Rusijos atstovė „Eurovizijoje“ D. Garipova – šou „Balsas“ laimėtoja

TV šou „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Julija Jegorova dalyvavo atrankoje į „Eurovizijos“ konkursą, tačiau buvo pašalinta iš jos dėl taisykles sulaužusios dainos. Geriau pasisekė Rusijoje surengto šio tarptautinio šou varianto laimėtojai Dinai Garipovai. Antradienį paskelbta, kad šalies televizija dalyvauti „Eurovizijoje“ parinko būtent ją.

D. Garipova pelnė didžiules rusų simpatijas, laimėjusi populiarų TV šou.
D. Garipova pelnė didžiules rusų simpatijas, laimėjusi populiarų TV šou.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-19 14:02, atnaujinta 2018-03-11 13:48

Kitaip nei pernai, šįmet Rusijoje nebuvo surengta vieša atranka. Ilgai sklandė kalbos, kad į konkursą bus siunčiamas iš Ukrainos kilęs atlikėjas Ivanas Dornas, tačiau antradienį Pirmojo TV kanalo muzikinių laidų direktorius Jurijus Aksiuta pranešė, kad pasirinkta 21-erių D. Garipova.

„Pasirinkti nebuvo sunku. Už Diną šou „Balsas“ finale balsavo per milijoną TV žiūrovų. Ta atranka, kurią jį įveikė šiame šou, atitinka visus „Eurovizijos“ dalyviui keliamus reikalavimus“, - sakė J. Aksiuta.

Dainą atlikėjai kanalas rinko, paskelbęs atvirą atranką. Buvo gauta daugiau nei 200 kūrinių, kuriuos parašė kompozitoriai ne tik iš Rusijoe, bet ir iš JAV, Didžiosios Britanijos, Airijos, Kipro bei kitų šalių. Buvo pasirinkta daina „What If“, kurią parašė švedų prodiuseriai Gabrielis Alaresas, Joakimas Bjornbergas ir buvęs Rusijos grupės „Avtograf“ narys Leonidas Gutkinas.

„Ši daina verčia susimąstyti, kiek daug nuo mūsų priklauso. Švelni, bet tuo pačiu ir stipri muzika pabrėžia kiekvieną žodį. Džiaugiuosi, kad turiu garbės savo šaliai atstovauti su tokia daina“, - sakė totorių kilmės D. Garipova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.