Į Vilnių atvykstančioje Londono roko grupėje „Cortes“ - ir lietuviška pavardė (video)

Kalendorinio pavasario pradžią Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ paminės neeilinė premjera – iš Londono į svečius atkeliauja perspektyvus ir originalus kolektyvas „Cortes“. Šioje grupėje mušamaisiais groja ir puikiai Lietuvos muzikinėje scenoje pažįstamas būgnininkas Marijus Aleksa, o grupės lyderis – gitaristas ir vokalistas Andy Cortesas, bendradarbiavęs su žinomu muzikantu K’naanu bei pasirodęs tose pačiose scenose kaip Lenny Kravitzas, „Maroon 5“, Jasonas Mrazas ir „Black Eyed Peas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-24 23:22, atnaujinta 2018-03-11 03:59

Praėjusių metų vasarą susibūrusi grupė savo pasirodymuose atlieka kokybiškiausią gyvą rokenrolą, o „Cortes“ vokalistas ir gitaristas A. Cortesas visuomet nustebina trykštančia charizma. Prieš kovo 1-osios koncertą „Tamsta“ klube jis pasidalino šviežiausiomis grupės naujienomis, šmaikščiais pastebėjimais ir lūkesčiais.

– Andy, papasakok apie savo muzikinį kelią, kaip atsirado grupė „Cortes“?

- Būdamas dar vaikas mėgau roko muziką su bliuzo priemaišomis, tokias grupes kaip „Cream“, „Free“, „The Allman Brothers Band“, klausiausi Jimi Hendrixo. Kurti dainas pradėjau būdamas 16-os, tuomet grojau su savo grupe Londone. Po to pradėjau akomponuoti gitara pasaulyje pripažintam atlikėjui ir dainų autoriui K'naanui (lietuviams geriausiai pažįstama jo daina „Wavin' Flag“, tapusi viena populiariausių 2010-ųjų pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikoje dainų).

Dvejus su puse metų su koncertais keliavome per pasaulį, pasirodėme su tokiomis žvaigždėmis kaip L. Kravitzas, „Maroon 5“, J. Mrazas ir „Black Eyed Peas“. Grįžęs į Angliją, Londono muzikinėje scenoje sutikau būgnininką M. Aleksą, bosininką Samą Daviesą ir gitaristą Tomą Hillą. Nutarėme groti kartu, bendras dainas pradėjome kurti praėjusių metų vasarą ir nuo to laiko nuolat koncertuojame skirtingose Londono vietos,e pelnydami klausytojų simpatijas. Šiuo metu „Cortes“ prižiūri agentai iš įrašų kompanijos „Rebel One“ Los Andžele, kurie taip pat rūpinosi tokių garsenybių kaip Rihanna, Jazmine Sullivan, K‘naanas, Labrinth ir žinomo prodiuserio Alex da Kid muzikine karjera.

Šiuo metu mes esame įpusėję savo debiutinio albumo įrašus. Pirmasis mūsų kūrybos rinkinys turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje.

– Kokios muzikos ir emocijų turėtų tikėtis jūsų koncertų klausytojai?

- Moterims turėtume sužadinti karščiausius jausmus ir jas sujaudinti. Vyrus turėtume supykdyti ir paskatinti pradėti karą. Žinoma, juokauju. Visi esame pacifistai. Kalbant nuoširdžiai, tikimės, kad žmones užkabins mūsų energinga muzika ir mūsų gyvenimo istorijos, kurias ja pasakojame. Stengiamės puoselėti išties unikalų skambesį.

– Vienas išties ambicingų jūsų tikslų – pavergti pasaulį. Londone jau tampate žinomi, kaip sekasi už jo ribų?

Turime vis daugiau ir daugiau koncertų. Manau, tai – geras ženklas. Tuo pačiu tai motyvacija dirbti dar daugiau.

– Kokie muzikos žanrai turėjo jūsų muzikai daugiausia įtakos?

- Daugiausia bliuzas, džiazas ir rokas. Žinoma, kaip ir šie žanrai, mes šiek tiek pasiduodame įtakai to, ką girdime per radiją: hiphopui, elektroninei muzikai ir net truputį popmuzikai.

– Kaip nutiko, kad atkeliaujate koncertuoti Vilniuje?

- Grupė „Cortes“ visuomet trokšta keliauti. Norime pasidalinti savo muzika su skirtingų šalių ir kultūrų žmonėmis. Gavę pasiūlymą atkeliauti į „Tamstą“, nė nesvarstę sutikome.

– Kokių turite su kelione į Lietuvą susijusių lūkesčių? Ko viltis gali jūsų koncerto „Tamstoje“ svečiai?

Klausytojams neabejotinai atiduosime daugybę energijos, kartu su grupe gražinsime jums rokenrolą! Patys tikimės puikiai praleisti laiką su nuostabiais žmonėmis, su kuriais dalinsimės muzika ir meile.

„Cortes“ daina „Burn For You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.