Naujame D. Bowie klipe – aktorė T. Swinton ir transseksualas A. Pejičius (video)

Roko atsiskyrėliu ilgai laikytas garsus britų dainininkas Davidas Bowie vis garsiau skelbia apie savo sugrįžimą į sceną. Po dešimties metų pertraukos naują albumą „The Next Day“ kovą išleisiantis atlikėjas pristatė naują vaizdo klipą „The Stars (Are Out Tonight)“ - trumpametražį filmą, kuriame su juo vaidina ir garsi britų aktorė Tilda Swinton bei podiumo žvaigždė, transseksualas modelis Andrejus Pejičius.

66-erių sulaukęs D. Bowie nepraranda aistros provokuoti.<br>AP
66-erių sulaukęs D. Bowie nepraranda aistros provokuoti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-26 14:35, atnaujinta 2018-03-11 00:59

Kai prieš dešimtmetį D. Bowie pasitraukė nuo scenos, paskutinių gastrolių metu turėjęs ištverti širdies operaciją, daug kas manė, kad šis legendinis atlikėjas baigė aktyvią muzikinę karjerą.

Šių metų sausį tokias kalbas netikėtai paneigė vaizdo klipas „Where Are We Now?“ ir pranešimas apie naują Davido albumą. Antradienį pristatytas ir antrasis albumą reklamuojantis vaizdo klipas „The Stars (Are Out Tonight)“.

Klipe D. Bowie ir „Oskaro“ laimėtoja T. Swinton vaidina ramiai gyvenančią pusamžę porą, kurią erzina kaimynystėje repetuojantys jauni muzikantai. Vieną pastarųjų vaidina A. Pejičius, mados pasaulyje pagarsėjęs savo „belyčiu“ stiliumi. Jis labai primena paties D. Bowie praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio įvaizdį ir eksperimentus su seksualumo samprata.

Vienoje klipo scenų D. Bowie beldžiasi į kaimynų duris, reikalaudamas groti tyliau – ironiška užuomina į jo paties, kaip roko maištininko, reputaciją.

66-erių atlikėjo vaizdo klipą kūrė žinoma režisierė Floria Sigismondi.

„Tai puikus sumanymas. Davidas, Tilda ir Andrejus pasaulyje garsėja kaip lytinės dviprasmybės simboliai“, - rašo užsienio spauda, prisimindama ekstravagantišką Davido praeitį ir jo neslepiamą biseksualią patirtį.

A. Pejičius pastaruosius keletą mėnesių laikomas mados pasaulio sensacija. Ėmęs pristatinėti moteriškų drabužių kolekcijas, jis nušluostė nosis visoms manekenėms. Iš minios išsiskiriantis modelis, kuris yra gimęs Serbijoje, neseniai tapo pirmuoju transseksualiu vyru, papuošusiu prestižinio žurnalo „Elle“ viršelį.

Naujasis D. Bowie vaizdo klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.