurovizinę“ dainą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.