Moksleivis meilę rokerio Slasho muzikai įamžino tatuiruote ant rankos

„Tai – mano didžiausios svajonės išsipildymas“, - tirtėdamas iš jaudulio, ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje prisipažino jaunas gitaristas Rokas Ramutis. Vaikinas, dievinantis į Kauną atvykusio garsaus JAV roko gitaristo Slasho kūrybą, laimėjo portalo lrytas.lt skelbtą konkursą ir gavo progą susitikti bei trumpai pabendrauti su šiuo garsiu muzikantu. Abejoti tuo, kad Rokui tai reiškė tikrai daug, neleido tatuiruotė ant vaikino rankos – tokia pati, kokią turi ir Slashas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-02-17 19:47, atnaujinta 2018-03-11 17:02

„Neįsivaizduoju, kokia gimtadienio dovana galėtų būti geresnė. Nebent galimybė pagroti su pačiu Slashu“, - šypsojosi R. Ramutis, kuriam kitą dieną po koncerto sukako aštuoniolika.

Kai lrytas.lt paskelbė konkursą susitikimui su Slashu laimėti, vaikinas į jį atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti ant jo rankos ištatuiruotas merginos siluetas. Tokią pačią tatuiruotę turi ir Slashas.

Pagarbos ženklas, kuriam ryžtis nėra lengva, tačiau Rokui tai pasirodė visiškai natūralu, jo niekas nebūtų atkalbėjęs. Mat būtent Slashą vaikinas laiko kelrode žvaigžde, kuri nulėmė jo norą tapti muzikantu.

„Kai buvau vienuolikos, per televizorių pamačiau, kaip groja Slashas. Tai buvo grupės „Guns N'Roses“ vaizdo klipas „November Rain“. Gulėjau ant sofos, bet iškart atsisėdau – kas čia taip nuostabiai groja?

Tą pačią akimirką jau žinojau, kad noriu būti gitaristas. Pagalvojau – vieną dieną aš grosiu taip, kaip jis. Po mėnesio nusipirkau savo pirmąją gitarą“, - pasakojo Rokas.

„November Rain“ buvo pirmoji daina, kurią jis išmoko groti. Vėliau – ir kitus „Guns N'Roses“ kūrinius, ir solinę Slasho kūrybą.

„Kai sužinojau, kad Slashas nebegroja „Guns N'Roses“, man ta grupė pradėjo nebepatikti. Užtat labai patinka solinis Slasho albumas „Apocalyptic Love“, moku jį atmintinai.

Žinau, kad man tai nėra tiesiog pomėgis. Bandysiu siekti muzikanto karjeros ir būti toks, kaip Slashas“, - pasakojo Rokas.

Jaunas muzikantas jau žengė pirmuosius žingsnius – Lietuvoje populiarėja „indie“ muziką atliekantis duetas „Alice Way“, kuriame Rokas groja.

Sulaukęs lrytas.lt skambučio su žinia, kad jis laimėjo susitikimą su Slashu, Rokas dvi valandas nesuvokė, kad laimėjo.

„Tuo metu kaip tik keičiau gitaros stygas. Iš pradžių nepatikėjau. Atsigavęs pranešiau žinią draugams „Facebook“, pasipylė sveikinimai ir komentarai „oh my god“, - juokėsi Rokas.

Į susitikimą su Slashu vaikinas atsinešė gitarą, ant kurios Slashas mielai suraitė autografą. Instrumentą atsargiai į dėklą padėjęs Rokas žada juo niekada nebegroti, kad parašas nenusitrintų – namie pakabins ant sienos, greta nuotraukos, kurioje yra įamžintas su savo dievuku.

„Kažkodėl bijojau, kad jis bus pasipūtęs ir piktas. Vis dėlto didžiulė žvaigždė, vienas geriausių pasaulio gitaristų. Bet jis pasirodė labai malonus ir mielas žmogus.

Parodžiau jam savo tatuiruotę. Slashas nusijuokė ir pastebėjo, kad mano tatuiruotė – didesnė ir gražesnė nei jo“, - juokėsi Rokas.

Jaudulį sunkiai tramdęs jaunuolis tvirtino, kad šis susitikimas tik dar labiau įtvirtino jo norą skirti savo gyvenimą muzikai.

„Tiek daug adrenalino. Po koncerto grįšiu namo ir iškart sėsiu groti. Tokių įspūdžių pasitaiko vieną kartą gyvenime“, - džiūgavo Rokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.