ŽAS vaizdo klipe „Ne kažką“ – asmeninės grupės narių emigracijos išpažintys (video)

Vos prieš porą dienų savo gerbėjams naujos dainos ištrauką pateikę grupės ŽAS vyrukai pagaliau pristatė ir pilną vaido klipą. „Ne kažką“ – taip vadinasi neseniai apie grupės atgimimą prabilusių Lino Karaliaus, Marijaus Berenio, Gidono Šapiro ir Lino Zarecko darbas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:19 PM

Emigracijos problemą apdainuojantys atlikėjai įsitikinę: į Angliją ar Airiją pabėgę tautiečiai negali būti laimingi. Juk užsienyje nėra nei tėvų, nei cepelinų, darbai sunkūs, o merginos – negražios.

„Londone sienas dažiau, Berlyne picas kepiau, Indijoj meditavau... Norvegams braškes rinkau, švedams stogus kaliau, ispanams langus valiau – vis tiek namuose geriau“, – tai tik dalis priedainyje skambančių L. Karaliaus ir M. Berenio sukurtų patriotinės dainos žodžių.

Parašyti tokią dainą ŽAS nusprendė ne tik stebėdami vis didėjančią lietuvių emigracijos problemą - jie taip pat rėmėsi ir savo asmenine patirtimi.  Dainininkams patiems teko paragauti sunkiai užsienyje uždirbtos duonos. Štai, prieš trylika metų L. Karalius Londono statybose dirbo dažytoju, kur, kaip pats sako – saldu nebuvo.

Klipą muzikantai nufilmavo Lietuvos vėliavos fone persirengę solidžiai pankišką įvaizdį kuriančiais drabužiais. Šis naujas ŽAS įvaizdis jau spėjo sulaukti nemažai pagyrų ir prieš daugiau nei mėnesį vykusiuose M.A.M.A apdovanojimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.