Albumo apžvalga. V. Bareikis „Panda“ (audio)

Buvusio grupės „Suicide DJs“ lyderio debiutiniame soliniame albume nebėra tokių kvailysčių, kaip kadaise šio kolektyvo koncertuose juokinusi „Samurai Song“. „Panda“ - šis tas kur kas tamsesnio, sunkiai apibūdinamo ir smarkiai keliančio nerimą. Kažkoks keistas dainuojamosios poezijos, depresyvaus roko ir juodojo humoro derinys, tikrai prikaustantis dėmesį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 3, 2012, 12:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:24 PM

Mintis, kurią pristatydamas „Pandą“ akcentavo V. Bareikis - viskas čia labai nuoširdu ir išgyventa. Sprendžiant iš to, aktoriaus ir režisieriaus gyvenimas - baisiai nelinksmas, bet šitą reikalą konkrečiau jau komentuoti turėtų jis pats.

Albumą pradedantis maršas „Rėkti trypiant kojom“ - kone gotikinio roko nuotaika, per garso efektų bloką perleistas vokalas - sukuria kiek klaidingą įspūdį apie visą jo turinį. Ji ir „Bus ramu“ su tokiu pačiu niūriu vokalu ir ilgesingu priedainiu - artimiausi komerciniam skambesiui kūriniai. Tekstai ir „fūzuotos“ gitaros piešia Apokalipsės vaizdus - kažkas bus labai blogai, kai „juodos akys paims viršų“ ir „išgaruos geltonais dūmais visi tikri draugai“.

Tačiau čia pat draugiškai guli ir „dažnutes“ iš sovietinių komedijų primenantys pakvailiojimai - „Klounai irgi kartais verkia“ su „Anties“ stiliaus pučiamaisiais. Arba „Tiesiai šviesiai“ - tokių mėgėjiškų parimavimų aktoriai teatro mokyklų prie pigaus vyno tikriausiai sukuria dešimt per vakarą.

Vis dėlto Vidas dažniau stebina maloniai. „Sėdau“ - nekvailo žodžių žaismo šventė, „Aš ne tai“ su į dangų kylančiu jo žmonos Jurgos Šeduikytės vokalu - toks kūrinys, kokio gerbėjai jau senokai laukia iš jos pačios, „Super Mario“ stebina netikėta idėja - tikriausiai kalbama apie kur kas gilesnius dalykus, tačiau tai užmaskuota seno kompiuterinio žaidimo veikėjų nuotykiais.

V.Bareikio ir pasitelkęs lakiausią fantaziją nepavadinsi tobulu vokalistu, bet šioms dainoms to ir visiškai nereikia. Akordeonas, gitara, fortepijono dūžiai - aranžuotes grupės „Siela“ lyderis Aurelijus Sirgedas ir „Rasabasa“ narys Snorre Bergerudas sudėliojo labai skaniai.

Turėtų patikti ir tiems, kuriems dievina Alinos Orlovos liūdesį, ir tiems, kurie svaigsta nuo bardų festivalių. Paskutinė daina „Panda“ apskritai atrodo „kernagiška“ iki panagių.

„Nuo šiol bendrausiu tik su pandom, ir neklauskit kodėl“, - baigia Vidas. Nepavyks. Albumo tiražas, kiek teko girdėti, graibstomas, o norinčių ateiti į koncertus - irgi netrūksta. Kova dėl įvairaus plauko apdovanojimų, kurie kitais metais bus skiriami „metų debiutantui“ ar „metų atlikėjui“, ką tik tapo gerokai įdomesnė.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Daina iš albumo „Aš ne tai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.