Pasiklausyti gitaros virtuozo A. Di Meolos koncerto rinkosi tik išskirtinė publika

Nors termometro stulpelis jau kelintą dieną nukritęs žemiau nulio, vėsų penktadienio vakarą sostinės Kongresų rūmuose toli gražu nebuvo šalta. Lotynų Amerikos ritmais pulsuojantis projektas „World Sinfonia“ vilniečiams surengė tikrą šventę – čia vyko drąsiai gitaros dievu vadinamo gitaristo Al Di Meolos koncertas.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-12-08 20:01, atnaujinta 2018-03-14 18:53

Bilietai į šį, festivalio „Kaunas Jazz“ organizuojamą koncertą, visi iki vieno buvo išpirkti akimirksniu dar gerokai anksčiau prieš ilgai lauktą pasirodymą. Iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusio atlikėjo muzikos mylėtojams pristatyti nereikia. Jis jau spėjo pelnyti tarptautinį pripažinimą visame pasaulyje. A. Di Meola ne kartą buvo pripažintas geriausiu gitaristu, tai įvertino ir prestižinis žurnalas „Guitar Player“, įrašęs gitaristo pavardę į geriausiųjų sąrašo pirmąją vietą.

„Atskridau tiesiai iš saulėto Majamio. Lietuvoje taip šalta!“, – juokais pasisveikindamas su salėje susirinkusiais klausytojais sakė atlikėjas. Paslaptingu žvilgsniu ir neįtikėtina grojimo technika hipnotizuojantis muzikantas drauge su „World Sinfonia“ scenoje sukūrė tobulą muzikinį foną kvapą gniaužiančioms gitaristo soluotėms. A. Di Meola ne kartą pripažino, kad dirbti su šia profesionalia grupe jam be galo smagu. Tokie jo žodžiai skamba itin svariai turint omenyje tai, jog muzikantui yra tekę groti su tokiais scenos grandais kaip Chicku Corea, Johnu McLaughlinu ar Paco De Lucia.

Pasak festivalio sumanytojo Jono Jučo, įkalbėti A. Di Meolą atvykti į Lietuvą nebuvo sunku. Jis čia lankėsi nebe pirmą kartą ir, kaip teigė jis, apie šalį susidarė neblogą įspūdį. „Jam patiko tiek pati šalis, tiek žmonių darbas, todėl vienintelis klausimas buvo kada turėtų įvykti jo vizitas“, – pasakojo žinomas kultūros veikėjas.

Festivalio organizatoriai neslėpė, jog nervų kainavo ir vos prieš kelias valandas iki koncerto iš Majamio atskridęs muzikanto lėktuvas. „Šiek tiek baiminomės dėl tolimo skrydžio. Atstumas nemažas, keliauti teko iš kito kontinento, todėl normalu, jog jaudulio buvo. Nepaisant to, viskas vyko sklandžiai – kūrybinė grupė A. Di Meolą pasitiko dar Frankfurte“, – prisiminė J. Jučas.

J. Jučas užsiminė, kad daugiau nei dvidešimt metų vykstantis festivalis kaip reikiant įsišaknijo džiazo muzikos mėgėjų širdyse bei ausyse ir kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo. „Džiugu, kad žmonėms reikia tokių koncertų. Smagu ir tai, kad visi bilietai buvo išpirkti iš anksto. Labai geras jausmas matyti į vieną krūvą susirinkusią minią žmonių, kurie čia atėjo dėl kokybiškos muzikos“, – šyptelėjo festivalio sumanytojas.

Nors pagrindinė festivalio programa vyksta pavasarį, prieš šventes organizuojamas koncertas, J. Jučo nuomone, yra tarsi dovana džiazo mylėtojams. „Prieš Kalėdas pasilinksminus, smagiau laukti balandžio mėnesio, – juokėsi jis ir patikino, kad festivalyje sau patinkančią muziką visuomet randa tiek mažamečiai vaikai, tiek jaunimas, tiek vyresnė, garbaus amžiaus publika. – Džiazas yra labai įvairialypis, jis gali būti ir labai paprastas, ir labai sudėtingas. Todėl svarbu atrasti tą muziką, kuri kiekvieną asmeniškai džiugintų.“

Pasiklausyti koncerto nekantriai rinkosi Seimo nariai, kultūros ir meno, verslo bei pramogų pasaulio atstovai.

Žemiau galite pažiūrėti įrašą iš prieš dvejus metus vykusio kolektyvo koncerto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.