Italija ir Latvija išsirinko savo „eurovizininkus“ (video)

Šeštadienio vakaras buvo derlingas „Eurovizija“ besidomintiems muzikos mėgėjams. Vėlų vakarą paaiškėjo, kuri atlikėjai šiame konkurse gegužę atstovaus Latvijai ir Italijai. Pastaroji šalis savo atstovą paskelbė populiaraus San Remo festivalio programoje. Latvija išsirinko grupę, kuri yra koncertavusi Lietuvoje ir sulaukusi mūsų šalies melomanų dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-17 03:32, atnaujinta 2018-03-11 18:00

Latvijos atrankos į „Euroviziją“ finalas, kaip jau tapo įprasta, buvo surengtas Ventspilio mieste.

Koncerte pasirodė vienuolika atlikėjų, tarp jų – ir Lietuvos atrankoje kartu su dainininku Vudžiu jėgas išmėginusi dainininkė Samanta Tina.

Nugalėtoja buvo paskelbta grupė „PeR“, kuri finale pristatė net dvi dainas. Iš jų tinkamesne „Eurovizijai“ buvo pripažinta daina „Here We Go“. Nugalėtoją lėmė žiūrovų ir komisijos balsai.

„PeR“ jau ne kartą koncertavo Lietuvoje. 2011-aisiais grupė „apšildė“ „beatbox“ žanro žvaigždės Dub FX pasirodymą Vilniuje, pernai koncertavo festivalyje „Karklė Live Music Beach“.

Grupės pavadinimas iššifruojamas kaip „Please explain the rhythm“ („Prašome paaiškinti ritmą“). Duetas susibūrė 2007-aisiais.

Po vidurnakčio San Remo festivalyje buvo paskelbtas ir Italijos atstovas šių metų „Eurovizijoje“.

Juo buvo išrinktas festivalio patyrusių artistų konkurso laimėtojas – dainininkas Marco Mengoni. Daina, kurią Marco atliks „Eurovizijoje“, bus paskelbta kiek vėliau. Konkurse atlikėjas varžėsi su būriu dainininkų, tarp kurių – ir 2011-aisiais “Eurovizijoje“ antrąją vietą užėmęs Raphaelis Gualazzi.

M.Mengoni – 24-erių atlikėjas, 2009-aisiais laimėjęs trečiąjį itališkojo šou „X Faktorius“ sezoną. Dainininaks yra išleidęs du albumus, kurie tapo „auksiniais“ ir „platininiais“, 2010-aisiais laimėjo MTV Europos apdovanojimą.

„Eurovizijoje“ skambėsianti „PeR“ daina „Here We Go“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.