“Eurovizinę“ dainą gruzinams kurs Loreen hito „Euphoria“ autorius

Gruzija rimtai nusiteikusi šiais metais sublizgėti „Eurovizijoje“. Šiandien atskleista, kad šios šalies atlikėjų Nodi Tatišvilio ir Sofi Gelovani duetui kūrinį, kuris skambės 2013-ųjų konkurse, parašys švedų kūrėjas Thomas G:sonas. Jis – vienas pernai konkursą laimėjusios dainos „Euphoria“ autorių. Iš viso nuo 2001-ųjų „Eurovizijoje“ skambėjo jau septynios šio švedo sukurtos dainos.

Gruzinai tikisi, kad dainininkės Loreen (nuotr.) bendražygis jiems padės laimėti "Euroviziją".<br>"Reuters"
Gruzinai tikisi, kad dainininkės Loreen (nuotr.) bendražygis jiems padės laimėti "Euroviziją".<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:01 PM

Gruzijos visuomeninis transliuotojas Nodi ir Sofi duetą dalyvauti „Eurovizijoje“ paskyrė be viešos atrankos – dainininkus pasirinko televizijos prodiuseriai.

Th. G:sono dainos „Eurovizijoje“ atstovavo Švedijai, Danijai, Norvegijai ir Ispanijai. Šįmet jo paslaugas nusipirkti nusprendė ir gruzinai.

Neabejojama, kad tai – nepigus malonumas. Tačiau Gruzija niekada negailėjo lėšų „Eurovizijai“. Prieš trejus metus šalis nustebino konkurso rengėjus, suorganizuodama ištaigingą vakarą Oslo Nacionaliniame operos teatre – pastate, kurio nuoma yra itin brangi. Šalis taip pat daug lėšų skiria savo atlikėjų reklamai.

Gruzija „Eurovizijoje“ dalyvavo penkis sykius. Kol kas geriausias šalies rezultatas – 2010 ir 2011 metais konkurso finale užimta devintoji vieta. Pernai Gruzijai atstovavęs Anri Džochadzė pirmą sykį šalies dalyvavimo istorijoje neiškovojo šaliai vietos finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.