Albumo apžvalga. „Multiks“ „Baltos varnos“ (video)

Jei jau žinote šios grupės pavadinimą, nemaža tikimybė, kad ją pirmą kartą išgirdote „Eurovizijos“ atrankoje. Abu kartus „Multiks“ ten kalnų nenuvertė, bet spėjo patraukti elektroninės popmuzikos mėgėjų dėmesį, o rimtas savo užmačias dabar įtvirtina debiutiniu albumu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 8, 2012, 5:00 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:56 PM

Jo pavadinimas - tikslus, koks tik gali būti. „Multiks“ Lietuvos pramogų versle iš tikrųjų yra baltos varnos. Viena vertus, pernelyg „minkšti“, kad būtų priskiriami alternatyvai, bet kita vertus - ir ne tokie banalūs, kad „popsininkų“ eilutėje juos rašytum greta „Naujų pupyčių“.

Lapkričio pabaigoje grupė šį albumą pristatė „Depeche Mode“ gerbėjų vakarėlyje Vilniuje. Tinkamesnės tribūnos turbūt nesugalvosi. Mat daugelis albumo skambesio elementų, melodijų vingių atitinka visus 1986-ųjų sintetinės popmuzikos standartus. „Depeche Mode“, „a-ha“, ir, sprendžiant iš keleto dainų, „Modern Talking“ - grupės, be kurių muzikos tikriausiai „Multiks“ tiesiog nebūtų, o geriausia dovana po Kalėdų eglute „multikams“ tikriausiai būtų seni sintezatoriai (tik kad jie dažniausiai kainuoja gana daug).

Romantiškas, pakilus, komerciškas „electropop“ - niša, kurią iki šiol Lietuvoje pildė „Lemon Joy“, tik „Multiks“ muzikoje - mažiau melancholijos. Optimistiška popmuzika svajotojams be lašelio cinizmo ar ironijos - kartais atrodo, kad visi grupės nariai prisivalgę kažkokių nuotaiką keliančių ne itin legalių saldumynų. Pasiklausykite „Kodėl aš keistas“, „Star“, „Duok man dar daugiau“, ir žiemos vakarai tikrai atrodys ne tokie tamsūs.

Kita vertus, ryškus grupės akcentas yra specifinis Pauliaus Burbos balsas, kuris vieniems labai patiks, o kitus gali erzinti. Dainuoja manieringai ir tvarkingai lyg pirmūnas, norintis geriausiais pažymiais išlaikyti egzaminą - kartais norisi įvairesnių vokalo sprendimų. Bet išgirsti vis tiek verta - vien todėl, kad tokio „popso“ Lietuvoje daug nesurasi.

Įvertinimas - 7 iš 10.

„Multiks“ daina „Crazy“ atrankoje į 2013-ųjų „Euroviziją“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.