J. Jegorovos atlikta daina šalinama iš „Eurovizijos“ atrankos (video)

Šeštadienį „Eurovizijos“ atrankos ture skambėjusi daina „I'll Carry You“, kurią atliko šou „Lietuvos balsas“ laimėtoja Julija Jegorova, nebegalės rungtis dėl teisės astovauti Lietuvai konkurse. Paaiškėjo, kad šį kūrinį jau yra atlikusi užsienio atlikėja Onita Boone – ir tai padarė anksčiau, nei leidžia Lietuvos atrankos taisyklės. Tiesa, J. Jegorova dar varžysis dėl kelialapio į „Euroviziją“ - atlikėja atrankai yra pateikusi ne vieną kūrinį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 5, 2012, 5:06 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:33 PM

Kad daina „I'll Carry You“, kurią Julijai pateikė užsienio kompozitoriai, pažeidžia atrankos taisykles, pastebėta tik po „Eurovizijos“ atrankos turo transliacijos LRT televizijos eteryje.

Internete yra ne vienas įrašas, kuriame dainą „I'll Carry You“ atlieka O. Boone – žinoma JAV gospelų ir džiazo atlikėja, bendradarbiavusi su Mary J. Blige, „En Vogue“ ir kitais atlikėjais. Įrašai interneto portale „YouTube“ atsirado rugpjūtį, juose nurodoma, kad įamžintas dainos atlikimas, įvykęs liepą.

„Su mumis jau susisiekė Julijos vadybininkai. Jie be jokių ginčų sutiko, kad ši daina nebegali skambėti „Eurovizijos“ atrankoje. Tad ją šaliname. Tikriausiai užsienio kompozitoriai pasielgė neatsakingai. Atlikėjai pretenzijų neturime.

Tai nereiškia, kad Julija nebeturi šansų kovoti dėl teisės vykti į „Euroviziją“. Kaip ir atlikėjas Vudis, ji atrankoje ketino pasirodyti du kartus – su skirtingais kūriniais. Todėl ją dar išgirsite.

Tikiuosi, kad ši nemaloni situacija jos neišmuš iš vėžių. Julija pas mus dar dainuos“, - sakė atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Beje, nežinia, ar daina „I'll Carry You“ apskritai būtų žengusi į kitą etapą. Šeštadienį TV žiūrovai vangiai palaikė Julijos pasirodymą – ji balsavimo lentelėje liko paskutinė. Kokiais balais pasirodymą įvertino komisija, kol kas nėra žinoma.

„Lietuvos balso“ laimėtojai užsienio kompozitorių sukurtą dainą pateikė stambiausia pasaulio įrašų leidykla „Universal Music“.

Apie kilusią problemą Taline įsikūrusio jos Baltijos šalių biuro vadovė Leen Kadakas sužinojo iš portalo lrytas.lt.

„Nemaloni situacija. Būtinai persiųsime abiejų dainų įrašus į centrinį mūsų artistų ir repertuaro departamentą. Viską išsiaiškinsime“, - žadėjo L. Kadakas.

J. Jegorovos ir O. Boone atliekama daina „I'll Carry You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.