Kūrybos kelio 20-metį P. Stalionis pažymės turu per Lietuvą

Apie dainų autorių ir atlikėją Paulių Stalionį lietuviškos muzikos klausytojai sužinojo maždaug prieš penkerius metus. Ne tik sužinojo, bet ir pamėgo jau šlageriais tapusias jo sukurtas dainas „Lietuvaitės (man nereik į Airiją)“, „Vakarai ilgi“, „Aš atnešiu tau saulę“, „Kiemo karalienė“. Nuo 2008-ųjų dainininkas išleido net keturis albumus, o dabar išsiruošė į koncertinį turą, kuris skambiai vadinasi „20 metų kūrybiniam kely“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2012, 10:11 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:22 PM

Toks pavadinimas yra neatsitiktinis, nors ir atrodo, kad Paulius Stalionis Lietuvos popscenoje, regis, dar ir kojų apšilti nespėjo.

Kaip pasakoja pats atlikėjas, viskas prasidėjo būtent prieš 20 metų, kai fenomenalaus populiarumo sulaukė grupės „Dinamika“ daina „Aš atnešiu“ - ją sukūrė būtent P. Stalionis. „Kiek pamenu, ji ilgą laiką karaliavo tuomečių „topų“ viršūnėse. Aš ligi šiol nesuvokiu šios dainos fenomeno ir kodėl ji tapo tokia populiari, tačiau būtent šios dainos gimimą aš pasirinkau kaip savo kūrybinio kelio atspirties tašką“, - sakė dainininkas.

P. Stalionis „Dinamikoje“ ilgai neužsibuvo ir vos po kelių mėnesių subūrė savo grupę „Legenda“, su kuria kelerius metus sėkmingai koncertavo Lietuvoje. Po to jis ilgam prapuolė iš gerbėjų akiračio. Kodėl? „Gyvenimas negali būti vien tik muzika ir kūryba. Neišsilavinęs žmogus labiausiai apvagia pats save, todėl nusprendžiau išbandyti save kitoje, taip pat su scena surištoje specialybėje, teatro režisūroje, - samprotavo Paulius. - Besimokydamas teatro paslapčių, kūrybos taip pat nenustūmiau į šalį: rašiau eilėraščius, dainas, pjeses ir net pasakas vaikams, išleidau vaikišką knygelę „Gyvoji abėcėlė“. Baigę studijas, su kolegomis įkūrėme savo šou teatrą, kurio dėka susipažinau su Edmundu Kučinsku ir pradėjau rašyti tekstus jo dainoms. Manau, kad mūsų kūrybinis duetas buvo tikrai sėkmingas, tačiau ilgainiui supratau, kad tokios saviraiškos man nepakanka.

Pamažu iš paskutinių santaupų pradėjau įrašinėti savo dainas, padainuodavau viename kitame koncerte ir pajutau, kad publikai esu reikalingas ir kaip atlikėjas. O kai mane nufilmavo kelios televizijos ir ėmė skambinti įrašų kompanijų prodiuseriai, abejonės galutinai išsisklaidė. Pačiame krizės įkarštyje išleistas debiutinis albumas „Vakarai ilgi“ tapo „auksiniu“ per kelis mėnesius. Per ilgus tylos metus sukauptą bagažą paverčiau į antrąjį albumą „Aš atnešiu Tau saulę“, po to sekė trečias ir ketvirtas. Net nepajutau, kaip praėjo pora dešimtmečių, susietų su muzikine scena. Tad man pačiam greitai prasidėsiančio koncertinio turo pavadinimas „20 metų kūrybiniam kely“ yra kaip fakto konstatatavimas“.

Paklaustas, kokių siurprizų žada pateikti savo koncertuose, P. Stalionis buvo atviras. „Turiu pripažinti, kad konkurencija Lietuvoje šiuo metu didesnė nei bet kada anksčiau. Manau, kad tai susiję su emigracija. Vieni scenos artistai perdainuoja užsienietiškas dainas ir bando įsikūnyti į gyvus ar Anapilin išėjusius dainininkus, antri publiką vilioja tonomis garso ir šviesos technikos, treti bando išsilaikyti iš savo jau dešimtmečius dainuojamų tų pačių šlagerių.

Pažadu, kad mano koncertuose to tikrai nebus. Bus ir labai linksma, ir graudu, ir nostalgiška. Bet svarbiausia - viskas bus tikra, nes jokie efektai negali sudrebinti žmogaus sielos gelmių. O paprastas žodis gali. Dainuosiu apie tai, kas rūpi ne tik man, bet ir kiekvienam iš mūsų. Tie, kas lankėsi mano pasirodymuose, įsitikino, kad nepilstau iš tuščio į kiaurą ir mano kūryba nesusideda tik iš penkių dainos žodžių. Su savo gerbėjais pasidalinsiu ir visų pamėgtais, ir visiškai naujais keturiais kūriniais. Pradžioje aplankysiu ne pačius didžiausius Lietuvos miestus: Druskininkus, Vilkaviškį, Kuršėnus, Molėtus, Biržus, Plungę, Pakruojį, o vėliau - kaip Dievas duos”, - kalbėjo P. Stalionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.