Legendinė grupė „Black Sabbath“ vasarą išleis naują albumą

Tai, ko laukė daugybė sunkiosios muzikos mėgėjų, įvyks birželį. Šią savaitę britų grupė „Black Sabbath“ paskelbė, kad vasarą išleis naują albumą, kurį įrašė trys iš keturių senosios šio kolektyvo sudėties narių. Diskas „13“ bus pirmasis grupės albumas po 35 metų pertraukos, kuriame dainuos vokalistas Ozzy Osbourne'as.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2013, 6:33 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:49 PM

Žinia apie „Black Sabbath“ atsikūrimą muzikos pasaulį sudrebino dar 2011-aisiais, bet grupės veiklai iškart kilo kliūčių.

Grupės gitaristas Tony Iommi ir vokalistas Ozzy Osbourne'as pamiršo savo nesutarimus. Bet tada T. Iommi užklupo vėžys. Grupė turėjo sustabdyti naujojo disko įrašus, o vietoj pernai planuotų gastrolių surengė tik keletą koncertų.

Be to, grupėje atsisakė groti jos būgnininkas Billas Wardas, pareiškęs, kad jo netenkino pasiūlytos bendradarbiavimo sąlygos. Tad 1969-aisiais įkurtoje grupėje šiuo metu groja trys jos senieji nariai – O. Osbourne'as, T. Iommi ir bosininkas Geezeris Butleris. Mušamųjų partijas albume atliko būgnininkas Bradas Wilkas, išgarsėjęs muzikavimu grupėse „Rage Against The Machine“ ir „Audioslave“.

T. Iommi sveikatos būklei pagerėjus, „Black Sabbath“ pernai rugpjūtį sugrįžo į studiją. Šią savaitę atskleistas būsimojo grupės albumo pavadinimas - „13“.

Paskelbta, kad albumą įrašyti padėjo vienas geriausių šių dienų muzikos prodiuserių, septynių „Grammy“ apdovanojimų laimėtojas Rickas Rubinas.

Dar prieš albumo pasirodymą grupė surengs trumpas gastroles Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Japonijoje – kol kas suplanuota 10 koncertų. Ar grupė ruošiasi koncertuoti ir Europoje, kol kas nežinoma.

„Black Sabbath“ vadinami vienais iš sunkiojo metalo pradininkų, o jų diskas „Paranoid“ - vienu geriausių visų laikų roko ir metalo muzikos įrašų. Grupės albumai parduoti daugiau nei 70 milijonų egzempliorių tiražu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.