Albumo apžvalga. E. Jakštytė „Ar jauti mane...“ (video)

Muzikinių TV realybės šou dalyviai dažnai tampa stereotipų aukomis - pasibaigus eteriui, sunku nusikratyti kažkieno „sukurto, sulipdyto, komercinio produkto, kurio galiojimas tuoj baigsis“ etiketės. Antrąjį albumą išleidusi LNK šou „Muzikos akademija“ laimėtoja Eglė sėkmingai įrodinėja, kad skeptikai nuomonę gali pasilaikyti sau.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jan 13, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:56 PM

„Tikrai norime nusimesti „Kelio į žvaigždes“ šleifą“, - sakė šio šou išgarsintas Arvydas Martinėnas - Vudis, dabar dainuojantis grupėje DAR. Panašiai jaučiasi dešimtys televizijos į viešumą išstumtų atlikėjų, kurie pasibaigus projektams patiria identiteto krizę.

Gali kilti pagunda į tą pačią lentyną padėti ir Eglę - ypač dėl pasirodymų įvairiuose TV šou, kuriuose tenka „beždžioniauti“, vaidinant užsienio atlikėjus ir atliekant svetimas dainas. Tačiau tokius norus išsklaido „Ar jauti mane...“ - visai gali būti, kad 2013-ųjų pabaigoje atrodys, jog tai - vienas geriausių Lietuvoje išleistų popmuzikos albumų.

Pradžia, tiesa, to nežada - daina „Apie Tave“ atrodo panaši į gana įžūlų bandymą „nusirašyti“ Danijos „eurovizininkų“ „Chanee & N’evergreen” hitą „In A Moment Like This“. Tačiau įspūdis greitai keičiasi. Pačios Eglės parašytas kūrinys „Skrendi“ pradžiugina skoningu šokių muzikos skambesiu, „Šiandien bus gerai“ pasigirsta net kažkas panašaus į dabstepo stilių.

Reikalų negadina ir „Naktinių personų“ dainos „Kelyje“ perdirbinys šokių aikštelės - šios dainos jau daug kas pasiilgo. „Give Me The Music“, kuri skambėjo „Eurovizijos“ atrankoje, ramiai Skandinavijos diskotekose galėtų konkuruoti su vietinių artisčių kūriniais - skamba tikrai ne blogiau. Tą patį galima pasakyti apie „Ar jauti mane“, „Baltas rytas“ ir dar ne vieną kūrinį.

Balsas - stiprus ir įtaigus, yra visi pagrindai tam, kad vieną dieną Eglę būtų galima vadinti viena ryškiausių Lietuvos popžvaigždžių. Nuopelnas, žinoma, ne tik Eglės - prie daugiau nei pusės albumo nagus prikišo elektroninės muzikos kūrėjas Virus J, ne pirmą sykį įrodantis savo talentą.

Geriausia Eglei - turbūt dar prieš akis, bet kryptis aiški: kažkas per vidurį tarp lietuviškos Rihannos ir Loreen. Niša, kurioje su ja galinčių rimčiau parungtyniauti šiuo metu nesimato.

Įvertinimas - 8 iš 10.

E. Jakštytės pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.