Šveicarija į „Euroviziją“ siunčia 94 metų muzikantą (video)

Šeštadienio vakarą savo atstovus 2013-ųjų „Eurovizijos“ konkursui išsirinko šveicarai. Linksmame šou, kurio laimėtojus nulėmė žiūrovų balsai, nugalėtojais buvo paskelbti grupės „Heilsarmee“ muzikantai, kurie Malmėje atliks dainą „You And Me“. Grupė turėtų pasiekti naują „Eurovizijos“ rekordą – vyriausiam jos nariui yra 94 metai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2012, 8:24 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:54 PM

“Heilsarmee“ - tai labdaringa veikla pagarsėjuios krikščioniškos organizacijos „Išganymo armija“, veikiančios 126 valstybėse, muzikinis projektas.

Atrankos finale šis šešių mėgėjų muzikantų projektas nurungė devynis konkurentus, tarp kurių buvo ir beždžione persirengęs atlikėjas.

„Viskas prasidėjo nuo idėjos, kuri atrodė beprotiška. Bet užsikrėtėme ja, o kai mums sutiko padėti Šveicarijos žvaigždžių prodiuseriai „Hitmill“, buvo aišku, kad tiesiog privalome pabandyti“. Net jei nebūtume laimėję, galbūt įtrauktume naują dainą į šveicarų Kalėdų repertuarą“, - sakė „Heilsarmee“ vadybininkas Martinas Kunzi.

Nė vienas iš šešių scenoje pasirodžiusių „Heilsarmee“ atlikėjų nėra profesionalus muzikantas. Visi jie buvo parinkti vidinėje „Išganymo armijos“ surengtoje atrankoje.

Jauniausiai kolektyvo narei – 20 metų. Vyriausias grupės narys – 94 metų Emilis Ramsaueris, grojantis kontrabosu ir gitara.

Jei iki Malmėje 2013-ųjų gegužę vyksiančio konkurso grupės sudėtis nepasikeis, Emilis pasieks „Eurovizijos“ rekordą. Iki šiol vyriausia šio konkurso dalyvė buvo Rusijos grupės „Buranovskije babuški“ narė Natalija Pugačiova – kai moteris šįmet pasirodė „Eurovizijos“ scenoje, jai buvo 77-eri.

“Heilsarmee“ daina „You And Me“, skambėsianti „Eurovizijoje“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.