Konkursą „Nauja daina“ laimėjęs A. Vilčinskas: „Žiūrovui neužtenka, kad kažkas nuo scenos pašūkaliotų“ (audio)

„Tai buvo geriausia dovana gimtadienio proga. Iki šiol geriausia mano daina buvo vadinama „Grįžtu namo“, kuri prieš daugelį metų taip pat nugalėjo konkursuose. Tačiau prieš metus grįžęs į Lietuvą siekiau įrodyti, kad Vilčinskas gali parašyti ir sudainuoti ne tik šią dainą. Manau, jog man pavyko“, - emocijų neslėpė sausio 1-ąją savo 55 metų gimtadienį atšventęs dainų autorius ir atlikėjas Arvydas Vilčinskas. Jo daina „Į didelį kalną“ laimėjo pirmąją vietą radijo stoties „Lietus“ organizuotame konkurse „Nauja daina 2012“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:07 AM

Radijo stoties klausytojai metų pabaigoje išrinko šio konkurso laureatus. Jų sprendimu, pirmoji vieta atiteko A. Vilčinsko dainai, antroji vieta skirta Laurai Remeikienei ir jos sukurtai dainai „Ledo gabalėlis“, kurią atliko grupė „El Fuego“. Trečiasis liko konkurso naujokas Vaidas Akelaitis su savo kūrybos daina „Dulkėta gatve“.

Pirmosios vietos laimėtojui skirta 3000 litų, antrosios – 2000 litų, trečiosios – 1000 litų premija. Pirmosios vietos nugalėtojui atiteko ir konkurso simbolis - „Mūzos“ statulėlė.

Iš viso konkurse varžėsi 48 dainos. Tarp jų atlikėjų – ir muzikos naujokai, ir gerai žinomi kūrėjai.

Pasak A. Vilčinsko, „Į didelį kalną“ nėra tik daina. Taip vadinasi ir nauja muzikanto programa, su kuria jis jau nuo vasario mėnesio pradės važinėti po Lietuvos koncertų sales, ir naujoji kompaktinė plokštelė. Visoms naujojo albumo dainoms tekstus rašė pats A. Vilčinskas.

„Kiekvienai savo dainai stengiuosi sukurti istoriją. „Į didelį kalną“ taip pat pasakojama istorija apie dviejų žmonių stiprybę. Todėl ir naujojo albumo viršelį kūriau ne ieškodamas kalno iliustracijų, o tvirtai sukabintų vyro ir moters rankų“, - kalbėjo atlikėjas.

Prieš metus sugrįžęs į Lietuvą ir apie šimtą koncertų jau surengęs muzikantas sako nesuprantantis kai kurių pesimistų, teigiančių, jog žmonės į koncertus neina dėl ekonominio sunkmečio ar kažokių kitų priežasčių.

„Tai netiesa. Esmė yra kitur. Žmonės nenori mokėti pinigų už bilietą ir išvysti vieną dainininką su mikrofonu rankoje. Žmogui reikia renginio ir reginio – su šviesomis, efektais, idėja, scenarijumi. Kai į koncertą įdedi visą širdį, tuomet gali tikėtis ir rezultato.

Lankiausi daugelyje Lietuvos koncertų salių, bendravau su kultūros centrų darbuotojais. Kai kurie net pirštą prie smilkinio sukiodavo ir stebėdavosi, kam tiek apšvietimo aparatūros atsivežėme. Tačiau tai pasiteisino. Žmonėms dovanojome ne tik dainas, tačiau ir šviesų bei vaizdo projekcijų spektaklį.

Dabartiniam žiūrovui neužtenka tik to, kad kažkas nuo scenos pašūkaliotų “kur jūsų rankos“ ar nuėjęs į salę prikištų mikrofoną ir leistų padainuoti“, - sakė A. Vilčinskas.

Lrytas.lt skaitytojams – A. Vilčinsko daina „Į didelį kalną“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.