T.Ė.T.Ė. apdovanojimų „tėtis“ V. Alesius: „Meluoja sakantieji, kad groja ne dėl pripažinimo“

Madų šou, greitosios pagalbos mašina prie salės durų ir kiek brangesni bilietai – tokie antrą kartą vyksiančios alternatyviosios muzikos apdovanojimų ceremonijos T.Ė.T.Ė. planai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 7, 2012, 6:36 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:13 PM

Impulsyvi „Skamp” reperio Viliaus Alesiaus idėja prigijo: šių metų pradžioje pirmą sykį surengta ceremonija T.Ė.T.Ė. diskinio pjūklo formos statulėles antrą kartą dalys kovo 2-ąją.

Apie tai spaudos konferencijoje Vilniaus laisvalaikio centre „Kablys” paskelbęs V. Alesius neabejoja, kad ceremonija daro įtaką šalies muzikiniam gyvenimui, nors joje dalyvaujančių artistų kūrybos beveik netransliuoja televizija.

Šiais metais vykęs renginys – paskubomis suręsta spontaniška avantiūra, atsiradusi kaip linksmas atsakas blizgiai ceremonijai M.A.M.A.

„Vis tiek pavyko neblogai. Puikiai pasirodė grupės „Attitde”, „Žalvarinis”, Beissoul. Sieksiu, kad antroje ceremonijoje nesikartotų tie patys atlikėjai, ir tai nebus sunku – gerų atlikėjų daugybė”, – pasakojo V. Alesius.

Programa dar lipdoma, bet jau dabar aišku, kad joje turėtų pasirodyti aktorius bei dainininkas Vidas Bareikis ir reperis Lilas.

Keisis kainos ir vedėjai

Bilietai, anot Viliaus, bus šiek tiek brangesni nei šįmet.

„Iš pirmosios ceremonijos beveik nieko neuždirbome. Šiek tiek uždirbti vis dėlto norisi. Bet kainos nebus kosminės. Jos bus prieinamos alternatyviosios muzikos klausytojams”, – žadėjo ceremonijos sumanytojas.

Alternatyvos gerbėjus vėl priglaus menų fabrikas „Loftas”. Praėjusią ceremoniją vedę aktorius Mantas Stonkus ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė - Miss Sheep savo vietą užleis kitiems. Šiam vaidmeniui bus ieškoma jaunų aktorių ir dainininkų, kurių veidai dar nėra nuzulinti televizijos.

Įsteigė naujų nominacijų

Daugybė naujovių – nominacijų sąrašuose. Kai kurie apdovanojimai iš programos išnyks, kiti bus apibendrinti, bet atsiras ir visiškai naujų.

Vietoj geriausių atskirų instrumentų atlikėjų bus įteiktas vienas prizas geriausiam instrumentininkui.

Neliks metų vokalistės ir vokalisto titulų – vietoj to bus renkamas žaviausias atlikėjas ar atlikėja.

„Taip nusprendėme todėl, kad mūsų išrenkamų vokalistų dainavimas gali kelti siaubą tiems, kurie rimtai studijuoja vokalą”, – juokėsi Vilius.

Statulėlių sąrašą papildys prizai geriausiai didžėjų komandai, metų festivaliui ir muzikos skleidėjui – į šį prizą galės pretenduoti žinią apie muziką skleidžiantys žurnalistai, radijo stotys, interneto svetainės ir žiniasklaidos leidiniai. Iš viso ketinama įteikti maždaug septyniolika statulėlių.

Patį koncertą žadama paįvairinti, pridėti teatro elementų.

Tarp pasirodymų žiūrovams bus pasiūlytas mados šou, kuris atspindės pankų, gotų ir kitų subkultūrų stilių.

Brangi proga pasirodyti

Ar apdovanojimų ceremonija apskritai reikalinga? Vilius teigia šio klausimo nesvarstęs.

„Manau, dėl to nėra abejonių. Mačiau laimėjusių muzikantų veidus. Tie, kurie sako, kad groja ne dėl pripažinimo, meluoja. Nebent jie pankai. Bet ir pankai „The Sold Outs” šįmet atėjo atsiimti prizo.

Tiesa, po to jį netyčia sulaužė ir pametė tą patį vakarą, bet tai nekeičia esmės. Atsimenu, kokie svarbūs man pačiam kadaise buvo laimėti apdovanojimai.

Man džiugu, kad mes pirmieji davėme prizą Markui Palubenkai. Dabar jis smarkiai išpopuliarėjęs, dirba, nesustoja, tačiau T.Ė.T.Ė. į jį atkreipė dėmesį pačioje pradžioje.

Be to, tai proga pasirodyti ir atkreipti į save visuomenės dėmesį. Tų progų nėra daug. „Eurovizijos” atranka, festivaliai – tai beveik viskas. Nebeliko muzikinių TV laidų, žurnalų.

Jei „Lietuvos rytas” neaprašo atlikėjo albumo, daugiau būdų išlįsti, prisistatyti tai auditorijai, kuri muzikai neskiria daug laiko, tiesiog nėra.

Mes jau matome, kuo tai baigiasi. Kalbu ne tik apie lietuvišką, bet ir užsienio sceną. „Metallica“ atvažiuoja į Lietuvą, vaikšto Pilies gatve, o praeiviai grupės neatpažįsta. Tai verčia susimąstyti“, - svarstė V. Alesius.

Ragina nebelaužyti kaulų

Pernai T.Ė.T.Ė. į istoriją pasižymėjo kaip pirmoji muzikos apdovanojimų ceremonija Lietuvoje, kurios dalyvis ją baigė ligoninėje.

Metalo grupės „Mandragora“ muzikantas šoko nuo scenos, jį pagauti lyg ir turėję žmonės prasiskyrė - skaudaus kryčio rezultatas buvo sulaužyta koja.

„Juokingiausia, kad jis nė nebuvo girtas. Norėčiau, kad daugiau tokių nesąmonių nebebūtų.

Pakviesime budėti greitosios pagalbos ekipažą. O gal nestatysime tokios aukštos pakylos“, - juokėsi V. Alesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.