Į „Euroviziją“ nusitaikiusi grupė „DAR“: „Mūsų daina gali uždegti Lietuvą“ (video)

Šįmet susibūrusi grupė "DAR" jau antrą kartą veržiasi į „Euroviziją”. Šeštadienis jai suteikė vilčių – TV žiūrovai paskutiniame atrankos ture prieš pusfinalius šiai grupei skyrė daugiausia simpatijų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

2012-12-04 08:47, atnaujinta 2018-03-14 21:49

Šių metų pradžioje "DAR" trūko labai nedaug, kad išvyktų į 2012-ųjų „Euroviziją” Baku. Arvydo Martinėno - Vudžio, Algirdo Grudinskio - Grūdo ir Anatolijaus Oleiniko grupė tada atrankoje nusileido tik Donatui Montvydui.

Šį kartą grupė į „Euroviziją” grįžo atsinaujinusi – A. Oleiniką vasarą grupėje pakeitė dvi merginos. Su jomis atliekama daina „JUMP!” šeštadienį per „Eurovizijos” atrankos žiūrovų balsavimą nurungė vieną favoričių – Moniką Linkytę. Trečiojoje vietoje liko grupė „El Fuego”.

Tai dar negarantuoja, kad "DAR" pateks į pusfinalį, nes laukiama iš 24 asmenų sudarytos komisijos verdikto, kuris nulems pusę rezultatų.

Tris paskutinius kelialapius į pusfinalį išplėšę artistai ten grumsis su ankstesnių turų lyderiais „Saulės broliais”, Andriumi Pojaviu, „Timohi”, Beissoul su Gabriele Griciūte, Božolė choru, Elvina Milkauskaite, Neringa Šiaudikyte ir Gabrieliumi Vageliu, kuris pusfinaliuose pasirodys ir vienas, ir duetu su Ieva Zasimauskaite.

„Tikimės šįsyk eiti iki pabaigos”, – neslėpė 29 metų A. Martinėnas - Vudis, neabejojantis, kad "DAR" daina gali gerai pasirodyti „Eurovizijoje” Malmėje.

– „JUMP!” – jau nebe pirma daina, kurią parašėte su graiku Georgiu Kalpakidžiu. Kaip tai įvyko? – pasiteiravau A.Martinėno - Vudžio.

– Jis atsiuntė man dainos variantą, aš jį pakoregavau, parašiau aranžuotę, taip išėjo bendras kūrinys. Aranžuotę, beje, dar tobulinsime – papildomais instrumentais šiai dainai galima pridėti daugiau jėgos.

Mes jau ne pirmą kartą su juo glaudžiai bendradarbiaujame – jis sukūrė ir dainą „Home”, su kuria atrankoje dalyvavome praėjusį sykį.

– Nauja daina jums atrodo tokia pat stipri?

– Išbandėme ją koncertuose, ji net geriau priimama nei „Home”, nes turi daugiau energijos, įkvepia šokti, o „Home” buvo šiek tiek nostalgiška.

– Kodėl jos pavadinimas rašomas didžiosiomis raidėmis?

– Todėl, kad didžiosios raidės turi daugiau energijos. (Juokiasi.) Grupės pavadinimas irgi rašomas didžiosiomis. Mūsų gyvenime – dideli tikslai.

– Komisija jus net palygino su švedų grupe ABBA.

– Tai didžiausias komplimentas. Mūsų keturbalsis dainavimas gal kiek nors primena tą legendinę grupę, ir tai tikrai nėra blogai.

– "DAR" už išpopuliarėjimą turi būti dėkinga „Eurovizijos” atrankai. Jei šįmet nelaimėsite, bandysite dar?

- Taip. Eisime tol, kol nugalėsime. Net jei dėl to reikės dalyvauti atrankoje ne Lietuvoje. Blogas karys, kuris nenori tapti generolu.

Norime ne tik laimėti atranką, bet ir pasiekti labai gerą rezultatą „Eurovizijoje”. Kad žmonės pamatytų, jog ir lietuviai gali ten daug nuveikti. Reikia, kad visa Lietuva užsidegtų, ir tada viskas bus gerai.

– Ši daina gali uždegti Lietuvą?

– Taip. Yra niuansų, kuriuos reikia patobulinti. Bet jei laimėtume atranką, tikrai klaustume labiau patyrusių profesionalų patarimų dėl scenos, apšvietimo, visų detalių. Ši daina nėra baladė, nėra nuobodi, ji labai tinkama geram šou sukurti.

– Grupė "DAR" šįmet pasikeitė – vietoj A. Oleiniko atėjo dvi merginos. Šie pokyčiai išėjo į naudą?

– 110 procentų – taip. Pokyčiai labai pasiteisino.

Mūsų vokalistės Indrė Grikšelytė ir Kristina Mažeikaitė puikiai papildė grupę.

Kol kas jos dar tik įsivažiuoja, kartu surengėme 14 koncertų turnė per Lietuvą. Tobulėjimas – akivaizdus. Jos, beje, žiūrovams pažįstamos iš TV šou „Chorų karai” – ten dainavo Panevėžio chore, kuriam vadovavo Mia.

– Ar tai, kad daug koncertuojate, prisidėjo prie šeštadienio rezultato?

– Neabejoju, kad taip. Mūsų rudens koncertų turnė tikslas ir buvo toks – raginome žmones įsijungti televizorių ir žiūrėti atranką, gyvai pristatėme ir eurovizinę savo dainą. Per mėnesį socialiniame tinkle „Facebook” prie mūsų paskyros prisijungė 3 tūkstančiai žmonių.

Noriu atkreipti dėmesį, kad mūsų nuostata – koncertuoti ne tik didžiuosiuose miestuose, o lankyti publiką ir miesteliuose, į kuriuos galbūt neužsuka kiti atlikėjai. Jau dabar planuojame 30 koncertų, kuriuos surengsime kitais metais.

Norime prisistatyti ir surengti kuo geresnius koncertus, parodyti, kad tokie gali vykti ne tik arenose.

Planuojame sukurti teminį šou su specialiomis dekoracijomis, vaizdo projekcijomis.

Mes su Grūdu dalyvavome TV šou „Kelias į žvaigždes”, bet norime atsikratyti to šleifo, nuomonės, kad, girdi, dainuojame pagal fonogramą.

Galiu atsakingai pareikšti, kad nė viename "DAR" koncerte nebuvo ir nebus žiopčiojama pagal fonogramą.

Ši grupė – jau nebe eksperimentas, o visiškai rimtas ir ilgalaikis projektas. Matau, kad einame teisingu keliu, nes mus ne vienas miestas jau antrą sykį kviečia į savo šventę.

„DAR“ pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?