Estų žvaigždės „Ewert and the Two Dragons“ efektingai prisistatė vilniečiams

Ne vienos užsienio šalies publiką jau pakerėjusi estų grupė „Ewert and the Two Dragons“ ketvirtadienio vakarą surengė savo debiutą Lietuvos sostinėje. Vilniaus menų fabrike „Loftas“ susirinkę lietuviai savo ausimis išgirdo, dėl ko Vakaruose šio kolektyvo pavadinimas skamba vis garsiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 1, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:12 PM

„Atsiprašau, mes to tikrai nelaukėme“, - šypseną vos tramdė santūrus kaip tikras šiaurietis grupės vokalistas Ewertas Sundja.

Prie vargonėlių prisėdęs dainininkas, su bendraminčiais prieš penkerius metus subūręs sparčiai išpopuliarėjusią grupę, sunkiai tikėjo savo akimis, kai lietuviai plojo į ritmą, o ištikimiausi gerbėjai prie scenos mėgino daryti kažką panašaus į futbolo sirgalių „bangą“.

Gimtojoje Estijoje ir Latvijoje jau tikrų žvaigždžių statusą pasiekę muzikantai Lietuvą kol kas dar tik pradeda užkariauti. Vienas pirmųjų žingsnių - „Lofte“ surengtas koncertas.

Dainos iš abiejų grupės išleistų albumų, melodingas rokas, melancholija ir energija, pastiprinta pučiamųjų instrumentų sekcija – koncertas nebuvo įmantrus vizualiai, tačiau nuoširdus iki pirštų galiukų.

Klausantis malonaus ausiai E. Sundjos balso, neatrodė keista, kad su grupe Taline uždainuoti panoro „Brainstorm“ vokalistas Renaras Kauperis – abiejų grupių kūryba panaši jei ne muzikos stiliumi, tai muzikos nuotaikos panašumai - neabejotini.

Ksilofono garsais įrėminta gaivi „Jolene“ melodija, švelnia ironija nuspalvinta išsiskyrimo istorija „Good Man Down“ - klausantis grupės, visiškai nesunku įsivaiduoti, kodėl jos muzika randa atgarsį ir Prancūzijos ar Vokietijos festivaliuose, ir Niujorko klubuose.

Įvertinti estiškojo stebuklo, kuris per vieną vakarą sugebėjo laimėti net penkis Estijos muzikos apdovanojimus, rinkosi ir jų kolegos – ne tik iš Lietuvos. „Ewert and the Two Dragons“ koncertas Vilniuje sudomino grupių „Biplan“, „Antis“ muzikantus, žinomą Rusijos roko grupę „Lumen“, kuri sostinės klube „New York“ koncertą surengs penktadienį.

Atsisveikinę ir bisui sugrįžę muzikantai galėjo pasijusti kaip čia buvę šimtą kartų, kai žiūrovai atmintinai kartu uždainavo „(In The End) There's Only Love“ - didžiausią grupės hitą, kuriuo, sklando kalbos, jau dabar domisi jį į garso takelius įtraukti norinčios amerikiečių kino kompanijos.

„Vaikinai įkaitę iki raudonumo. Lietuvių publika – tiesiog nuostabi“, - stebėjosi mobiliuoju telefonu įsijautusių lietuvių šėliones filmavęs grupės vadybininkas Toomas Olljumas.

Kol grupė prie suvenyrų stendo kone pusvalandį dalijo autografus ir bendravo su gerbėjais, savo eilės mindžikuodami laukė Lietuvos festivalių organizatoriai – tačiau panašu, kad bent jau per artimiausius keletą mėnesių estų grupė į mūsų šalį nesugrįš.

„Laukia koncertai Vakarų Europoje, vasaros pradžioje pasirodysime keliuose festivaliuose ten.

Pavasarį bus išleistas mūsų singlas JAV, tuo rūpinsis leidykla „Warner Bros.“. Vėliau – ir visas albumas. O rugpjūtį grupė jau turėtų pradėti įrašinėti trečiąjį diską – Jungtinėse Valstijose. Šiuo metu tariamės su vietiniais prodiuseriais, norisi grupės muziką atiduoti į geras rankas. Kalbėjomės su išgarsėjusios amerikiečių grupės „The Lumineers“ prodiuseriu, bet jis - labai užsiėmęs, su juo susitarti nėra lengva, nes yra atakuojamas daugybės artistų“, - pasakojo T. Olljumas.

Prieš porą metų festivalyje „Tallinn Music Week“ specialų „Skype“ apdovanojimą, o šįmet Olandijoje - „Europos sienų laužytojų“ apdovanojimą pelniusi grupė 2012-aisiais už Estijos ribų surengė net 110 koncertų. Tokiu skaičiumi kol jas gali pasigirti retas Baltijos šalių atlikėjas.

„Labai norisi eiti į priekį. JAV turime leidėjus, kurie labai rimtai nusiteikę pasistengti grupę išgarsinti savo šalyje. Anksti kalbėti, bet mūsų viltys – didelės“, - sakė grupės vadybininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.