Vilniuje koncertuos „thrash“ metalo klasikai „Testament“ (video)

Ketvirtą dešimtį gyvavimo metų pradėjusio sunkiosios muzikos stiliaus – „thrash“ metalo – gerbėjai Lietuvoje jau buvo ne kartą pamaloninti. Vilniuje koncertavo keli iš didžiųjų šio stiliaus atlikėjų – amerikiečių grupės „Metallica“ ir „Megadeth“, vokiečiai „Kreator“ ir keletas kitų žinomų grupių. Tačiau daugelis melomanų iki šiol nepatyrė to, kas jų laukia jau birželio 27-ąją Vilniuje, „Forum Palace“: čia pasirodys dar vieni amerikiečių „trešeriai“, stovėję prie šio stiliaus ištakų – grupė „Testament“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:52 PM

San Franciskas – amerikietiško „thrash“ metalo lopšys. Tad nenuostabu, kad būtent čia 1983-iaisiais metais susibūrė grupė „Legacy“. Istorija nutyli, kodėl po kelių metų ji pakeitė pavadinimą, bet 1987-aisiais pasirodžiusį debiutinį albumą „The Legacy“ grupė išleido jau besivadindama „Testament“.

Tai buvo sėkminga ilgametės leidybinės sutarties su solidžia kompanija „Atlantic Records“ pradžia – albumas iškart buvo palankiai įvertintas muzikos kritikų. Šiuo metu „Testament“ turi jau dešimt studijinių albumų, daugelis kurių tapo tikra sunkiosios muzikos klasika.

Naujausias „Testament“ opusas – 2012-aisiais išleistas jubiliejinis, dešimtasis studijinis albumas „Dark Roots Of Earth“, sulaukęs palankaus kritikų įvertinimo ir įtvirtinęs grupės pasaulinę šlovę. Be studijinių albumų, kurių pasaulyje iki šiol parduota daugiau nei 12 milijonų egzempliorių, „Testament“ kūrybinį palikimą papildo 4 koncertiniai ir keli rinktiniai albumai bei 12 singlų. Keliolika grupės kūrinių įamžinti muzikiniuose vaizdo klipuose.

Grupė „Testament“, šiemet mininti muzikinės veiklos trisdešimtmetį, greta tokių žymių vardų kaip „Metallica“, „Megadeth“, „Slayer“ ar „Anthrax“ pripažinta viena populiariausių ir įtakingiausių „thrash“ metalo scenos atstovių pasaulyje. Nepaisant to, kad kelis kartus keitėsi grupės sudėtis, ji yra tarsi monolitas, kurį palaiko garsūs ir talentingi muzikantai. Dauguma iš jų su nedidelėmis pertraukomis groja kartu nuo pat kolektyvo gimimo.

„Testament“ vaizdo klipas „Native Blood“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.